Sport

Şahiştii confirmă rezultatele obţinute la naţionale

Dan Chiriac
13 aug 2013 504 vizualizări
Sportivii de la CSM Focşani 2007 au avut clasări pe podium la Buzău

Şahiştii de la CSM Focşani 2007 au început pregătirile pentru Campionatul naţional pe echipe mixte juniori, care va avea finala la începutul lunii noiembrie. Consecvenţi unei practici care a dat rezultate de excepţie în acest an, componenţii secţiei de şah a CSM Focşani 2007 se pregătesc pentru întrecerea naţională participând la concursuri. La sfârşitul săptămânii trecute, mai mulţi sportivi ai clubului au concurat la „Cupa Municipiului Buzău”, competiţie organizată pe trei categorii de vârstă: juniori peste 14 ani plus seniori, juniori 11-14 ani, copii sub 10 ani. Cele mai bune clasări le-au avut, la 11-14 ani, Ana Maria Banciu şi Teodora Avădăni, clasate pe locurile 2 şi 3, ambele, cu acelaşi număr de puncte – 4,5, ca şi sportiva situată pe primul loc. Şi ceilalţi sportivi ai CSM Focşani 2007 au avut prestaţii bune şi foarte bune, preşedintele secţiei de şah, Aurelian Grigore, apreciind în mod deosebit pe copiii sub 10 ani, cel mai mic dintre ei, George Cătălin Ioniţă, având doar şase ani. La Predeal, la Memorialul Emil Ungureanu, un turneu foarte puternic ce are loc în perioada 11-17 august, iau parte Cătălin Lucian Pătraşcu şi Cosmin Vasiliu, iar alţi şahişti ai CSM Focşani 2007 vor pleca la Tulcea unde, în perioada13-17 august vor concura la „Festivalul Internaţional al Şahului Tulcean”.

Maestru la 80 de ani

Lumea şahului vrancean a fost în sărbătoare la începutul acestei săptămani. Meastrul Eugen Găureanu, cel mai valoros jucător din judeţ, a împlinit varsta de 80 de ani. Singurul maestru pe care-l are Vrancea continuă să practice sportul minţii. Cei din lumea şahului au ţinut să-i transmită felicitări şi multă sănătate maestrului care a dominat mult timp şahul din Vrancea. Eugen Găureanu s-a născut pe 12 august 1933, în Focşani. Acesta are în palmares multe titluri judeţene în palmares. Timp de 40 de ani, Găureanu a dominat topurile în judeţul Vrancea şi a participat la campionatele naţionale. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.