Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cine-i lucky-loser?

Ziarul de Vrancea
29 aug 2013 600 vizualizări
Echipele care vor fi eliminate în play-off-ul Ligii Europa vor intra într-o tragere la sorţi în urma căreia una va înlocui formaţia turcă Fenerbahçe Istanbul în grupele competiţiei, a anunţat, ieri, site-ul oficial al UEFA.

Tragerea la sorţi va avea loc astăzi de la ora 10.00, la Monte Carlo. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a confirmat, ieri, sancţiunea dictată de UEFA clubului turc Fenerbahçe Istanbul, care nu va putea evolua în acest sezon al cupelor europene. Formaţia din Istanbul era calificată în grupele Ligii Europa, însă a fost sancţionată pentru implicarea în scandalul meciurilor trucate din Turcia.

Schalke tratează pentru Torje

Gruparea Schalke 04 a demarat negocierile pentru transferul mijlocaşului formaţiei Udinese, Gabriel Torje, conducerile celor două cluburi întalnindu-se, miercuri seara, la Monaco, pentru a discuta detaliile tranzacţiei, informează site-ul tuttomercatoweb.com. Schalke 04 este a doua grupare din Bundesliga interesată de achiziţionarea mijlocaşului roman după SV Hamburg. "Pretenţiile clubului Udinese sunt de aproximativ 4,5 milioane de euro, în timp ce, pană acum, propunerile cluburilor Schalke şi Hamburg se ridicau doar la jumătate din această sumă. Miercuri seară, la Monaco, a avut loc o întalnire între reprezentanţii clubului din Gelsenkirchen şi impresarul Celeste Rusin, alături de partenerii italieni ai acestuia care se ocupa de negocieri. Torje se va alătura duminică lotului echipei naţionale a Romaniei, iar cele două părţi mai au puţin timp pentru a se pune de acord pană la închiderea perioadei de transferuri", se precizează pe tuttomercatoweb.com.

Baird se întoarce în Bănie

Atacantul australian Michael Baird va juca din nou pentru FC Universitatea Craiova, el semand un contract valabil pe următoarele două sezoane cu gruparea condusă de Adrian Mititelu. Jucătorul în varstă de 29 de ani se va alătura lotului condus de tehnicianul Nicolo Napoli începand cu antrenamentul din această seară. Michael Baird a mai evoluat pentru Universitatea Craiova în perioada ianuarie 2006 - ianuarie 2010. În ultimii ani, el a jucat la formaţiile Perth Glory (Australia), Central Coast Mariners (Australia), Sabah FA (Malaysia) şi Peninsula Power (Australia).

Oferte pentru Max Nicu

Mijlocaşul Maximilian Nicu, al cărui contract cu formaţia germană din liga secundă TSV 1860 München nu va fi prelungit, are trei oferte de transfer de la formaţii din Spania, Germania şi Anglia, a anunţat, ieri, site-ul merkur-online.de. Nicu, în varstă de 30 de ani, este dorit la Elche, nou-promovată în prima ligă spaniolă şi care l-a transferat în această vară şi pe fundaşul Cristian Săpunaru. Maximilian Nicu mai este dorit de MSV Duisburg (divizia a treia germană), dar şi de o formaţie din liga a doua engleză. Nicu a mai evoluat în cariera sa la echipele SpVgg Unterhaching, FC Rot-Weiss Erfurt, SV Wehen, Wacker Burghausen, SV Wehen Wiesbaden, Hertha Berlin şi SC Freiburg.


"Nico" a refuzat Rapidul

Atacantul Daniel Niculae, care a evoluat o repriză pentru formaţia Rapid în amicalul cu CSM Ramnicu Valcea, a declarat la final că speră ca adevărata revenire a sa la formaţia giuleşteană să se producă în Liga I sau într-o cupă europeană. ''Eu vreau ca adevărata revenire a mea la Rapid să fie într-un meci oficial. Nu ştiu cand va fi, sper să fie în prima ligă sau într-o competiţie europeană, dar noi suntem obişnuiţi şi cu aerul ligii secunde şi nu ne speriem. Sper să îl mai prind într-un meci oficial şi pe Pancu îmbrăcat în tricoul Rapidului", a spus fotbalistul care în prezent este liber de contract. Întrebat dacă în situaţia în care nu va găsi un club va accepta să joace pentru Rapid în Liga a II-a, Niculae a răspuns negativ: ''Dacă nu găsesc nimic, o să găsesc ceva. De o lună m-am antrenat cu lotul Rapidului. Mai sunt cateva zile de mercato, dar eu sunt jucător liber şi mă pot transfera oricand. Nu am intrat în panică, am timp''.

Alarmă falsă la unguri

Atacantul Adam Szalai, unul dintre cei mai în formă internaţionali maghiari, a suferit un edem osos şi nu o fractură de os scafoid în meciul cu PAOK Salonic, astfel că el ar putea fi pe teren la întalnirea Romania-Ungaria, a anunţat, ieri, clubul jucătorului, Schalke 04.  Szalai s-a accidentat în timpul partidei disputate marţi, cu PAOK Salonic, în play-off-ul Ligii Campionilor. El a înscris două goluri în meciul caştigat de echipa sa cu scorul de 3-2, rezultat în urma căruia Schalke s-a calificat în grupele Ligii Campionilor (1-1 în tur, pe teren propriu). Szalai a mai marcat şi în Bundesliga două goluri, jumătate din reuşitele formaţiei sale în campionat. Controlul medical la care a fost suspus jucătorul după revenirea din Grecia a relevat faptul că nu este necesară o intervenţie chirurgicală, cum se credea iniţial. Adam Szalai, 25 de ani, este convocat de selecţionerul Sandor Egervari pentru meciul pe care naţional Ungariei îl va disputa, în 6 septembrie, la Bucureşti, cu Romania, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Valdez, peste Messi şi Neymar

FC Barcelona a terminat la egalitate,  pe teren propriu, scor 0-0, partida cu deţinătoarea Cupei, Atletico Madrid, din manşa a doua a Supercupei Spaniei, catalanii întrand în posesia trofeului. Filipe Luis (Atletico) a fost eliminat în minutul 81, iar Messi (FC Barcelona) a ratat un penalty în minutul 89. În meciul tur cele două echipe au remizat, scor 1-1. Barcelona nu a strălucit şi a obţinut a 11-a Supercupă din palmaresul său graţie scorului din tur, 1-1, dar şi intervenţiilor portarului Valdes. La catalani au fost titulari în premieră împreună Neymar şi Messi, iar argentinianul a ratat un penalty în min. 89. Turcul Arda Turan a avut prima mare ocazie a madrilenilor în min. 42, dar Valdes a salvat golul. David Villa, fostul atacant al campioanei Spaniei, l-a întrebuinţat şi el serios pe Valdes, care a acordat corner. Acesta este primul trofeu cucerit de antrenorul argentinian Gerardo 'Tata' Martino, care a preluat pe FC Barcelona în luna iulie

Avanpremieră cu bile

În avanpremiera celui mai prestigios concurs atletic din circuitul "Diamond League", "Weltklasse" de la Zürich, s-au disputat probele de aruncare a greutăţii, care de o perioadă de timp se susţin în zona gării centrale a oraşului elveţian. Americanul Ryan Whiting a caştigat concursul  masculin, cu o performanţă de 22,03 m. Pe locurile următoare s-au clasat germanul David Störl (campionul mondial) - 21,19 m - şi canadianul Dylan Armstrong - 21,13 m. În cadrul aceluiaşi concurs, neozeelandeza Valerie Adams, dublă campioană olimpică şi cvadruplă medaliată cu aur la Mondiale (2007, 2009, 2011, 2013), a stabilit cea mai bună performanţă mondială a sezonului la aruncarea greutăţii, cu 20,98 m din a doua încercare. Vechea performanţă mondială aparţinea tot sportivei neozeelandeze - 20,90 , fiind stabilită pe 27 iulie la Londra. Pe locurile următoare s-au clasat rusoaica Evghenia Kolodko - 19,97 m - şi americanca Michelle Carter - 19,88 m.

Haosul de la Corona

Preşedintele secţiei de fotbal a clubului Corona Braşov, Paul Enache, a renunţat joi, la funcţia pe care o deţinea, afirmand că nu poate lucra "în haosul" din cadrul grupării ardelene. "Este un haos total acolo, n-am cum să lucrez în asemenea condiţii. Este ireal ce e acolo. Ca să cumperi trei kilograme de detergent aveai nevoie de şapte semnături, de referate, să aştepţi. Am condus trei cluburi de fotbal în cariera mea, dar aşa ceva nu am văzut nicăieri", a declarat Enache. Paul Enache a mai adăugat că, după părea lui, se cheltuie banii degeaba la clubul braşovean. "Dacă nu vor opri haosul de la club în 2-3 zile, eu le spun cu toată sinceritatea că nu fac altceva decat să arunce banii degeaba. Un club nu se conduce aşa. Pentru un club îţi trebuie un director economic şi un organizator de competiţii, nu în acest fel", a mai spus E nache.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.