Sport

Dramă cumplită în fotbalul romanesc

Ziarul de Vrancea
20 aug 2013 311 vizualizări
Fostul mare jucător Costică Ştefănescu s-a sinucis * suferind de o maladie incurabilă, legendarul fundaş de fier s-a aruncat de la etajul V al spitalului, nemaiputand suporta suferinţa şi starea în care a ajuns

Fostul fotbalist Costică Ştefănescu a încetat din viaţă,aseară, la varsta de 62 de ani, după ce s-a aruncat de la etajul V al Spitalului Militar din Capitală, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie. Potrivit surselor citate, la 112 a fost primit, la ora 18.20, un apel prin care s-a semnalat că fosta glorie a Universităţii Craiova şi a echipei naţionale s-a aruncat de la etaj. Costică Ştefănescu suferea de o boală incurabilă. Cel mai probabil, Ştefănescu a comis acest gen deoarece nu mai putea suporta consecinţele bolii necruţătoare de care suferea şi nici umilinţa generată de starea în care a ajuns. În ultima vreme, cand fusese externat cu un diagnostic lipsit de speranţe, starea fostului jucător s-a agravat, ajungand - după cum spunea un alt mare fundaş al Craiovei, Alexandru Boc - la greutatea de 35 de kilograme.
Costică Ştefănescu s-a născut la 26 martie 1951, la Bucureşti, şi şi-a început cariera de fotbalist la Steaua, unde şi-a făcut junioratul în perioada 1965-1969. El  a debutat în prima divizie la Steaua în 1969, echipă pentru care a evoluat pană în 1973, jucand ca mijlocaş ofensiv, apoi s-a transferat la Universitatea Craiova, unde a cunoscut cele mai mari performanţe. Meritul formării sale ca fotbalist aparţin regretatului tehnician Constantin Teaşcă, acela care a văzut în mijlocaşul uşor blazat un mare fundaş de marcaj şi libero. După ce a devenit "Ministrul Apărării" la Craiova, Ştefănescu a fost promovat la naţională de antrenorul Ştefan Kovacs. În prima divizie a evoluat de 490 de ori, fiind pe locul doi într-un clasament "all-time", după Ionel Dănciulescu. El a deţinut recordul de prezenţe în prima divizie pană în octombrie 2012, cand a fost depăşit de Dănciulescu. Pentru prima reprezentativă, ştefănescu a evoluat de 66 de ori în perioada 1977-1985, fiind căpitanul echipei naţionale la turneul final al Campionatului European din 1984. În cariera de antrenor, Costică Ştefănescu a lucrat la echipele FC Braşov (unde şi-a încheiat cariera de jucător), Steaua, Al Wakrah, FCM Bacău, FC Timişoara, Astra Ploieşti, Hapoel Holon, Al Shola, Al Jaish, Universitatea Craiova, Al Wahda, SC Najran, Al Tadamon şi a fost secundul lui Anghel Iordănescu la echipa naţională în perioada 1994-1998.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.