Sport

Bătranul Gatlin mai rezistă

Ziarul de Vrancea
27 aug 2013 446 vizualizări
Pe o ploaie torenţială fostul campion olimpic a caştigat cursa de 100 m de la Linz * Valentin Lavillenie calcă pe urmele ilustrului său frate

Reuniunea atletică de la Linz a avut o participare selectă, avand capete de afiş foştii campioni mondiali şi olimpici Justin Gatlin şi Sally McLelland-Pearson. Din păcate vremea rece şi ploioasă şi-a pus amprenta asupra rezultatelor galei, care ar fi putut fi mult mai bune în condiţii normale. "Bătranul" Justin Gatlin, campion olimpic în 2004 şi mondial în 2005, s-a impus cu autoritate la 100 m, în 10,08 s, deşi a avut ca adversari sprinteri valoroşi şi mai tineri. El i-a salutat din mers, la nouă sutimi pe jamaicanul Nickel Ashmeade şi la încă zece sutimi pe trinidadezul Keston Bledman. În schimb, australianca Sally Pearson nu a avut parte de o concurenţă prea serioasă la 100 m garduri. Învinsă la Mondiale de americana Brianna Rollins, campioana olimpică şi mondială (2009) a înregistrat un timp excelent în condiţiile date (12,82 s), franţuzoaica Redina-Flor Okori şi germana Nadine Hildebrand sosind cu mare întarziere.
Foarte interesant s-a arătat duelul la 110 m garduri, între recordmanul mondial şi campionul olimpic Aries Merritt (SUA) şi cubanezul Dayron Robles. Ultimul are o poveste interesantă. Fost campion olimpic la Beijing 2008, unde a profitat de absenţa starului local Liu Xiang şi devenit şi recordman mondial un an mai tarziu, Robles nu a participat la Mondialele de la Moscova, întrucat federaţia de la Havana l-a suspendat pentru că a participat la unele competiţii în nume personal. În concursul de la Linz, Aries Merrit, decepţionant la Moscova, l-a învins clar pe cubanez, caştigătorul realizand 13,26 s, faţă de 13,49 s, timpul lui Robles.
Campionul mondial la lungime, rusul Aleksandr Menkov, şi-a respectat blazonul caştigand cu o săritură de 7,94 m, iar în lipsa "reginei" probei de 400 m garduri, Zuzana Hejnova, s-a impus vicecampioana mondială, tanăra americană Delilah Muhammad (55,01 s). Interesantă este şi victoria francezului Valentin Lavillenie (fratele celebrului Renaud) la prăjină, el depăşindu-i cu 10 centimetri (5,63 m) pe puternicii şi experimentaţii săritori germani Björn Otto şi Malte Mohr.
Alte rezultate înregistrate la Linz:
Masculin: Mike Rodgers (SUA) - 20,66 s pe 200 m; Martyn Rooney (Marea Britanie) - 54,42 s pe 400 m; Bernard Lagat (SUA) - 7:46,39 pe 3000 m; Vikas Gowda (India) - 61,34 m la disc.
Feminin: Barbara Pierre (SUA) - 11,14 s pe 100 m; Natasha Hastings (SUA) - 50,92 s pe 400 m; Malika Akkaoui (Maroc) - 2:39,86 pe 1000 m; Jasmin Sawyers (Marea Britanie) - 6,36 m la lungime.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.