Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cine fluieră naţionala?

Ziarul de Vrancea
25 aug 2013 556 vizualizări
Meciurile echipei naţionale a Romaniei cu Ungaria (6 septembrie) şi Turcia (10 septembrie), contand pentru grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014, vor fi arbitrate de brigăzi din Spania, respectiv Norvegia

Partida contra Ungariei, din 6 septembrie, de la ora 21.00, de pe Arena Naţională, va fi condusă de o brigadă din Spania, condusă de Alberto Undiano Mallenco. Comisar de joc va fi englezul Mike Foster, iar evaluator (observator) de arbitraj, italianul Alfredo Trentalange. Meciul Romania - Turcia, din 10 septembrie, tot de la ora 21.00 şi tot pe Arena Naţională, va fi arbitrat de o brigadă din Norvegia, cu Svein Oddvar Moen la centru. În calitate de Comisar de joc va fi prezent sarbul Nebojsa Ivkovic, funcţia de evaluator de arbitraj urmand să fie îndeplinită de scoţianul Alan Freeland.
 
Tembo, dat afară de la Astra

Patronul Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, a anunţat după meciul cu Petrolul Ploieşti, scor 1-2, în Liga I, că jucătorul zambian Fwayo Tembo nu mai are ce căuta la echipă şi poate pleca liber de contract: "N-avem nevoie de floricelele lui Tembo. Acest jucător nu mai are ce căuta aici. Prefer să joc cu juniorii decat cu jucători ca el. E incredibil ce a putut face. Începand din această seară, Tembo poate merge la orice echipă. Poate pleca liber de contract.Pe Budescu nu l-a dat nimeni afară. El ne-a dezamăgit, dar avut şi o problemă la picior", a declarat Ioan Niculae la Digi Sport. Echipa Petrolul Ploieşti a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-2 (0-2), formaţia Astra Giurgiu, într-un meci din etapa a VI-a a Ligii I, aceasta fiind prima înfrangere a giurgiuvenilor în actualul sezon.

Deaconu revine la CCA

Comitetul de Urgenţă al FRF a luat act, ieri, de încetarea raporturilor contractuale dintre preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, şi Federaţia Romană de Fotbal şi a aprobat revenirea lui Alexandru Deaconu în funcţia devenită vacantă. Componenţa nominală a Comisiei Centrale a Arbitrilor este următoarea: Alexandru Deaconu - preşedinte, Aron Huzu, Patriţiu Abrudan - vicepreşedinţi, Augustus Constantin, Irina Mîrţ, Cornel Fecioru, Adrian Vidan, Dan Berbecaru şi Cornel Sorescu - membri. Crăciunescu luase decizia de a renunţa la şefia CCA în 15 iulie, dată la care anunţa că avocaţii săi urmează să semneze un act de încetare a activităţii cu FRF.

Becali: "Chivu rămane la Inter"

Impresarul Victor Becali a declarat, ieri, pentru site-ul calciomercato.it, că fundaşul Cristian Chivu nu se va retrage din fotbal şi a apreciat că acesta va rămane la echipa Internazionale Milano. "Chivu nu se va retrage din fotbal, va continua să joace la Internazionale Milano. Vom vedea cand va reveni după operaţia de la picior. Nu există stabilită vreo întalnire cu oficialii clubului, important este ca recuperarea să decurgă bine", a spus Becali. Cristian Chivu a fost operat cu succes, săptămana trecută, la un deget de la piciorul drept, intervenţia chirurgicală avand loc la Miami. După accidentarea lui Chivu, presa italiană a speculat că Inter Milano doreşte să-i rezilieze contractul, dar şi că fundaşul roman s-ar putea retrage din activitate.

Azi se anunţă transferul lui Bale

Daily Mail a anunţat ieri că preşedintele clubului Tottenham Hotspur, Daniel Levy, şi-a dat acordul ca mijlocaşul Gareth Bale să fie transferat la Real Madrid, tranzacţia urmand să fie făcută contra sumei de 100 de milioane de euro.  Levy s-a întalnit cu preşedintele Real Madrid, Florentino Perez, la finalul săptămanii trecute, la Madrid şi a acceptat propunerea madrilenilor de a-l transfera pe Bale. Real intenţionează să-l prezinte pe Bale astăzi într-o ceremonie la Santiago Bernabeu. Dacă Bale va fi transferat la Real Madrid pentru 100 de milioane de euro, el va deveni cel mai scump jucător din istoria fotbalului.

Labbadia a fost demis

Tehnicianul formaţiei VfB Stuttgart, Bruno Labbadia, a fost demis din funcţie luni dimineaţă, a anunţat site-ul oficial al echipei la care evoluează şi Alexandru Maxim.  Alături de Labbadia a fost demis şi secundul Erdinc Sözer. Demiterea lui Labbadia vine a doua zi după înfrangerea cu FC Augsburg, scor 1-2. în acest meci, Alexandru Maxim a obţinut un penalti, transformat de Ibisevic. În trei etape disputate în campionatul Germaniei, VfB Stuttgart a înregistrat trei înfrangeri. Labbadia antrena VfB Stuttgart din 2010. Viitorul antrenor al echipei germane va fi Thomas Schneider.

Accidentat pe plajă

Atacantul argentinian al echipei SSC Napoli, Gonzalo Higuain, a suferit un accident la faţă, ieri, şi i-au fost aplicate zece copci, două la spranceană şi opt la mandibulă, informează Gazzetta dello Sport. Internaţionalul argentinian, aflat în ziua sa liberă, la plajă în Insula Capri, a alunecat pe nişte pietre şi s-a lovit la faţă. El a fost transportat imediat la spitalul Capilupi. Cu puţin timp în urmă, Higuain a părăsit spitalul cu o eşarfă pe faţă pentru a nu fi fotografiat şi a plecat spre Napoli. Gonzalo Higuain, în varstă de 25 de ani, a debutat la SSC Napoli în partida caştigată, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Bologna.

Rudi Garcia riscă o amendă

Antrenorul francez al echipei AS Roma, Rudi Garcia, aflat pe banca tehnică, a vorbit la telefon în timpul meciului cu Livorno, de duminică, cel mai probabil cu unul dintre secunzii lui, aflat în tribună. Garcia a vorbit două minute la telefon, conform imaginilor Sky, în jurul minutului 35, şi riscă să fie amendat de liga italiană (Lega Calcio), care interzice folosirea telefoanelor mobile pe banca tehnică. La OSC Lille (2008-2013), antrenorul obişnuia să trimită un secund în tribună în prima repriză pentru a studia aşezarea în teren.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.