Sport

Mai există un strop de onoare la FRF

Ziarul de Vrancea
14 aug 2013 559 vizualizări
Cel care a propus memorabilul baraj Rapid - Concordia, Dumitru Costin, a demisionat din Comitetul Executiv Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Dumitru Costin, a demisionat din funcţia de membru al Comitetului Executiv al FRF.

Dumitru Costin a fost cel care a propus în Comitetul Executiv al FRF disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent). Propunerea sa a fost adoptată cu şapte voturi pentru şi unul împotrivă, dar a fost apoi desfiinţată de TAS, care cerut FRF după două etape disputate din Liga I să reintroducă Concordia Chiajna în primul eşalon în locul Rapidului, deşi giuleştenii caştigaseră barajul cu 2-1. Dumitru Costin  a declarat că a demisionat din funcţia de membru al Comitetului Executiv al FRF deoarece prin propunerea sa a afectat imaginea Federeraţiei Romane de Fotbal. "Astăzi mi-am prezentat demisia în faţa Comitetului Executiv al FRF. Motivaţia gestului meu este fundamentată pe afectarea imaginii FRF ca urmare a hotărarii TAS. Îmi menţin însă părerea că punctul de vedere care a ieşit din Comitetul Executiv a fost unul statutar, însă tocmai pentru că FRF a avut de suferit din punct de vedere al imaginii sale mi s-a părut normal ca eu, care am propus acest tip de soluţie care a trecut prin vot la Comitetul Executiv dar a căzut la TAS, să fac acest gest", a spus şeful sindicatului fotbaliştilor. Întrebat dacă nu era normal ca toţi membrii din Comitetul Executiv care au votat pentru organizarea barajului să demisioneze, Costin a răspuns: "Probabil că aţi văzut ce a zis domnul Dragomir, că sindicatele au puterea în ţara asta. Eu am făcut o propunere, i-am convins că decizia e corectă. Şi sunt mulţi membri ai Comitetului Executiv care consideră în continuare că decizia luată atunci a fost corectă". Dumitru Costin susţine că aşteaptă să citească motivarea deciziilor TAS în cazurile Concordia Chiajna şi Universitatea Cluj. "Voi urmări cu foarte mare atenţie motivarea deciziei TAS în cazul Concordia Chiajna versus FRF şi nu consider acest subiect încheiat. Îmi bazez afirmaţia pe anumite sensibilităţi privitoare la modul în care s-a judecat această speţă. De asemenea, aştept cu interes să apară pe site-ul TAS-ului şi motivarea în cazul Universităţii Cluj. Pentru că poate apărea ideea că suntem aici o adunătură de fraieri care nu ştiu ce hotărăsc. Au fost două decizii luate în Comitetul Executiv, care au căzut la TAS. După ce voi vedea motivările deciziilor în cazurile Concordiei şi Clujului îmi rezerv dreptul să merg mai departe. Nu pot să întorc aceaste decizii, dar măcar pentru liniştea mea vreau să ştiu că am făcut o propunere corectă", a adăugat el.El a mai spus că judecătorii TAS au luat decizii în baza unor informaţii trimise de fiecare parte implicată în litigiu, fără a avea la dispoziţie şi statutul şi regulamentele FRF.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.