Sport

Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor

Ziarul de Vrancea
28 aug 2013 1576 vizualizări
Steaua a încheiat 2-2 în Polonia, returul cu Legia Varşovia, din play-off-ul Ligii Campionilor şi s-a calificat în grupele celei mai importante competiţii a cluburilor, graţie numărului mai mare de goluri marcate în deplasare.

Reuşitele formaţiei noastre au fost semnate de Nicuşor Stanciu, în minutul 7, şi Federico Piovaccari, în minutul 9. Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor va avea loc joi, la Nyon, la ora 18.45.

Steaua este din nou in grupele Ligii Campionilor, dupa cinci ani

Steaua este din nou în grupele Ligii Campionilor, după cinci ani
Foto: steauafc.com

Cinci ani a aşteptat Steaua o nouă calificare în grupele Ligii Campionilor, iar visul s-a împlinit marţi seara, după returul cu Legia Varşovia. Roş-albaştrii au muncit întreaga vară pentru a reveni la masa bogaţilor şi după ce au eliminat pe Vardar Skopje şi Dinamo Tbilisi au trecut şi de marele hop, campioana Poloniei, Legia Varşovia.

A fost cel mai dificil adversar din cei trei întâlniţi în acest sezon, asta şi pentru că în prima manşă Steaua a remizat la Bucureşti, scor 1-1. Din fericire, la Varşovia elevii lui Laurenţiu Reghecampf au reintrat repede în cărţile calificării, ei deschizând scorul încă din minutul 7, prin Nicuşor Stanciu, în urma unei faze lucrate de Cristi Tănase.

Năuciţi de golul încasat atât de repede, la prima fază ofensivă a Stelei, polonezii au cedat şi la următoarea acţiune de atac a echipei noastre, iar în minutul 9 Federico Piovaccari a dus scorul la 2-0 pentru Steaua. Polonezii trebuiau să mai marcheze de trei ori pentru a obţine calificarea, lucru care nu s-a întâmplat, însă le-au creat emoţii jucătorilor noştri, mai ales în repriza secundă.

Dealtfel, în partea a doua a jocului Steaua a cedat iniţiativa, iar presiunea polonezilor a fost greu de suportat de fotbaliştii lui Reghecampf, pe mulţi dintre ei finalul de meci găsindu-i epuizaţi de efort. Calificarea în grupele Ligii Campionilor nu a fost însă pusă sub semnul întrebării, asta şi pentru că polonezii au egalat abia în al patrulea minut al prelungirilor, la câteva secunde după golul lui Rzezniczak arbitrul fluierând finalul partidei.

Scorul general al întâlnirii Steaua - Legia Varşovia a fost astfel 3-3, dar echipa noastră merge în grupele Ligii Campionilor, graţie golurilor marcate marţi seara, în deplasare. Roş-albaştrii sunt astfel pentru a şaptea oară în grupele Ligii Campionilor, însă 2008 a fost ultimul an când au ajuns acolo, jucând într-o grupă cu Bayern Munchen, Olympique Lyon şi Fiorentina.

Tragerea la sorţi a grupelor actualului sezon va avea loc joi, la Nyon, la ora 18.45.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul meciului.

Min. 90+4 Rzezniczak a egalat, după o greşeală a lui Adrian Cristea.

Min. 90 Filip are o ocazie mare, dar şutul său la colţul scurt este respins în corner de Kuciak.

Min. 89 Ultima schimbare la Steaua: Gabi Iancu a intrat în locul lui Piovaccari.

Min. 87 Lovitura liberă este executată de Adrian Cristea, dar portarul Kuciak respinge în corner.

Min. 85 Piovaccari scapă spre gol, dar este întâmpinat de portarul Kuciak în afara careului de 16 metri şi faultat. Portarul Legiei este avertizat cu cartonaş galben.

Min. 75 Polonezii vor juca cu patru atacanţi în acest ultim sfert de oră al meciului.

Min. 72 Prima ocazie a Stelei în această repriză, Tatu şutează însă pe direcţia lui Kuciak, care reţine balonul.

Min. 72 Epuizat fizic, Cristi Tănase părăseşte terenul pe targă. În locul lui intră Leandro Tatu.

Min. 71 Continuă presiunea Legiei la poarta Stelei. Jucătorii noştri practic nu au contat în această repriză, însă au făcut un imens efort fizic pentru a-i ţine pe polonezi la distanţă.

Min. 63 Dossa Junior reia cu capul pe lângă poarta noastră, din 8 metri.

Min. 60 Bourceanu este al patrulea stelist care primeşte cartonaş galben, după un fault asupra lui Kosecki.

Min. 59 Prima schimbare la Steaua. Marcatorul primului gol, Nicuşor Stanciu, este înlocuit cu Adrian Cristea.

Min. 55 Primele 10 minute ale reprizei secunde nu au adus nicio acţiune ofensivă a Stelei în careul polonezilor. Campioana României se axează pe conservarea acestui rezultat, care o califică în grupele Ligii Campionilor.

Min. 49 Wawrzyniak a şutat din afara careului, peste poarta lui Tătăruşanu.

Min. 47 Al treilea cartonaş galben în tabăra Stelei. Nicuşor Stanciu a fost cel avertizat de arbitru.

Min. 46 A început repriza a doua. Steaua este la 45 de minute de calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 45 Ocazie de 3-1 a Stelei! Cristi Tănase a intrat în careu cu mingea la picior şi a şutat fulgerător, milimetri peste transversala porţii lui Kuciak.

Min. 44 Filip este pe cale să rămână singur cu portarul Legiei, dar ratează preluarea, apoi se complică şi centrează prost pentru Nicuşor Stanciu, plecat cu el pe contraatac.

Min. 42 Ocazie mare a polonezilor! Furman a şutat pe jos din afara careului, lângă bară, dar Tătăruşanu a respins în corner!

Min. 39 Stanciu trage de la 20 de metri, din vole, însă în peluza din spatele porţii poloneze.

Min. 33 Fundaşul dreapta al Stelei, Daniel Georgevski, este avertizat cu cartonaş galben. Este al doilea avertsiment în tabăra Stelei, după cel primit de Filip, în minutul 18. Georgevski a primit galben pentru un henţ.

Min. 29 Ripostă a Stelei prin Filip, care a şutat peste poarta lui Kuciak!

Min. 27 GOL Legia! Latovlevici a sărit la cap cu atacantul polonez Radovic, dar a pierdut duelul aerian, iar jucătorul Legiei l-a învins pe Tătăruşanu, din 8 metri. Legia - Steaua 1-2!

Min. 24 Ocazie mare a Stelei! Tănase şutează din interiorul careului, la colţul scurt, dar Kuciak respinge în corner!

Min 23 Polonezii au ieşit mai mult la joc, dar trebuie să marcheze de trei ori pentru a se califica în grupele Ligii Campionilor.

Min. 20 Polonezii au marcat şi ei, dar golul este anulat pe motiv de ofsaid.

Minutul 9 GOOOL! Steaua îşi dublează avantajul prin Piovaccari. Italianul s-a întors foarte bine în careul polonezilor şi a şutat pe jos, învingându-l pe Kuciak. Legia - Steaua 0-2!

Minutul 7 GOOOOOL Steaua! Steaua Bucureşti deschide scorul la Varşovia printr-un gol marcat de Nicolae Stanciu. Mijlocaşul nostru a marcat din pasa lui Cristi Tănase! Legia - Steaua 0-1!

Min. 1 A început partida de la Varşovia.

Echipele de start:

Legia Varşovia: Kuciak - Berezyski, Dossa Junior, Rzezniczak, Wawrzyniak - Vrdoljak, Furman - Kucharczyk, Radovici, Kosecki - Saganowski

Rezerve: Skaba, Şuler, Brzyski, Helio Pinto, Lukasik, Ojamaa, Mikita

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Filip - Popa, Stanciu, Tănase - Piovaccari

Rezerve: Niţă, Prepeliţă, Cristea, Pîrvulescu, Răduţ, Iancu, Tatu


www.rtv.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.