Sport

Romanii să facă Legia!

Ziarul de Vrancea
20 aug 2013 501 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, Steaua - Legia Varşovia în prima manşă a play-off-ului pentru Liga Campionilor la fotbal, partidă transmisă în direct de DigiSport 1

Opiniile majorităţii cunoscătorilor de fotbal de pe la noi converg către ideea că Steaua are prima şansă de calificare în grupele Ligii Campionilor, însă totul se va decide în urma celor două partide cu formaţia poloneză Legia Varşovia. Există, însă, şi factori care îndeamnă la reticenţă. În mod cert, Legia este, din punct de vedere valoric, peste celelalte echipe eliminate de Steaua din competiţie, Vardar Skopje şi Dinamo Tbilisi. Neînvinsă, pană acum, în tururile preliminarii (3-1, 1-0 cu galezii de la New Saints, 1-1, 0-0 cu FK Molde), echipa varşoviană are şi avantajul meciului retur pe teren propriu, unde va fi susţinută de o galerie fantastică şi fanatică. Şi cum fotbaliştii sunt superstiţioşi, mai menţionăm că aproape întotdeauna Steaua a avut probleme cu calificările, atunci cand a jucat meciurile retur pe teren străin. De aceea, antrenorul stelist Laurenţiu Reghecampf, a pregătit cu atenţie prima partidă cu Legia, miza ideală fiind obţinerea unui rezultat cat mai liniştitor pentru retur. "Trebuie să fim foarte atenţi maine seară, pentru că altfel se pot întampla lucruri neplăcute. Este foarte important să nu primim gol. Un gol primit acasă cantăreşte foarte mult. Dar Steaua este în stare să caştige oriunde", a spus "Reghe" într-o conferinţă de presă.
Oficialii stelişti au studiat foarte atent adversarul de astăzi: "Mihai Stoica a fost în Polonia la un meci şi avem o analiză a fiecărui jucător. Important este să ştim cat de puternici sunt ei ca echipă. Individualităţi au destule, ca şi noi, dar important este ca jucătorii noştri să ştie ce-i aşteaptă maine din partea Legiei Varşovia. Jucăm împotriva unei echipe de tradiţie, iar şansele sunt din start 50-50 de procente. Indiferent de ceea ce se va întampla maine seară, meciul retur va fi foarte important", a mai spus Reghecampf.
Din păcate, la antrenamentul de ieri dimineaţă a avut un mic conflict între tehnician şi fundaşul Iasmin Latovlevici. Jucătorul a avut un acces de nervi, a părăsit terenul la scurt timp după ce a început antrenamentul, revenind după apoximativ zece minute, dar Reghecampf l-a trimis înapoi la vestiar.   " După ce am terminat antrenamentul am avut o discuţie cu el, iar lucrurile vor fi maine altfel. Eu ţin foarte mult la disciplină, la respect. Datorită acestor lucruri noi am avut rezultate incredibile, nu ne vom abate niciun moment de la ceea ce ne propunem. Din punctul meu de vedere nu e niciun fel de problemă. Nu am spus că este exclus din lot, nu e nimeni exclus din lot", a explicat antrenorul stelist. În rest, lotul este valid, Chiricheş, Tătăruşanu şi Georgievski, care au avut uşoare accidentări după meciul cu CFR Cluj, fiind complet refăcuţi.
Formaţiile probabile
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Popa, Stanciu, Tănase - Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Legia: Kuciak - Broz, Rzezniczak, Cichowski, Wawrzyniak -  Vrdoljak, Pinto -Furman, Radovic, Kosecki - Saganowski. Antrenor: Jan Urban.
Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.