Sport

Nu-i de bine, e de rău

Ziarul de Vrancea
21 aug 2013 512 vizualizări
Selecţionerul Abdullah Avci a demisionat de la naţionala Turciei * Federaţia tratează intens cu "Împăratul" Fatih Terim Selecţionerul Turciei, Abdullah Avci, a pus capăt colaborării cu federaţia turcă de comun acord cu conducerea forului, iar Galatasaray a acceptat ca antrenorul Fatih Terim să negocieze cu oficialii TFF pentru preluarea conducerii tehnice a adversarei Romaniei în preliminariile CM.

"În fotbal există şi victorii şi înfrangeri, şi muncă şi despărţiri. Iar eu m-am gandit că despărţirea este cea mai bună decizie şi i-am împărtăşit acest gand preşedintelui Federaţiei Turce de Fotbal (TFF), Yildîrîm Demiroren. Le mulţumesc atat lui cat şi tuturor celor de la federaţie pentru susţinere", a declarat Abdullah Avci, conform site-ului federaţiei turce. Forul fotbalistic turc i-a mulţumit, printr-un comunicat, lui Abdullah Avci pentru activitatea depusă din noiembrie 2011 pană în prezent.
La scurt timp după anunţul lui Avci privind demisia de la naţionala Turciei, clubul Galatasaray a anunţat, pe site-ul oficial, că preşedintele TFF l-a contactat telefonic pe preşedintele grupării din Istanbul, Unal Aysal, şi i-a spus acestuia că ar vrea să negocieze cu Fatih Terim pentru postul de selecţioner. "Preşedintele clubului şi-a dat acordul. Opinia publică va fi informată în legătură cu ceea ce se va mai întampla în acest caz", se arată pe site-ul grupării din Istanbul. Fatih Terim, antrenorul echipei Galatasaray din 2011, a mai pregătit selecţionata Turciei în perioadele 1993-1996 şi 2005-2009.
Săptămana trecută, presa turcă scria că Abdullah Avci va fi demis din funcţia de selecţioner al Turciei după ultimul meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, din care face parte şi Romania, printre numele vehiculate atunci pentru a-i succede lui Avci numărandu-se Şenol Guneş, Mustafa Denizli şi Fatih Terim. Însă Federaţia de la Istanbul a negat cu vehemenţă acest zvon.
Cu patru etape înainte de finalul fazei grupelor de calificare la Cupa Mondială din 2016, Turcia ocupă locul 4 în Grupa D, cu 7 puncte. Romania este pe poziţia a treia, cu 10 puncte, iar primele două locuri sunt ocupate de Olanda (18 puncte) şi Ungaria (11 puncte). În ultimele meciuri din grupă, Turcia va întalni Andorra (6 septembrie), Romania (9 septembrie), Estonia (11 octombrie) şi Olanda (15 octombrie).
Fatih Terim, supranumit "împăratul" în ţara sa pentru talentul cu care îşi coordonează jucătorii, a caştigat Cupa UEFA cu Galatasaray, în anul 2000, cand gruparea din Istanbul îi avea în randurile sale pe internaţionalii romani Gheorghe Hagi şi Gică Popescu. El şi-a început cel de-al treilea său mandat la Galata în mai 2011, conducand gruparea către titlul de campioană în ultimele două sezoane. În varstă de 59 ani, Faith Terim a mai condus selecţionata Turciei între 2005 şi 2009, demisionand după ratarea calificării la Cupa Mondială din Africa de Sud.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.