Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Mai au o şansă mititică

Ziarul de Vrancea
18 aug 2013 444 vizualizări
Naţionala de baschet masculin a Romaniei a fost învinsă, vineri, în deplasare, de reprezentativa Islandei, scor 71-77 (36-40), partidă din grupa A a primului tur al preliminariilor Campionatului European din 2015.

Pentru Romania au marcati: Guţoaia 19 puncte, Nicoară 16, Tudor 13, Mandache 10, Kabengele 4, Ţibîrnă 4, Căpuşan 3, Silvăşan 2. În primele trei meciuri din grupa A, tricolorii au obţinut următoarele rezultate: 68-84 şi 77-74 cu Bulgaria, respectiv 64-72 cu Islanda. Bulgaria, cu 7 puncte, este caştigătoarea grupei A şi va continua campania pentru calificarea directă la CE din 2015, cu celelalte trei caştigătoare de grupe, tot în acest an.  Islanda (6 puncte) şi Romania (5) vor continua preliminariile în 2014, cu celelalte echipe, care au ratat semifinalele turului I preliminar, pentru un singur loc rămas disponibil la turneul final.
Încă o ratare la nivel juvenil
Naţionala de handbal masculin juniori a Romaniei a ratat, ieri, calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Ungaria, după ce a fost învinsă de reprezentativa Danemarcei, cu scorul de 14-35 (8-15). Tricolorii mici s-au calificat în optimile de finală după ce au obţinut următoarele rezultate în grupa B preliminară: Slovenia - Romania 27-27, Romania - Qatar 32-27, Suedia - Romania 38-29, Romania - Tunisia 28-18 şi Romania - Coreea de Sud 34-37. Naţionala Danemarcei s-a calificat în sferturile de finală, alături de echipele Suediei, Franţei şi Croaţiei, după primele partide din optimi, de ieri.

Falcao, dezamăgit la Monaco

Atacantul Radamel Falcao, transferat la sfarşitul lunii mai de Atletico Madrid la AS Monaco, vrea să părăsească gruparea din Principat. "El Tigre", care a a plecat la Monaco după ce multimilionarul Dmitri Ribolovlev a plătit clubului Atletico 45 de milioane de euro, se simte dezamăgit de proiectul sportiv. În plus, schimbarea regimului fiscal, impusă de guvernul francez, duce la reducerea la jumătate salariului său. Ca urmare a schimbării regimului fiscal, jucătorii de la AS Monaco sunt obligaţi să cotizeze ca şi cetăţeni francezi, nu în condiţiile Principatului, unde străinii sunt scutiţi de impozite", notează Marca.

Chris Antidoping

Rutierul britanic Chris Froome, caştigătorul ediţiei 2013 a Turului Franţei, a declarat că pedepsele pentru sportivii care încalcă regulamentul antidoping ar trebui să fie mai dure şi că i-ar plăcea să îi vadă excluşi pe viaţă pe cei care se dopează. "Categoric sunt de părere că sunt necesare pedepse mai dure pentru cei care încalcă regulile. Nu sunt convins că ar trebui să li se mai permită să revină în sport. Poate aş introduce interdicţii pe viaţă pentru cei care au recurs la EPO sau la pungi cu sange, sau în cazurile clare de trişare. Dacă acum apar noi cazuri, mi-ar plăcea să îi văd pe respectivii afară din sport", a spus Froome.Chris Froome a precizat că Turul Franţei este o competiţie "în care poţi să crezi şi o cursă care poate fi caştigată curat". "Am încredere în procedurile de testare. Deja în acest an au fost cateva testări pozitive, ceea ce arată că aceşti tipi care se dopează nu mai scapă fără să fie descoperiţi", a adăugat sportivul.

Procesul lui "Pistorius", în martie

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea logodnicei sale, Reeva Steenkamp, va fi judecat în martie 2014, a anunţat, sambătă, avocatul sportivului. "Procesul va avea loc în luna martie a anului viitor. Din prima săptămană pană la sfarşitul lunii martie", a declarat avocatul Kenny Oldwage. Pistorius va fi audiat la Pretoria, la 19 august - ziua în care Reeva Steenkamp ar fi împlinit 30 de ani - în cadrul unei proceduri înainte de deschiderea procesului. Multiplul campion paralimpic, inculpat pentru uciderea Reevei, se află în prezent în libertate, pe cauţiune. El se va prezenta în faţa judecătorului, care ar urma să îi spună data procesului şi acuzaţiile la adresa sa.

Connors şi Şarapova, divorţ timpuriu

Colaborarea dintre jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova şi fostul tenisman american Jimmy Connors s-a încheiat după doar o lună şi un turneu, a anunţat agentul numărului 3 mondial, Max Eisenbud.  Şarapova şi Connors au lucrat împreună la un singur turneu, Cincinnati, unde rusoaica a fost eliminată, marţi, încă de la intrarea în competiţiei de americanca Sloane Stephens, scor 6-2, 6-7, 3-6. În iulie, Şarapova s-a despărţit de Thomas Hogstedt, antrenorul ei din 2010, şi după 24 de ore a anunţat că Jimmy Connors va fi noul antrenor. Ei mai lucraseră împreună penru scurt timp în 2008, înainte de Openul Australiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.