Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Etapă amanată în Liga I

Ziarul de Vrancea
14 aug 2013 417 vizualizări
Comitetul Executiv al FRF întrunit, miercuri, la Casa Fotbalului, a aprobat solicitarea selecţionerului Victor Piţurcă de amanare a meciurilor din cadrul etapei a şaptea, programate la 31 august, pentru pregătirea partidelor echipei naţionale cu Ungaria şi Turcia din preliminariile CM-2014.

Echipa naţională a Romaniei va întalni, la 6 şi 9 septembrie, pe Arena Naţională, reprezentativele Ungariei, respectiv Turciei în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. În etapa a şaptea, cele mai importante meciuri erau Universitatea Cluj - CFR Cluj şi Pandurii Targu Jiu - Dinamo.Pentru Steaua Bucureşti acesta va fi cel de-al treilea meci amanat, după cel din etapa a doua contra Astrei Giurgiu şi din etapa a treia, contra Concordiei Chiajna.

UEFA închide peluza polonezilor

Comisia de Disciplină a UEFA a decis închiderea peluzei pe care o ocupă galeria formaţiei Legia Varşovia la meciurile de pe teren propriu, pentru partida cu Steaua, din returul play-off-ului Ligii Campionilor, din cauza incidentelor produse de fani, a anunţat gruparea poloneză pe site-ul oficial. Totodată, clubul din capitala Poloniei a fost amendat de forul european cu 45.000 de euro, pentru aceleaşi incidente produse de suporteri, la întalnirea din manşa a doua a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, disputată cu echipa galeză The New Saints. Legia va face apel la decizia Comisiei de Disciplină a UEFA. Steaua Bucureşti va întalni echipa poloneză Legia Varşovia în play-off-ul preliminariilor Ligii Campionilor, campioana Romaniei urmand să joace primul meci pe teren propriu la 21 august, iar returul la 27 august la Varşovia. Caştigătoarea acestei duble manşe se va califica în grupele Ligii Campionilor.

Dinamo l-a luat pe Grecu

Fundaşul Constantin Grecu, ultima dată la Petrolul Ploieşti, a semnat un contract pe trei ani cu FC Dinamo, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării bucureştene. Format la şcoala de Fotbal Gică Popescu, Constantin Grecu, 25 de ani, a evoluat la Pandurii Tg. Jiu (2007-2011), Universitatea Cluj (2011-2012) şi Petrolul Ploieşti (2012-2013), adunand 81 de jocuri în Liga I. Grecu a debutat, anul trecut, în echipa naţională a Romaniei în meciul amical cu Turkmenistan (scor 4-0).

Tineretul continuă seria ruşinii

Echipa naţională de tineret a Romaniei a fost învinsă, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 0-2 (0-1) de reprezentativa similară a Ciprului, într-un meci amical disputat la Berceni. Golurile ciprioţilor au fost marcate de Zacharias ('42) şi Thalatsitis ('73.). Selecţionerul Emil Săndoi a început meciul în următoarea formulă de echipă: Buzbuchi - Toşca, Peteleu, Marc, Leca - Bărbuţ, Carstocea, Iancu, Rotariu - Stanciu - Gavra. Au mai jucat: Năstăsie, Roman, Brănescu, Filip, Serediuc şi Plămadă.

Liga I le mai lipsea

Formaţia FC Rapid a fost învinsă, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-3 (0-1) de  echipa de Liga a III-a FC Ştefăneşti, într-un meci amical. Golurile echipei din ştefăneşti au fost marcate de Nicolae, Marinaş şi Dumitru, iar pentru Rapid a înscris Martin. Cele două echipe au încheiat partida cu cate un jucător în minus, după acordarea a două cartonaşe roşii. De la Rapid, jucătorul eliminat a fost Doman. Mijlocaşul formaţiei Rapid, Valentin Negru, consideră că aşa cum s-a prezentat echipa sa la meciul amical cu FC Ştefăneşti nu poate emite pretenţii la promovarea în prima ligă, mai ales că în fiecare zi apar jucători care intenţionează să plece de la gruparea giuleşteană.

Harkov, out of Europe

Comisia de Apel a UEFA a decis ca echipa ucraineană Metalist Harkov să fie exclusă din cupele europene pentru un sezon (2013/2014), a anunţat, miercuri, forul european, pe site-ul său oficial. Metalist Harkov are posibilitatea de a face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în acest caz. Echipa Metalist Harkov era calificată în play-off-ul Ligii Campionilor, iar adversara sa este formaţia germană Schalke 04. UEFA va anunţa ulterior cum va gestiona consecinţele acestei decizii. Cel mai probabil, formaţia ucraineană va fi înlocuită în această fază de învinsa sa din turul III preliminar, PAOK Salonic. UEFA îi reproşează clubului din Harkov faptul că a fost implicat într-un scandal privind meciuri trucate în Ucraina, criteriu conform căruia se poate revoca dreptul de participare în cupele europene. La 2 august, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a sancţionat zece oficiali şi jucători de la Metalist Harkov şi Karpatî Lvov pentru că au trucat meciul direct din campionatul Ucrainei, disputat la 19 aprilie 2008.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.