Sport

Odihnă plăcută, Marion!

Ziarul de Vrancea
15 aug 2013 591 vizualizări
învinsă de Simona Halep la Cincinnati, caştigătoarea ultimei ediţii a turneului de la Wimbledon a anunţat că se retrage din tenisul profesionist.

Simona Halep, locul 25 WTA, a învins-o în manşa secundă a turneului "Premier 5" de la Cincinnati, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe sportiva franceză Marion Bartoli (7 WTA), deţinătoarea titlului la Wimbledon. A fost un meci care a dovedit că pauza de trei săptămani luată de Simona nu i-a afectat cu nimic forma sportivă dovedită în turneele din vară. Partida a durat o oră şi 43 de minute şi s-a desfăşurat pe calapodul bine cunoscut al Simonei. Şi-a studiat adversara, pe care nu o mai întalnise pană atunci, în primul set pierdut şi apoi s-a "năpustit" peste ea, încheind conturile fulminant în setul decisiv. Următoarea adversară a Simonei este australianca Samantha Stosur (11 WTA), fostă caştigătoare de US Open. Este o adversară foarte puternică, care atunci cand are o zi bună este greu de răpus chiar de către supervedete ca Williams sau Şarapova. În schimb, are şi ea momente mai slabe, de care Simona poate profita. În turul II, "Sam" a învins-o pe americana Jamie Hampton cu 6-3, 7-6.
După înfrangerea în faţa jucătoarei romane, Marion Bartoli şi-a anunţat retragerea din circuitul profesionist. "A fost ultimul meci al carierei mele. îmi cer scuze! Este timpul să mă retrag şi să-mi închei cariera", a declarat sportiva franceză în varstă de 28 de ani, la scurt timp după întalnirea cu Simona. Ea şi-a explicat în lacimi surprinzătoarea decizie prin atingerea limitelor fizice. "Am trecut printr-o mulţime de accidentări de la începutul anului. Sunt în circuit de multă vreme şi am dat totul la acel Wimbledon. Simt cu adevărat că mi-am dat toată energia care mi-a rămas în corp. Mi-am transformat visul în realitate şi nu voi uita asta niciodată, dar acum corpul meu nu mai poate face faţă la orice. Simt dureri peste tot după 45 de minute sau după o oră de joc. Pur şi simplu nu mai pot", a spus jucătoarea. Decizia ei de a se retrage a venit după întalnirea cu Halep, nu înainte, a precizat Bartoli. "Am simţit asta după partidă. Am simţit că nu mai pot. După un set tot corpul meu era numai durere", a continuat sportiva. Marion şi-a anunţat tatăl de decizia luată imediat după meci, iar acesta nu a fost surprins. Walter Bartoli a fost cel care a îndrumat-o pe Marion să practice tenisul, de la varsta de 6 ani, apoi a renunţat la cariera de medic pentru a deveni antrenorul fiicei sale, deşi nu avea o pregătire în acest sens. Bartoli are în palamares opt turnee, cel mai important succes fiind cel înregistrat în iulie pe iarba londoneză, după ce a învins-o pe jucătoarea germană Sabine Lisicki cu scorul de 6-1, 6-4, în finală.
Cealaltă sportivă romană rămasă la Cincinnati, Monica Niculescu, nu a demonstrat clasa Soranei Cîrstea pentru a o învinge pe daneza Caroline Wozniacki (10 WTA) şi a pierdut cu 4-6, 3-6. Alte rezultate înregistrate în turul II: Serena Williams (SUA) - Eugénie Bouchard (Canada) 4-6, 6-2, 6-2; Petra Kvitova (Cehia) - Marina Erakovic (Noua Zeelandă) 6-4, 6-7, 6-3; Mona Barthel (Germania) - Maria Kirilenko (Rusia) 6-4, 6-4; Angelique Kerber (Germania) - Alisa Kleibanova (Rusia) 7-6, 6-2; Elena Vesnina (Rusia) - Venus Williams (SUA) 6-2, 5-7, 6-2; Magdalena Rybarikova (Slovacia) - Alizé Cornet (Franţa) 3-6, 7-5, 7-5; Jelena Jankovic (Serbia) -Ekaterina Makarova (Rusia) 2-6, 6-3, 6-3; Agnieszka Radwanska (Polonia) - Varvara Lepchenko (SUA) 6-4, 6-0; Li Na (China) - Lauren Davis (SUA) 4-6, 6-1, 6-1


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.