Sport

Întalnire între Primăria Focşani şi operatorii de cablu

Iulia Crețu
30 aug 2013 657 vizualizări
Municipalitatea consideră legale hotărarile CL de îngropare a cablurilor de pe stalpi şi îi cheamă pe operatorii de cablu la discuţii

Săptămana viitoare, operatorii de cablu sunt invitaţi la Primăria Focşani pentru a se conveni asupra deciziei luate de Consiliul Local luna trecută, aceea de a îngropa firele. Precizarea a venit după ce plangerea UPC, care contesta deciziile CL şi atenţiona că în vigoare este o lege care le dă dreptul să monteze fire pe stalpii Electrica, i-a determinat pe aleşi să ceară lămuriri suplimentare de la secretarul Eduard Corhană. “Luni, împreună cu domnul primar şi Cristina Costin (n.r. şefa de la Investiţii), am avut o discuţie cu cei de la UPC. Ei critică cele două hotărari pentru că n-ar avea timp ca în doi ani de zile să îngroape reţelele. Luni (n.r. 2 septembrie) am invitat toţi deţinătorii de reţele pentru a se pune în aplicare deciziile CL. Hotărarile sunt legale şi le vom răspunde în scris că le menţinem, din punctul nostru de vedere sunt legale”, a spus Eduard Corhană. Se pare că decizia municipalităţii îi va pune la o cheltuială foarte mare pe operatori, un kilometru de cablu montat subteran costand în jur de 20.000 euro. “Astfel de lucrări s-au început la Iaşi şi Timişoara şi nu au ieşit lucrările aşa cum trebuie. Operatorii au nevoie de nişte casete şi un anumit tip de racorduri. Le voi transmite luni, la discuţie, că nu vreau greşeli ca la Iaşi sau Timişoara. Cei de la UPC ne-au spus că-şi vor retrage plangerea, au explicat că termenul de doi ani este prea scurt”, a spus şi Bacinschi. În perioada următoare, municipalitatea va prelua stalpii Electrica, acest transfer nefiind realizat pană acum pentru că societatea nu a finalizat inventarul. Mutarea stalpilor din proprietatea Electrica în patrimoniul municipalităţii va însemna coborarea firelor şi cablurilor, dar va lăsa la latitudinea primarilor cine îşi face publicitate politică la înălţime la alegeri. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.