Sport

Verdictul - la Varşovia

Ziarul de Vrancea
22 aug 2013 422 vizualizări
Steaua - Legia 1-1 (1-0) în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor. Campioana Romaniei va trebui să facă un meci mare în Polonia pentru a se califica în grupe

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Pintilii ('46 - Prepeliţă), Bourceanu - Popa, Stanciu ('61 - Iancu), Tănase - Piovaccari ('70 - Cristea). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf. 

Legia: Kuciak - Rzezniczak, Jodlowiec ('27 - Broz), Dossa,  Wawrzyniak -  Furman, Vrdoljak, -Kucharczyk ('72 - Zyro), Radovic, Kosecki - Saganowski ('81 - Dvalişvili). Antrenor: Jan Urban. 

Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia).

Cartonaşe galbene: Pintilii / Rzezniczak, Zyro, Kuciak

1-0, min.34: Pasă în adancime a lui Bourceanu pentru Piovaccari, care lobează din întoarcere mingea peste Kuciak

1-1, min. 53: o combinaţie poloneză pe flancul drept, părăsit de Latovlevici, Gardoş ratează intercepţia, vine Kosecki şi înscrie din apropiere, pe langă Tătăruşanu. 

Nu a fost deloc uşor pentru Steaua acest meci cu Legia Varşovia, dar lucru acesta se ştia. Chiar dacă echipa gazdă a pornit meciul într-o ofensivă totală, antrenorul Jan Urban şi-a organizat foarte bine compartimentul defensiv, Legia practicand un joc destructiv, nu neapărat în sensul negativ al cuvantului. Din acest motiv, ocaziile Stelei au întarziat, cea mai mare aparţinand lui Piovaccari, care lăsat singur cu portarul de o pasă a lui Stanciu, a greşit preluarea în momentul decisiv ('11). Ca termen de comparaţie, italianul a înscris singurul gol al reprizei dintr-o situaţie mult mai grea: servit tot cu o pasă filtrantă, Piovaccari a fost nevoit să-l dribleze pe Dossa şi apoi să aleagă soluţia lobului pentru a evita apropierea lui Rzezniczak. A mai fost torpila lui Stanciu din min. 22, la care fostul portar al Vasluiului şi-a arătat valoarea. Golul din min. 35 a fost precedat de o altă mare ocazie ratată de Tănase, sau mai exact salvată de Kuciak, care l-a blocat eficient pe "Dodel". Pană la gol, polonezii au încercat să valorifice experienţa varfului Saganowski, fără prea mult succes datorită eficienţei rombului din centrul defensivei steliste. După gol, însă, Legia a preluat net iniţiativa, Tătăruşanu interveind salutar la lovitura de cap a lui Wawrzyniak din min. 44. 

Steaua a încercat să reia jocul pe cont propriu şi în repriza a doua, dar mingile bubuite în careu nu aveau şanse şi asta s-a văzut şi prin aceea că nu a răsărit nicio ocazie din numeroasele faze de acest gen. Dar declaraţia lui Urban,care s-a lăudat că a ghicit jocul Stelei n-a fost un bluff. Mai mult, el a observat veriga slabă de pe flancul stang (Latovlevici, din nou catastrofal) şi polonezii au zvacnit pe acea parte, rezultatul fiind golul lui Kosecki, care a înscris iarăşi după un minut, dar din ofsaid. Steaua s-a regăsit greu, Bourceanu a şutat milimetric pe langă rădăcina barei, iar de partea cealaltă bulevardul "Lato" produce o nouă mare ocazie poloneză (Furman, cu capul, peste poartă). Pe final, jocul Stelei s-a ameliorat simţitor, Gardoş şi Pintilii au fost aproape de gol. În ultimele minute, polonezii au ţinut mult mingea, mulţumiţi de rezultat, Popa, Cristea şi Szukala ratand ultimele şanse de a obţine victoria. Un rezultat dezamăgitor pentru Steaua, care a avut mai multe perioade de dominare şi rămane de văzut dacă elevii lui Reghecampf vor reuşi să obţină calificarea în infernul varşovian!

Celelalte rezultate înregistrate în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor: Şahtior Karagandî - Celtic Glasgow 2-0; Olympique Lyon - Real Sociedad 0-2; Paços Ferreira - Zenit St. Petersburg 1-4; PSV Eindhoven - AC Milan 1-1; Viktoria Plzen - NK Maribor 3-1; Dinamo Zagreb - Austria Viena 0-2; Fenerbahçe Istanbul - Arsenal 0-4; Ludogoreţ Razgrad - FC Basel 2-4; Schalke 04 - PAOK Salonic 1-1. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.