Sport

Nu prea mai caştigă, dar banii curg garlă

Ziarul de Vrancea
27 aug 2013 580 vizualizări
Roger Federer rămane liderul mondial al caştigurilor pe ultima perioadă de un an

Elveţianul Roger Federer este cel mai bine plătit tenisman din lume, deşi a coborat pe locul 7 în clasamentul ATP, conform unei liste publicate de revista Forbes cu ocazia startului US Open. Lista ţine cont de caştigurile obţinute de jucători între iunie 2012 şi aceeaşi lună a anului 2013.
Federer a caştigat 71,5 milioane de dolari în această perioadă, graţie în bună măsură turneului demonstrativ pe care l-a efectuat în America de Sud în luna decembrie, cand obţinut 14 milioane disputand şase partide, dar şi contractelor de sponsorizare cu mărci ca Nike, Rolex, Wilson, Moet & Chandon sau Credit Suisse. Pe locul doi este rusoaica Maria Şarapova, foarte departe de Federer, cu 29 de milioane de dolari, sumă datorată în parte lansării mărcii sale de dulciuri, Sugarpova.
Deşi este lider mondial, sarbul Novak Djokovic ocupă doar locul al treilea pe această listă, cu 26,9 milioane de dolari. Al patrulea este Rafael Nadal, 26,4 milioane de dolari, deşi spaniolul a lipsit şapte luni din cauza unei accidentări la genunchi. Pe locul al cincilea se află americanca Serena Williams, liderul mondial, cu caştiguri de 20,5 milioane de dolari. În primele zece locuri urmează chinezoaica Li Na (18,2 milioane), Viktoria Azarenka (15,7), scoţianul Andy Murray (14,9), daneza Caroline Wozniacki (13,6) şi japonezul Kei Nishikori (10,5). Jucătorii din "top ten" au obţinut, în ansamblul lor, 60 de milioane de dolari graţie premiilor pentru trofeele obţinute în perioada menţionată, însă de peste trei ori mai mari au fost sumele venite din sponsorizări, meciuri demonstrative şi comisioane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.