Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Grigoraş preia CFR

Ziarul de Vrancea
12 aug 2013 542 vizualizări
Antrenorul Petre Grigoraş este noul tehnician al echipei CFR Cluj, el declarand, luni dimineaţă, la şedinţa de pregătire a aredelenilor, că preluarea băncii tehnice a fostei campioane a Romaniei este cea mai mare provocare din cariera sa.

"A fost o decizie surprinzătoare. Nu mă aşteptam să revin atat de repede în circuit. CFR Cluj este o echipa cu pretenţii, istoria te obligă să speri la caştigarea de trofee. E cea mai mare provocare din cariera mea, ţinand cont de istoria recentă a clubului", a spus Grigoraş. Petre Grigoraş este de părere că are un lot destul de puternic la dispoziţie. "Nu ştiu dacă se impune aducerea vreunui alt jucător. Lotul actual e suficient de puternic. Deocamdată, nu iau nicio decizie în legătură cu lotul, trebuie să îl cunosc", a completat Grigoraş. El a precizat că este norocos că debutează împotriva formaţiei Steaua, deoarece meciurile cu echipele mari sunt cel mai uşor de pregătit.  Mircea Rednic şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul pe care îl avea cu CFR Cluj, după un conflict cu căpitanul echipei, Ricardo Cadú.
Schalke, cu ochii pe Torje
Mijlocaşul Gabriel Torje (Udinese) se află în atenţia clubului Schalke 04, care caută un înlocuitor pentru brazilianul Michal Bastos. Olympique Lyon l-a împrumutat la începutul anului pe Bastos la Schalke. În acestă vară, jucătorul a refuzat să-şi prelungească împrumutul în Germania, preferand un transfer la echipa Al Ain din Emiratele Arabe Unite. Schalke are în vederile sale doi jucători, pe Torje, 23 de ani, şi pe Valentin Stöcker, 24 de ani, de la FC Basel, însă elveţianul este considerat un fotbalist scump. Potrivit presei germane, transferul lui Torje de la Udinese i-ar costa pe germani patru milioane de euro.Transferat de la Dinamo în vara anului 2011, Torje a fost împrumutat sezonul trecut în Spania, la Granada. Udinese nu se va baza pe internaţionalul roman nici în acest campionat, astfel că intenţionează să-l vandă.

Vlad Moldoveanu, la campioana Estoniei
Componentul naţionalei de baschet masculin, Vlad Moldoveanu, va evolua în sezonul 2013-2014 la campioana Estoniei, Kalev Kramo, cu care va evolua şi în Liga Baltică şi FIBA Eurocup, a doua competiţie valorică a continentului. Vlad Moldoveanu, care este fiul secretarului de stat Carmen Tocală, are 25 de ani, 2.09 metri şi 101 kilograme, iar sezonul trecut a jucat în prima ligă franceză, la STB Le Havre. El a încheiat stagiunea cu o medie de 12,3 puncte pe meci, 5 recuperări şi 2,3 pase decisive. Anterior, Moldoveanu a evoluat la Benetton Treviso, în Italia.  La Kalev Kramo a mai jucat şi Cătălin Burlacu, în prezent la CSU Ploieşti, în urmă cu şapte sezoane.
Andrei Cristea nu mai este "caine"
Atacantul Andrei Cristea, în varstă de 29 de ani, a declarat, luni, că şi-a reziliat contractul cu Dinamo şi a precizat că are mai multe oferte. "A fost decizia conducerii, am mai multe oferte, vom vedea ce va fi. Nu vreau să comentez dacă Dinamo ar trebui să-şi schimbe antrenorul, e treaba altora", a declarat jucătorul. Andrei Cristea, care evolua la Dinamo din 2012, nu a disputat niciun meci pentru dinamovişti în acest sezon, el aflandu-se în conflict cu antrenorul Gheorghe Mulţescu.
Christoph Daum, antrenor la Beşiktaş
Tehnicianul german Christoph Daum este noul antrenor al echipei Bursaspor, a anunţat, ieri, clubul din prima ligă turcă pe site-ul oficial. Tehnicianul de 59 de ani îi succede turcului Hikmet Karaman, demis după eşecul cu FK Vojvodina (0-3), sinonim cu eliminarea în turul trei preliminar al Ligii Europa. Daum, care a pregătit în Germania echipele VfB Stuttgart (1990-93), Bayer Leverkusen (1996-2000) şi FC Köln (2006-09), era fără contract după plecarea de la FC Bruges, în iunie 2012. El a mai antrenat în Turcia echipele Fenerbahçe şi Beşiktaş.
Şi piloţii se dopează
Marc Sanson, preşedinte, între 2003 şi 2005, al Consiliului francez de prevenire şi de luptă antidoping, a declarat că piloţii din Formula 1 au folosit tacrină, un medicament prescris în maladia Alzheimer. De curand, Senatul francez a dat publicităţii un raport despre dopaj, ciclismul fiind sportul aflat în centrul atenţiei. Dar raportul a scos la iveală şi dopajul din alte sporturi, cum ar fi utilizarea beta-blocantelor în golf. Sanson a afirmat că şi piloţii din Formula 1 au folosit substanţe care să le îmbunătăţească performanţele. "Mulţi ani, piloţii au folosit tacrină, un produs recomandat în tratamentul unor maladii ca Alzheimer, pentru a-şi reaminti mai uşor configuraţia circuitului. Pană la urmă s-a renunţat la această practică, din cauza efectelor secundare. Însă a fost utilizată", a spus experul francez Programul antidoping al Federaţiei Internaţionale de Automobilism nu prevede efectuarea testelor sanguine, ci numai de urină. Controale se fac atat în competiţii, cat şi în afara lor.
Rusoaicele au caştigat titlul mondial la spadă
Echipa feminină de spadă a Rusiei, care a trecut de Romania în semifinalele CM de la Budapesta, a caştigat titlul mondial, duminică seară, impunand-se cu 34-28 în finala cu China, campioana olimpică en-titre. Acesta este al treilea titlu obţinut de Rusia la Campionatele Mondiale de la Budapesta, după aurul la individual şi pe echipe la masculin. Rusia a acces în finală după ce a învins în semifinale echipa Romaniei, cu 44-33. Romancele Ana Maria Branză, Simona Pop Deac, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcia au obţinut medalia de bronz, caştigand meciul pentru locul 3 cu Franţa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.