Sport

Piţurcă face calcule

Ziarul de Vrancea
2 sep 2013 359 vizualizări
Sase puncte din meciurile cu Ungaria şi Turcia este garanţia calificării tricolorilor la meciurile de baraj pentru Cupa Mondială

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, ieri, că la meciul Romania - Ungaria presiunea va fi "formidabilă" şi le-a transmis jucătorilor săi că pentru a caştiga trebuie să fie foarte puternici din punct de vedere psihic şi să nu se relaxeze niciun moment chiar dacă vor conduce pe tabela de marcaj. "Suntem conştienţi cat de greu va fi meciul cu ungurii. Adversarii îşi doresc şi ei foarte mult o calificare, aşa că va rezulta un joc extrem de dificil pentru ambele echipe. Sper eu ca echipa Romaniei să iasă bine şi să caştige acest joc. Presiunea va fi formidabilă şi avem de lucru în sensul ăsta, dar acest joc se va juca pană la ultimul fluier. Trebuie să fim foarte puternici din punct de vedere psihic, pentru a putea termina jocul bine, în condiţii optime. Nu trebuie să existe momente de relaxare în niciun moment, chiar dacă conducem pe tabela de marcaj. Faţă de meciul direct cu Ungaria din 1999 acum e cu totul altceva, pentru că suntem în luptă cu ei pentru ocuparea locului doi. Atunci alta era situaţia. Sper să se repete istoria şi să caştigăm cum am făcut-o atunci", a spus Piţurcă într-o conferinţă de presă.
În opinia antrenorului, calculele ca Romania să ocupe locul doi, cel care asigură participarea la barajul de calificare la CM, sunt simple: avem nevoie de şase puncte în partidele cu Ungaria şi Turcia pentru a nu aştepta jocul rezultatelor din grupă. "Calculele sunt simple, noi toţi ne-am dori şase puncte din aceste meciuri ca să avem şanse mari, să nu stăm la mana altor rezultate. Acum să vedem cate putem să obţinem. Dacă vom lua patru puncte, vom sta automat la mana altor rezultate. Ca să nu avem nicio surpriză, ar trebui să caştigăm cele şase puncte puse în joc. Ştiu că e foarte dificil să joci două meciuri la rand în interval de patru zile. Joci cu Ungaria şi vin turcii, care îşi joacă ultima şansă. şi aşa în condiţiile astea ei nu au şanse prea mari de a ajunge la baraj", a explicat selecţionerul.
Victor Piţurcă a avut la dispoziţie lotul începand sambătă, cu excepţia a şase fotbalişti care au evoluat pentru echipele de club în week-end. El a afirmat că la antrenamente a simţit o stare de oboseală la jucătorii din campionatul intern, dar susţine că aceştia îşi vor reveni pană la partida de vineri. Tot Piţurcă a mai spus că nu e sigur dacă se va putea baza pe Chiricheş la meciul cu Ungaria: "În ceea ce-l priveşte pe Chiricheş, într-adevăr sunt îngrijorat, pentru că nu a jucat de mult timp. A fost şi accidentat, apoi a fost toată tevatura asta cu transferul la Tottenham şi la ultimul antrenament făcut acolo a avut şi o mică contractură, deci nu este foarte bine. Nici nu sunt sigur că mă voi baza pe el la primul meci, vom vedea zilele următoare. Nu am vrut să spun asta, dar a fost deschis subiectul Chiricheş", a spus Piţurcă.  El a afirmat că Marica, un jucător care încă nu şi-a găsit o echipă, este totuşi apt din punct de vedere fizic pentru a juca la echipa naţională. "Ştim problemele care sunt, s-a tot discutat înaintea acestor convocări, sunt jucători care nu au încă echipe. E vorba de Marica, jucător care s-a pregătit cu staful meu tehnic, care a avut şase zile de pregătire în grup cu Dinamo, echipa la care a crescut, şi pot să spun că din punct de vedere fizic e la un nivel optim, chiar s-a mişcat foarte bine în jocul amical cu ACS Berceni", a adăugat selecţionerul.
Romania va întalni Ungaria la 6 septembrie şi Turcia la 10 septembrie, ambele întalniri urmand să aibă loc pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.