Sport

Moviliţa, Vîrteşcoiu şi Vizantea-Livezi, noile nume în fotbalul vrancean

Dan Chiriac
13 aug 2013 1066 vizualizări
Cele trei comune vor avea echipe de fotbal în sezonul 2013/2014 u azi, de la orele 18.00, două dintre candidatele la caştigarea Superligii se vor duela într-o partidă amicală, la Jariştea

În ultima lună, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea a demarat o acţiune pentru formarea unor echipe de fotbal în mai multe localităţi din judeţ, pentru liga a cincea, dar şi pentru campionatele de juniori. Timp de mai multe zile, reprezentanţii AJF au avut discuţii cu autorităţile locale din mai multe localităţi. Astfel, trei comune din judeţul Vrancea vor intra din acest an pe harta fotbalului judeţean. Comunele Moviliţa, Vîrteşcoiu şi Vizantea Livezi vor face parte din viitoarea ediţie a ligii a cincea, care va debuta pe 16 septembrie. Pentru comuna Moviliţa, aceasta va fi prima apariţie în fotbalul judeţean după Revoluţie. Înainte de 1989, comuna Moviliţa a avut o formaţie puternică care activa în liga a patra. Vîrteşcoiu revine pe harta fotbalului judeţean după opt ani, timp în care această localitate a dispărut din peisajul fotbalului judeţan. Viticultorul Vîrteşcoiu urmează să dispute partidele de acasă pe stadionul din Odobeşti, în condiţiile în care formaţia Voinţa Odobeşti va folosi în acest sezon terenul din cartierul Unirea. Pentru Vizantea Livezi este o premieră apariţia în fotbalul judeţean. În comună există o bază sportivă modernă, iar autorităţile locale s-au arătat dispuse să investească într-o echipă de fotbal. Tot în liga a cincea ar putea apărea şi formaţia secundă din Dumbrăveni.

Săptămana viitoare, şedinţă pentru debutul Superligii

Delegaţii echipelor participante în Superliga Vrancei vor participa săptămana viitoare la şedinţa pentru stabilirea programului competiţional. Naţional Goleşti, Energia Vulturu, Foresta Gugeşti, Victoria Gugeşti, Doctor GSM Suraia, Selena Jariştea, FC Mărăşeşti, AS Cîmpineanca, Unirea Ţifeşti, Voinţa Odobeşti, Voinţa Cîrligele, Euromania Dumbrăveni, Victoria Vanători, Victoria Gologanu, CSM Focşani şi Young Stars Panciu sunt echipele care vo compune liga a patra în sezonul următor. Pentru o analiză cat mai corectă a activităţii desfăşurate în Superliga Vrancei, liga a cincea şi campionatele de juniori, Biroul de Urgenţă a AJF Vrancea a decis ca Adunarea Generală a AJF Vrancea să aibă loc pe trei segmente, astfel: 24 august – delegaţii echipelor din Superliga Vrancei, 7 septembrie – delegaţii echipelor din liga a cincea şi 14 septembrie – delegaţii echipelor de copii şi juniori. Fiecare structură sportivă afiliată la AJF Vrancea trebuie să aducă pană la data Adunării Generale formularul de înscriere şi declaraţia de proprie răspundere completate cu datele de contact ale clubului şi datele persoanelor împuternicite să reprezinte clubul. Echipele care activează în Superliga Vrancei vor demara procedura de obţinere a C.I.S. (certificat de identitate sportivă-n.r.) de la Agenţia Naţională pentru Sport. Superliga Vrancei va debuta pe 31 august, iar liga a cincea pe 16 septembrie. Întrecerile de juniori sunt programate să înceapă la jumătatea lunii septembrie. Vor avea loc întreceri la juniori A1, B 1, C, D, E şi Memorialele Ene şi Ola. În zilele următoare o comisie din cadrul AJF Vrancea va inspecta stadioanele echipelor care au promovat în Superligă, în vederea participării în sezonul 2013-2014. Condiţiile minime de omologare sunt următoarele: gard de 1,5 metri, vestiare pentru arbitri şi echipa oaspete. Dacă după a doua inspecţie baza sportivă nu corespunde clubul în cauză va disputa partidele de acasă pe un alt stadion omologat de AJF Vrancea.

Amical la Jariştea

Azi, cu începere de la orele 18.00, se va disputa o partidă amicală între Selena Jariştea şi Young Stars Panciu. Cele două echipe vor fi printre protagonistele sezonului din Superligă, fiind candidate la primele locuri ale clasamentului. Echipa gazdă s-a întărit cu mai mulţi jucători în această vară, printre cei aduşi aflandu-se Ivanciu, Viorel Crăciun, Săpunaru, Dumitriu, Sorin Popa şi Lechea. Oaspeţii au readus în lot mai mulţi jucători din lotul care a activat în liga a treia. Parlac, Voinea, Cioran, Lazăr, Cl. Mihai, Bîra, Covaci sau Corbea sunt cateva dintre numele care pot duce din nou echipa din Panciu în al treilea eşalon al fotbalului romanesc. Partida revanşă dintre cele două echipe se va desfăşura sambătă, tot de la orele 18.00, pe stadionul orăşenesc din Panciu. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.