Sport

Antrenorul care a revoluţionat şahul din Focşani

Dan Chiriac
14 aug 2013 2964 vizualizări
Suceveanul Mihai Strîmbu, născut în urmă cu 52 de ani, la Iacobeni, a adus cele mai mari succese pentru sportul minţii din Focşani u de profesie inginer constructor, acesta a reuşit să aducă cu sportivii pe care-i pregăteşte un titlu naţional la Focşani

Antrenorul care a adus cele mai bune rezultate pentru şahul din Vrancea împlineşte azi varsta de 52 de ani. De numele acestuia se leagă ultimele mari rezultate obţinute de sportul minţii în Vrancea. Medaliile naţionale obţinute în ultimii ani se leagă de Mihai Strîmbu, cel care antrenează formaţia de la CSM 2007 Focşani. An de an, în cadrul echipei de seniori C.S.M. Focşani 2007, jucând la prima masă, a contribuit la rezultatele bune obţinute de această echipă. A câştigat detaşat şi convingător campionatul judeţean de şah în anul 2007. Este candidat de maestru şi cel mai îndreptăţit dintre actualii candidaţi de maestru ai Vrancei la obţinerea titlului de maestru. “Mihai Strîmbu a fost pionul principal al revigorării şahului în judeţ într-un moment când acesta intrase într-un dureros con de umbră. El a înfiinţat Clubul Sportiv Olimp Şah Focşani. A avut principala contribuţie la înfiinţarea Asociaţiei Judeţene de Şah Vrancea fiind primul preşedinte al ei.
Are o deosebit de prolifică activitate ca antrenor, de numele său fiind strâns legate performanţele copiilor şi juniorilor din judeţ în ultimul deceniu, mult peste cele anterioare, îndeosebi 2011, când echipa de junioare a C.S.M. Focşani 2007 a devenit campioană naţională. Printre elevii săi se numără Andrei Arghirescu, Cătălin Pătraşcu, Toma Elena, Cosmin Vasiliu, Bianca Banciu, Andreea Toma, Daniela Bârzan, Cosmin Lechea, Viviana Mihăilă, Ana-Maria Banciu, Alexandra-Ioana Banciu, Aurelian Cristea, Dragoş Ion, Dan Groza, Marco Sava, Cosmin–Andrei Curcudel, Dan Bălescu, Gabriel Paraipan, Ciprian Mureşan, Daniel Toader, Cosmin Ţîrdea, Andreea Nuţă, Claudiu Pruteanu, Costel Aguridă, Constantin-Daniel Airinei, Ştefan Airinei, Bianca Cernat, Alexandru-Cristian Anghel, Bogdan-Ionuţ Arbănaş, Mihnea-Iustin Baciu, Andrei-Răzvan Vasilache şi foarte mulţi alţii cărora – firesc şi obligatoriu – îl adăugăm pe fiul său, Adrian Strîmbu. Acesta, înainte de afirmarea lui Andrei Arghirescu, Cătălin Pătraşcu, Toma Elena, Cosmin Vasiliu, Bianca Banciu, era la un moment dat cel mai bun junior al Vrancei şi unul dintre cei mai buni din toate timpurile”, spune Anton Soare, unul dintre împătimiţii şahului din oraş şi secretarul general al AJ Şah Vrancea.
Medalii naţionale după implicarea unor oameni care iubesc şahul
Randamentul cel mai bun pentru afirmarea şahului vrâncean a fost după începerea conlucrării lui Mihai Strîmbu cu Aurelian Grigore, preşedintele secţiei de şah a C.S.M. Focşani 2007. Cei doi, sprijiniţi de profesorul Sandu Gurguiatu, doctorul Marius Arghirescu, Anton Soare şi omul de afaceri Paul Ioniţă, se completează reciproc, rezultatele find principalul argument. Pregătirea de specialitate recunoscută, seriozitatea, competenţa, îmbinată cu calităţi organizatorice şi de comunicare au făcut ca Vrancea, altă dată o Cenuşăreasă, să fie acum privită cu totul diferit. “Dacă şahul vrâncean ar dispune de personalul şi baza materială ale altor municipii reşedinţă de judeţ, altfel s-ar scrie istoria lui”, consideră Anton Soare. Mihai Strîmbu a fost specialistul numărul 1 în tehnoredactarea computerizată a revistei Vranşah în anul 2006 şi începutul anului 2007, după care şi-a concentrat atenţia asupra depistării şi şlefuirii tinerelor talente şahiste din judeţ. Revista a continuat să apară până în 2008, sub conducerea fondatorului ei, Anton Soare. În 2011 Mihai Strîmbu a iniţiat şi realizat transformarea revistei din format tipărit în web-site, el fiind creatorul şi administratorul site-ului. După toate acestea, sportivii focşăneni au depăşit toate aşteptările şi au obţinut constant medalii la campionatele naţionale la care au participat. Medalii după care Vrancea a tanjit mulţi ani. Totul a culminat cu titlul naţional obţinut anul trecut de echipa de fete a clubului. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
parinte, acum 3907 zile, 1 ora, 43 minute, 11 secunde
Multi Ani, multe zambete si maxima incantare pentru tot ceea ce traiti, Maestre! Sa va tina Bunul sanatos, ca sa puteti darui micutilor insetati de sah, din rabdarea, chibzuinta si seriozitatea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.