Sport

Revanşa Soranei Carstea

Ziarul de Vrancea
11 aug 2013 702 vizualizări
Calificarea în finala turneului de la Montreal este cea mai bună performanţă a tenisului romanesc din ultimele decenii 4-6, 7-5,6-2 cu Petra Kvitova şi 6-1, 7-6 (5) cu Li Na. Acestea sunt ultimele rezultate care au propulsat-o pe Sorana Cîrstea în finala turneului de la Toronto, de 2,369 milioane de dolari, înaintea finalei cu Serena Williams.

Fiecare dintre aceste două întalniri a fost un thriller. În partida cu Kvitova, Sorana a pierdut primul set şi a fost pe cale să-l piardă şi pe al doilea, după ce a condus cu 4-0. Dar, din fericire, fata noastră a fost "şefa" în decisiv. A şaptea jucătoare a lumii, fostă laureată la Wimbledon şi caştigătoarea en-titre a turneului canadian, dotat cu Cupa Rogers, a fost răpusă. Cu chinezoaica Li Na (5WTA) totul părea simplu: un prim set de vis (6-1), greutăţi  în cel de-al doilea, cand Li Na şi-a revenit, apoi Sorana a scăpat setul de mană şi a intrat în tie-break, unde Li Na a condus cu 4-1. Dar Sorana, antrenată de fostul Davis-Cupman, Victor Ioniţă şi consiliată de celebrul Darren Cahill, a fost mai tare tocmai din punct de vedere psihic, deficitar pană nu de mult taman la acest capitol. Fiindcă trebuie spus că semifinala de la Toronto n-a fost o capodoperă a tenisului. Din contra, greşeli neforţate de ambele părţi cu nemiluita, care nu pot fi iertate de o jucătoare ca Serena Williams. Care Serena a învins-o în sferturi fluierand pe Magdalena Rybarikova (ultima învingătoare a Soranei) şi s-a chinuit puţin mai mult cu Agnieszka Radwanska (7-6, 6-4). Nu întamplător, Sorana a avut o susţinere puternică din partea romanilor, destul de numeroşi pe arena din Toronto.
Finala s-a disputat aseară, între romancă şi numărul 1 mondial, Serena Williams, dar indiferent de rezultat, parcursul Soranei la Toronto reprezintă cea mai bună performanţă a tenisului romanesc de foarte mulţi ani. Poate de la un alt turneu de la Toronto (2000), cand Andrei Pavel l-a învins în finală pe superstarul australian Pat Rafter. Mult peste cele trei turnee de 250.000 de dolari caştigate de Simona Halep în această vară, la un loc. (De fapt, cea mai mare realizare a Simonei a fost accesul în semifinalele de la Roma, unde a avut o serie comparabilă cu cea a Soranei). Multă lume a spus după succesele Simonei Halep, că Sorana şi-a trăit traiul în tenis. Ne place să credem că Simona Halep a ambiţionat-o pe Sorana Cîrstea. Săptămana viitoare, ambele jucătoare romane vor lupta la un alt turneu puternic, peste Ocean, cel de la Cincinnati. Un turneu care nu va stabili o ierarhie între cele două, pe care le dorim cat mai sus. Şi ne-ar mai plăcea ceva să credem. Că nici Alexandra Dulgheru, Irina Begu sau Monica Niculescu nu şi-au spus ultimul cuvant. (Nic. G)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.