Sport

Simona Halep a primit o lecţie de tenis şi viaţă de la Pennetta, la US Open

Ziarul de Vrancea
3 sep 2013 693 vizualizări
Pentru mulţi dintre cei care au urmărit, pană tarziu, în noapte, ultima reprezentaţie a Simonei Halep pe scena de la "Flushing Meadows, întreruperea cauzată de ploaie într-un moment de avant al romancei în meciul cu Flavia Pennetta a fost factorul decisiv al înfrangerii.

Pentru cei care n-au rezistat, spunem că partida s-a întrerupt la scorul de 5-4 în setul doi pentru Halep (după ce italianca îşi adjudecase primul set cu 6-4), iar Simona avea set-ball la 40-30 pe propriul serviciu. În continuare, Pennetta a caştigat trei mingi consecutive, a egalat scorul, au urmat două break-uri, totul încheindu-se cu un tie-break încheiat cu scorul de 7-3 pentru italiancă. Înclinăm să credem în adevărul acestei afirmaţii: ploaia a încurcat-o pe Simona, chiar dacă aşteptarea (şi refacerea) după cinci ore a fost un necaz şi pentru Pennetta şi pentru toţi jucătorii prezenţi pe terenuri la US Open, nu numai pentru Simona Halep. Jucătoarea romană a fost îndeajuns lăudată tocmai printr-un forţă psihică ieşită din comun. În ultima vreme, a întors multe situaţii net defavorabile. Obişnuit, cand nu-i merge jocul, pierde la început şi apoi îşi revine, trimiţandu-şi adversara în corzi spre final. Cu Flavia Pennetta nu i-a mers. Contextul general era cat se poate de fast: urma respectabila Pennetta, apoi Roberta Vinci, învinsă chiar recent de Halep şi semifinala. Statisticienii făceau calcule. Simona poate intra în Top 10, cu condiţia să piardă Jankovic şi Stephens. A pierdut şi Jelena, a pierdut şi Sloane. Şi poate, cu încă vreun turneu-două caştigate, cu vreun abandon la capăr de an, cu niţel noroc, ar fi prins chiar "Masters"!

Iar cu Pennetta, o minge îi mai trebuia şi urma, ca de obicei, uraganul.

După ploaie, pentru o jucătoare gen Simona Halep, reluarea însemna "totul de la zero". Cu o singură diferenţă, timpul. O minge, un game, un tie-break. Dacă s-ar fi reluat meciul la 4-6, 6-4, poate că Pennetta ar fi continuat la fel de bine în "decisiv". Dar Simona avea un set întreg să revină, cum a făcut-o de atatea ori. Presiunea contextului general şi a timpului limitat a fost fatală pentru o fată de 21 de ani. În plus, Flavia, care (să recunoaştem) ştie tenis cu carul, a gestionat foarte bine situaţia. A ţintuit-o pe Simona pe fundul terenului, cu mingi lungi, parcă aşteptand-o să greşească. Şi, din păcate, Simona a greşit. O singură lumină în amărăciunea eliminării: la 21 de ani, Simona Halep are tot timpul din lume să înveţe din lecţia, de tenis şi de viaţă, predată de Flavia Pennetta. Să ajungă în Top 10, să caştige Grand-Slam-uri, să evolueze la "Masters Tournament".

Open-ul bătranilor

US Open continuă fără romani. Flavia Pennetta va juca în sferturi cu partenera ei de dublu, Roberta Vinci, care şi ea a dat o lecţie de tenis şi viaţă tinerei Camila Giorgi. O altă "bunicuţă", Daniela Hantuchova a frant rezistenţa americancei Alison Riske, după 6-3, 5-7, 6-2 şi va juca, în mod normal, cu "Vika" Azarenka, care nu se întalnise, în noaptea ploioasă, cu sarboaica Ana Ivanovic. Celelalte sferturi se ştiu de mult: Ana Ivanovic - Li Na şi Serena Williams - Carla Suarez.
La masculin, spectatorii se simt "furaţi" de un sfert cu mari aşteptări: Nadal - Federer. Roger simte din nou presiunea anilor petrecuţi pe "courts"."Ceasornicul elveţian" n-a fost învins  de vreun june furios, ci de un jucător, doar cu un an mai tanăr: spaniolul Tommy Robredo (31 de ani), care s-a impus în trei seturi, 7-6, 6-3, 6-4. Nici "Rafa" n-a fost scutit de emoţii, el cedand la tie-break primul set în faţa germanului Philipp Kohlschreiber, înainte de a caştiga pe celelalte cu 6-4, 6-3, 6-1. Aşa că în sferturi, yankeii (care nu mai au vreun jucător la "Open-ul lor) trebuie să se mulţumească cu un duel hispanic Nadal - Robredo. Alt spaniol, David Ferrer (nr. 4) l-a învins pe sarbul Janko Tipsarevic (revenit după o eclipsă de formă) cu 7-6, 3-6, 7-5, 7-6 şi se va confrunta cu francezul Richard Gasquet: 6-7, 7-6, 2-6, 7-6, 7-5 cu "junele furios", Milos Raonic din Canada. Celelalte sferturi au fost stabilite aseară.  (Nic. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.