Sport

Suprafaţă nouă la LPS şi pistă de atletism, marile cerinţe ale sportului

Dan Chiriac
22 aug 2013 1102 vizualizări
Pachetul de la Liceul Sportiv Focşani este total necorespunzător sportului de performanţă u pe cele două stadioane din oraş nu există pistă de atletism u neajunsurile au fost prezentate de Direcţia pentru Sport şi Tineret Vrancea la Colegiul Prefectural

Suprafaţa de joc de la Liceul cu Program Sportiv Focşani, o pistă de atletism şi mijloace de transport, sunt marile probleme ale sportului vrancean în primele şase luni ale anului. Asta rezultă din raportul întocmit de Direcţia pentru Sport şi Tineret Vrancea şi prezentat ieri la Colegiul Prefectural. În cadrul şedinţei, inspectorul Nicoleta Dragomir a prezentat concluziile trase şi a precizat care au fost neajunsurile sportului în această perioadă. „CSS Gimnastică Focşani se confruntă cu lipsa magneziului necesar activităţii de zi cu zi precum şi cu lipsa unui mijloc de transport - transportul în competiţie fiind foarte scump. Menţionăm că toate cluburile din ţară au minim 1 microbuz (8 locuri ^ 1). De asemenea, sportivele clubului nu beneficiază de burse sportive (din lipsă de fonduri), deşi au rezultate meritorii. Este de remarcat absenţa unei piste de atletism şi că sala L.P.S. are o suprafaţă de joc improprie, dură care provoacă accidentări. Pentru ca activitatea specifică să se desfăşoare în condiţii care să ducă la creşterea performanţei sportive, sunt necesare următoarele: amenajarea unei piste de atletism pe unul din cele două stadioane existente şi înlocuirea suprafeţei de joc din sala L.P.S”, se arată în raportul DST Vrancea semnat de directorul Daniel Gongu. Instituţia a solicitat şi înfiinţarea în cadrul Direcţiei a unui cabinet de medicină sportivă. „Acest lucru ar ajuta enorm cluburile implicate în activitatea sportivă de performanţă. Trebuie menţionat faptul că unele cluburi vrâncene efectuează controlul medical în alte judeţe deoarece cabinetul de medicină sportivă existent nu mai funcţionează la parametri optimi”, mai spune Daniel Gongu.

10.120 de lei pentru 31 sportivi legitimaţi

În primele şase luni ale anului mai mulţi sportivi au fost sprijiniţi în activitate de Direcţia pentru Sport şi Tineret Vrancea. De asemenea, instituţia a finanţat organizarea mai multor competiţii. Suma totală cheltuită a fost  16.162 lei reprezentând premii în materiale şi echipament sportiv, cupe, diplome, asistenţă medicală, la care se adaugă cheltuieli pentru  alimentaţie de efort în valoare de 10.120 lei de care au beneficiat 31 sportivi legitimaţi. Au fost organizate 29 de competiţii din cele 30 planificate. De asemenea, au fost finanţate 27 de întreceri, cost mediu/competiţie: 599 lei). Au participat 1.741 de competitori. În această perioadă, în loturile naţionale s-au pregătit 19 sportivi vrânceni. DST Vrancea a acordat 2.958 de lei sportivilor care au luat parte la stagii de pregătire în vederea participării la competiţiile oficiale (Campionate Naţionale, Competiţii Internaţionale).  Instituţia ce coordonează activitatea sportivă în judeţ s-a implicat în colaborarea cu federaţiile sportive naţionale prin organizarea în comun a următoarelor competiţii: etapa zonală a  Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar Rugby Super, etapa zonală a Campionatului Naţional de Baschet Under 18, Cupa Satori - FRAM, Concursul Naţional de Dans – Cupa Elite. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.