Sport

Federaţia Romană de Fotbal a desfiinţat campionatele copiilor sub 11 ani

Dan Chiriac
16 aug 2013 1018 vizualizări
Pentru a evita presiunea asupra copiilor, care se gandesc mai mult la rezultat decat la a învăţa “ABC”-ul fotbalului, FRF a decis să desfiinţeze campionatele naţionale la grupele mici u un astfel de sistem există în aproape toate ţările din Europa cu fotbal foarte dezvoltat

Federaţia Romană de Fotbal a decis să desfiinţeze toate campionatele naţionale destinate copiilor sub 11 ani. Astfel, Memorialele “Gheorghe Ene” şi “Gheorghe Ola” nu vor mai fi organizate, urmand ca grupele de copii sub 11 ani să dispute doar partide amicale. Decizia a fost luată pentru a se evita presiunea pusă asupra copiilor. De altfel, în ultima vreme, competiţiile destinate acestor categorii de varstă au ajuns să nască foarte multe orgolii, de multe ori, copii, aflaţi la varste fragede, nereuşind să treacă peste emoţiile fireşti. De multe ori, rezultatele obţinute la aceste grupe de varstă sunt cele mai importante pentru părinţi şi antrenori, în timp ce copii nu pot învăţa foarte bine “ABC”-ul fotbalului. Mulţi dintre ei ajung să aibă defecte tehnice din acest motiv. De altfel, această strategie a fost aplicată de mai mulţi ani de Federaţiile din Germania, Italia, Spania sau Franţa, care au considerat că este mult mai important ca aceşti copii să înveţe mai întai să lovească corect mingea şi apoi să se lupte pentru clasament. “Începand din acest an se anulează competiţiile nationale pană la varsta de 11 ani. Este o decizie binevenită şi de apreciat. Copiii trebuie să joace cat mai mult fotbal de plăcere. Presiunea pusă de părinţi, antrenori sau conducători de cluburi trebuie să ia sfarşit”, considerăDan Dumitru, preşedintele AJF Vrancea.

Copiii de la sate pot juca fotbal în mod organizat

Competiţiile judeţene de fotbal din sezonul 2013/2014 sunt deschise tuturor, preocuparea AJF Vrancea în acest moment fiind atragerea echipelor de seniori în Campionatul Judeţean şi participarea echipelor din şcolile de la sate la Campionatele rezervate juniorilor vranceni. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea aduce la cunoştinţă practicanţilor de fotbal organizarea competiţiilor aferente următorului sezon competiţional la care pot adera echipe constituite pe raza fiecărei localităţi. Întrecerile de juniori sunt programate să înceapă la jumătatea lunii septembrie. Vor avea loc întreceri la juniori A1, B 1, C, D, E. Competiţiile de seniori vor începe  astfel: Superliga Vrancei va debuta cel mai probabil pe 31 august, iar liga a cincea pe 16 septembrie. Toate aspectele legate de desfăşurarea campionatului vor fi puse la punct la Adunarea Generală care va avea loc în perioada 21 august-14 septembrie, pe trei segmente destinate delegaţilor din Superligă, liga a cincea şi campionatele de juniori. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.