Sport

Fără Mutu şi Marica

Ziarul de Vrancea
22 aug 2013 376 vizualizări
Selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat lista provizorie a stranierilor pentru partidele cu Ungaria şi Turcia

Selecţionerul naţionalei Romaniei, Victor Piţurcă, a convocat de principiu 16 stranieri pentru meciurile cu reprezentativele Ungariei şi Turciei, din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, a anunţat, ieri. Cei 16 stranieri convocaţi de principiu, printre care nu se regăseşte atacantul Adrian Mutu (AC Ajaccio), sunt următorii: Lobonţ, Pantilimon (portari), Nica, Papp, Tamaş, Gorian, Raţ (fundaşi), Lazăr, Nistor, Torje, Nicoliţă, Maxim (mijlocaşi), Alexe, Keşeru, Stancu (atacanţi).  Faxurile definitive, ce vor ţine cont de starea de sănătate a jucătorilor, de forma sportivă şi de statutul la echipele lor de club, vor fi trimise vineri, 30 august, în jurul pranzului. Romania va întalni Ungaria la 6 septembrie şi Turcia la 10 septembrie, ambele întalniri urmand să aibă loc pe Arena naţională, de la ora 21.00.

Piţurcă a explicat neconvocarea lui Adrian Mutu pentru partidele echipei naţionale cu Turcia şi Ungaria prin faptul că în momentul de faţă nu are încredere în acesta ca jucător, dar a precizat că au contat şi declaraţiile atacantului făcute în presă la adresa sa. "M-au influenţat în primul rand meciurile, dar şi tot ceea ce s-a întamplat atunci cand a vrut să îşi facă dreptate prin presă, a început să vorbească lucruri despre care nu avea voie să vorbească. Dacă avea ceva de comentat trebuia să discute cu mine. Problema e că eu am considerat că în momentul ăsta nu am încredere în Mutu ca jucător, ca forţă de joc. Deci contez pe alţi jucători la aceste două meciuri", a spus selecţionerul la postul Digi Sport. Selecţionerul a precizat: "Am trecut eu peste acte de indisciplină mult mai grave, dar e vorba despre eficienţa lui în joc, efectiv. Iar eu am fost dezamăgit de prestaţia lui la echipa de club. Iar eu ştiam că se va întampla aşa, pentru că Mutu cand se întoarce din vacanţă îi trebuie 3-4 luni să revină la o formă optimă. Aşa s-a întamplat tot timpul, am mai avut experienţa asta", a adăugat Victor Piţurcă.

Atacantul Ciprian Marica, absent de asemenea de pe lista cu cei 16 jucători convocaţi de principiu, va semna în cursul zilei de joi sau vineri cu un club din vestul Europei, a afirmat selecţionerul. "Am înţeles că azi sau maine o să semneze cu un club. Ştiu din ce ţară, dar mi-a spus să nu dezvălui acest lucru. Dacă se va antrena, va juca un amical sau două cu echipa respectivă, atunci sigur că va fi convocat. Pentru că problema numărul 1 cu care mă confrunt este Ciprian Marica. E singurul care nu are echipă şi se pregăteşte cu preparatorul nostru fizic la Mogoşoaia", a menţionat tehnicianul.

Demisia selecţionerului Turciei, Abdullah Avci, nu este benefică pentru echipa naţională a Romaniei înaintea meciului direct din 10 septembrie. "Nu e benefică pentru noi schimbarea antrenorului. Am caştigat cu el pe banca Turciei şi mi-aş fi dorit să rămană în continuare. Dar încă nu şi-au găsit antrenor. Dacă Terim o să conducă şi Galata şi naţionala, ce să spun, este un antrenor în adevăratul sens al cuvantului. Va fi dificil şi pentru că Turcia îşi joacă la Bucureşti ultima şansă de a prinde barajul", a mai spus Piţurcă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.