Sport

Legia Varşovia - Steaua 2-2 (1-2) în returul play-off-ului pentru grupele Ligii Campionilor

Ziarul de Vrancea
28 aug 2013 679 vizualizări
* echipa romană a înscris repede două goluri şi a fost egalată pe final * tragerea la sorţi a grupelor va avea loc maine

Legia: Kuciak - Bereszynski, Rzezniczak, Dossa, Wawrzyniak - Vrdoljak, Furman ('75 - Zyro) - Kucharczyk ('63 - Ojama), Radovic, Kosecki - Saganowski ('79 - Mikita). Antrenor: Jan Urban.
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevic - Filip, Bourceanu - Popa, Stanciu ('59 - Cristea), Tănase ('72 - Tatu) - Piovaccari ('88 - Iancu). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Arbitru: Pedro Proença (Portugalia)
Cartonaşe galbene: Rzezniczak, Kuciak / Filip, Georgievski, Stanciu, Bourceanu, Iancu
0-1, min. 7: din pasa lui Tănase, Stanciu întoarce un adversar în careu şi înscrie la colţul lung.
0-2, min. 9: fază aproape identică, dar de pe partea opusă şi cu Piovaccari marcator
1-2, min. 25: Wawrzyniak centrează în careu, Radovic înscrie cu capul de langă Latovlevic.
2-2, min. 90^3: Rzezniczak, scăpat din marcaj, înscrie pe langă Tătăruşanu.
Steaua a început cu Chiricheş pe banca de rezerve, după spusele antrenorului Reghecampf, nu s-a pus problema de o opoziţie a englezilor de la Tottenham. Fundaşul stelist nu s-a simţit refăcut şi n-a vrut să rişte o accidentare înaintea debutului său pe "White Hart Lane". În infernul de pe stadionul varşovian, echipa bucureşteană a gestionat perfect începutul de meci. Chiar dacă polonezii au ajuns prima oară în careul advers, Steaua a renunţat la mingile "bubuite" cu care şi-a exasperat suporterii în meciul tur. Reghecampf a înţeles că centrările înalte în careul lui Kuciak sunt lipsite de şanse şi, în concluzie, jocul de pase şi destabilizarea înalţilor, dar tehnic limitaţilor fundaşi polonezi prin acţiuni individuale poate fi cheia succesului. Două faze de acest gen, pornite de la distribuitorul Bourceanu, au confirmat această opinie, pentru că, într-adevăr, Stanciu şi Piovaccari au destabilizat apărarea adversă. Cine a crezut că 0-2 în min. 9 înseamnă KO, s-a înşelat amarnic. Echipa poloneză a ieşit repede din corzi şi cu sprijinul galeriei a pus stăpanire pe joc. Mai întai Rzezniczak a dat cu capul peste poartă la o fază fixă ('17), în minutul următor Tătăruşanu a primit gol: a fost un şut al lui Kosecki din lateral, Tătăruşanu a respins bine, dar Kucharczyk a reluat cu latul în poartă. Din fericire pentru noi, polonezul era în ofsaid şi asistentul portughez a văzut bine. Deşi nu mai ţineau balonul, steliştii mai ajungeau în terenul polonez, Tănase a vrut să înscrie şi el în diagonală, dar a tras mult peste ţintă. Şi totuşi, Steaua a luat gol pe bune, ceea ce a înfierbantat arena poloneză. Şi chiar dacă Tătăruşanu a avut emoţii la şutul lui Furman în min. 43, Steaua a fost la timonă în ultimele minute ale reprizei, Kuciak respingand şutul lui Tănase, ce a urmat unei frumoase acţiuni individuale în careu.
Că polonezii aveau să înceapă furibund partea a doua se ştia foarte bine. Cert este că suporterilor campioanei le-a trecut puţin dorul de Chiricheş, pentru că înlocuitorul său, Gardoş a rezolvat excelent două faze foarte periculoase la poarta lui Tătăruşanu. Dominarea polonezilor s-a soldat cu cateva faze fixe, potenţial periculoase, însă specialistul Furman n-a găsit soluţiile potrivite. În ultimul sfert de oră, însă, Steaua a pus stăpanire pe joc, pe fondul dezamăgirii gazdelor. Şuturile moi ale lui Szukala şi Tatu au fost urmate de unul al lui Filip, care l-a obligat pe Kuciak să respingă în corner. Şi după o ratare monumentală a lui Filip, la o pasă primită de un apărător polonez, a urmat în moment de relaxare soldat cu golul lui Reznicak. Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor şi îşi va afla maine adversarii din turul următor.

Celelalte rezultate înregistrate aseară în play-off: Arsenal Londra - Fenerbahçe Istanbul  2-0; (în tur, 4-0), Austria Viena - Dinamo Zagreb 2-3 (2-0), FC Basel - Ludogoreţ Razgrad 2-0 (4-2), PAOK Salonic - Schalke 04 2-3 (1-1).





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.