Sport

Finală smulsă cu cleştele

Ziarul de Vrancea
14 aug 2013 635 vizualizări
Bianca Perie s-a calificat în ultimul act al probei de aruncarea ciocanului la Campionatele Mondiale de atletism * astăzi, intră în focuri Mirela Lavric şi Andreea Ogrăzeanu

A trecut jumătate din întrecerile Campionatului Mondial de atletism de la Moscova şi Romania a obţinut, cu chiu cu vai, o a doua calificare într-o finală. Aruncătoarea de ciocan Bianca Perie, multiplă campioană mondială şi europeană la junioare şi tineret, a obţinut aceasta, deşi nu a avut deloc un an strălucit. În condiţiile unui barem "criminal", de 73 metri, atleta băcăuană a trecut, pentru prima oară în 2013, graniţa de 70 m din prima încercare, iar în ultima a reuşit 71,23 metri, cu care s-a clasat a zecea în topul calificărilor. Cele mai bune aruncări au fost realizate de campioana europeană Anita Wlodarczyk (Polonia) - 76,18 m, chinezoaica Zhang Wengxiu (75,15 m) şi aruncătoarea rusă Anna Bulgakova (74,83 m). Printre atletele care vor vedea finala din tribune sau la televizor se numără recordmana mondială Betty Heidler (Germania) şi Martina Hrasnova (Cehia). Dacă s-ar fi apropiat cat de cat de nivelul maxim arătat în acest an (8,11 m), săritorul în lungime Adrian Vasile s-ar fi calificat lejer în finală, mai ales că nivelul fazei preliminarii a fost modest. Baremul de 8,10 m a fost realizat de doar trei săritori: Eusebio Caceres (Spania) - 8,25 m, Godfrey Khotso (Africa de Sud) - 8,16 m şi favoritul tribunelor Aleksandr Menkov - 8,11 m. Ultimul calificat "la rezultat", prospătul olandez Ignisous Gaisah (ex-Ghana) a realizat 7,89 m, dar Vasile al nostru a avut încercarea maximă la 7,52 m, cam cat este recordul mondial feminin.
Romania a fost prezentă şi în unica finală a zilei, cea de 50 km marş. Marius Cocioran, care a participat la Mondiale datorită unui barem înregistrat anul trecut, s-a clasat pe locul 40, din 46 de sportivi care au terminat cursa. Ceea ce înseamnă totuşi ceva, fiindcă şase sportivi au abandonat, iar alţi opt au fost descalificaţi pentru marş neregulamentar, printre aceştia fiind şi liderul mondial, Yohan Diniz (Franţa). Se aştepta la o victorie a gazdelor, proba fiind recunoscută drept specialitate rusească. Dar celebrii Nijegorodov, Kirdiapkin, Bakulin au fost înlocuiţi de tineri, care au fost învinşi de "bătranul" irlandez Robert Heffernan (35 de ani). Heffernan a fost urmat pe podium de rusul Mihail Rîjov şi australianul Jarred Tallent. Heffernan este al treilea irlandez "all time" care cucereşte un titlu mondial la atletism, după alergătorii de 5000 m, Eamonn Coghlan (1983) şi Sonia O'Sullivan (1995).
Astăzi, după o zi mai calmă, Mondialele atletice se reiau din plin. În calificările de dimineaţă vor lua startul două atlete romane: semifondista Mirela Lavric la 800 m (ora 9:20) şi sprintera Andreea Ogrăzeanu la 200 m (10:05).Mirela (1:59,79) are al patrulea SB (season's best) din serie, se va bate pentru un loc în semifinale cu rusoaica Elena Kotulskaia, kazaha Margarita Mulkaşeva şi canadianca Melissa Bishop, iar Andreea (22,91 s)  are şi ea şansa de a trece primul tur de calificări, cele mai puternice colege de serie, fiind Shaunae Miller (Bahamas) şi jamaicana Patricia Hall.  După-amiază sunt programate şase finale: 400 m garduri, 3.000 m obstacole, săritura în înălţime, la masculin, 400 m garduri, 1.500 m şi triplusalt, la feminin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.