Sport

Bye-bye, Blake!

Ziarul de Vrancea
29 aug 2013 414 vizualizări
La US Open, redutabilul tenisman american a susţinut ultimul meci de simplu al carierei * în turneul feminin, dramatismul a atins cote extreme în întalnirea Zheng Jie - Venus Williams

Turneul de tenis de la Flushing Meadows a fost perurbat serios, în ziua de miercuri, de ploaia, partidele fiind întrerupte în mai multe randuri. Din această cauză, o serie de meciuri s-au amanat pe a doua zi, printre acestea fiind şi întalnirea din turul II la simplu masculin dintre Sorana Cîrstea şi jucătoarea japoneză Kurumi Naro. Din ce s-a jucat în acea zi ploioasă, prezenţele romaneşti au fost palide: Victor Hănescu a fost eliminat de un jucător mai slab, argentinianul Leonardo Mayer (scor, 6-7, 4-6, 6-3, 4-6) după un maraton de patru ore în care Victor n-a putut face faţă; Horia Tecău şi Max Mirnîi au demonstrat încă o dată că nu sunt complementari la dublu, iar dublurile de fete, în care nu ne-am pus prea multe speranţe au părăsit competiţia: Katalin Marosi / Megan Levy (Ungaria / SUA) – Irina Begu / Klara Zakopalova (Romania / Cehia) 6-3, 7-6; Mona Barthel / Liga Dekmeijere (Germania / Letonia) – Alexandra Dulgheru / Eva Hrdinova (Romania / Cehia) 6-3, 6-4.
Din  restul partidelor se distinge un moment emoţionant: altădată redutabilul tenisman  american James Blake (100 ATP în prezent)  şi-a încheiat cariera, după ce a fost învins în primul tur de croatul Ivo Karlovic (79 ATP), în cinci seturi: 7-6, 6-3, 4-6, 6-7, 6-7. Fost număr 4 mondial acum şapte ani, a doua rachetă a Americii în epoca Andy Roddick, Blake a decis să spună stop la varsta de 34 de ani. El nu a avut în minte să obţină o performanţă de excepţie la acest US Open, dar s-a bătut ca zmeul pentru fiecare minge pentru a lăsa o impresie finală de neuitat.  Americanul a fost ovaţionat minute în şir după partida de pe arena Louis Armstrong. "Cred că ovaţiile dovedesc că tot ce am făcut, fiecare picătură de muncă grea a meritat pentru a juca în faţa voastră timp de 14 ani. Nu vor fi uitate niciodată, voi purta în minte toate amintirile de aici", a spus Blake la finalul meciului. James Blake mai este înscris şi la dublu, în echipă cu compatriotul său Jack Sock. Adversarii lor vor fi perechea Alexander Peya/Bruno Soares (Austria/Brazilia), cap de serie numărul 2. James Blake a caştigat în cariera sa zece titluri ATP şi Cupa Davis în 2007 cu echipa Statelor Unite ale Americii.
Cel mai frumos meci al serii s-a disputat în turneul feminin: americana Venus Williams a ţinut să arate că este încă redutabilă, chiar dacă vine mai rar prin turnee şi a dovedit că este. Calificată în turul II, printr-o victorie frumoasă în faţa unui cap de serie, Kirsten Flipkens (Belgia), Venus pornea favorită şi în partida cu chinezoaica Zheng Jie (30 de ani), care în 2006 alcătuia cu Yan Zi cel mai bun dublu feminin din lume, caştigător la Australian Open şi Wimbledon. Zheng (56 WTA, cu patru locuri mai sus decat Venus) a caştigat primul set cu 6-3, iar americanca s-a revanşat în cel de-al doilea cu 6-2. Decisivul a fost de poveste, chinezoaica a condus cu 5-2, dar Venus a revenit formidabil ducand meciul în tie-break, ajutată de susţinerea publicului, o susţinere pe care nici sora ei n-a avut-o. În turul precedent, spectatorii au încurajat-o frenetic pe Francesca Schiavone, care încerca cu disperare să reducă handicapul care o despărţea de "uraganul Serena". Venus avea totul: avantajul celui care vine din urmă, publicul şi, nu în ultimul rand, un strop de prospeţime, la cei 33 de ani ai săi. Dar chinezoaica şi-a revenit şi a caştigat tie-break-ul cu 7-5, punand stop ambiţiilor celei mai mari dintre surorile Williams.
La masculin au picat trei capi de serie: francezul Benoît Paire (nr.24), învins cu 5-7, 6-2, 4-6, 7-5, 6-7 de rusul Alex Bogomolov; italianul Fabio Fognini, eliminat de americanul de origine hindusă Rajeev Ram (1-6, 2-6, 2-6) şi austriacul Jürgen Melzer, 5-7, 3-6, 6-7 cu rusul Evgheni Donskoi. Dintre marii favoriţi, a intrat în arenă doar Andy Murray, care l-a biruit în trei seturi (2-6, 4-6,3-6) pe experimentatul francez, Michaël Llodra.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.