Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Nicoliţă da, Rusescu ba!

Ziarul de Vrancea
9 aug 2013 633 vizualizări
Selecţionerul Victor Piţurcă a decis ca 10 dintre cei 14 jucători romani legitimaţi la cluburi din străinătat ce au fost convocaţi de principiu să fie reţinuţi în lotul pentru meciul amical cu Slovacia, programat miercuri pe Arena Naţională, renunţand la Papp, Florescu, Chiţu şi Keşeru.

Conform site-ului oficial al FRF au primit faxuri de confirmare a convocării jucătorii Lobonţ, Goian Raţ, Nica, Lazăr, Torje, Nicoliţă, Maxim, Stancu şi Alexe.  Lotul complet va fi anunţat duminică, spre miezul nopţii, după încheierea meciului Dinamo - Steaua, din cadrul etapei a IV-a a Ligii I. Meciul amical Romania - Slovacia este programat pe Arena Naţională din Bucureşti, miercuri, de la ora 21.00.

Dragomir scoate soluţia din pălărie

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a anunţat, ieri, că oficialii LPF au găsit sistemul pentru un campionat al Ligii I cu 20 de echipe din acest sezon, dar o decizie privind mărirea competiţiei se va lua luni sau marţi în cadrul Comitetului Executiv al FRF. Echipele care ar urma să fie înscrise în actuala ediţie a Ligii I sunt FC Rapid, retrogradată în eşalonul secund în urma unei decizii a TAS după două etape disputate, şi CSMS Iaşi, formaţie clasată pe locul 17 în sezonul trecut al primului eşalon. "Am găsit soluţia pentru un campionat cu 20 de echipe. Ar fi un campionat fără nicio pauză. în loc de 22 februarie, campionatul ar urma să înceapă în 1 februarie. Iar turul se va încheia în decembrie înainte de Crăciun, cu o etapă sau două în plus faţă de acum. Nu ştiu dacă vor fi 20 de echipe, asta numai Comitetul Executiv al FRF hotărăşte. Luni sau marţi va fi Comitetul Executiv, depinde de preşedintele federaţiei", a afirmat Dragomir la postul Digi Sport.

Bute - Pascal, în ianuarie

Partida dintre Lucian Bute şi Jean Pascal, care iniţial trebuia să se dispute la 25 mai, dar a fost amanată din cauza accidentării pugilistului roman, va avea loc, cel mai probabil, la 25 ianuarie în Bell Centre din Montreal, a declarat managerul boxerului canadian, Yvon Michel. Pentru reprogramarea partidei au fost avansate două date, 7 decembrie 2013 şi 25 ianuarie 2014, însă arena din Montreal este ocupată în decembrie cu meciurile echipei de hochei profesionist Montreal Canadiens.  Pascal (27-2-1, 16 KO) nu a mai luptat de la 14 decembrie 2012, cand l-a învins pe polonezul Aleksy Kuziemski, într-un meci de zece runde, iar pană la partida cu Bute ar acumula 13 luni de inactivitate competiţională. Bute (31-1, 24 KO) a pierdut în mai 2012 centura IBF la supermijlocie şi a mai luptat într-un singur meci, cu rusul Denis Gracev în noiembrie, astfel că pană la partida cu Pascal vor trece 14 luni.

Soarta lui Chivu, în actualitate

Impresarul Victor Becali a declarat, ieri, pentru Calciomercato.it, că zilele următoare va discuta cu fundaşul Cristian Chivu şi cu conducerea clubului Internazionale Milano despre situaţia fotbalistului roman, însă a precizat că este prematur să vorbească despre retragerea jucătorului. "Cristian este în prezent în turneu în SUA cu Inter. Cand va reveni la Milano, zilele următoare, voi discuta cu el şi cu oficialii clubului şi vom evalua ce trebuie făcut. Nu ştiu cu exactitate care este situaţia. Retragere? Aşteptăm, este prematur să vorbim acum despre asta", a spus Becali. Presa italiană a scris, vineri, că jucătorul echipei Inter Milano, Cristian Chivu, şi-ar putea rezilia contractul cu gruparea milaneză şi chiar s-ar putea retrage din activitate.  Tuttomercatoweb.com scrie că Chivu are probleme la gleznă şi a făcut în SUA controale medicale care nu au avut rezultatele dorite, ceea ce ar explica aducerea fundaşului Rolando la Inter, sub formă de împrumut de la FC Porto.

Handbalistele joacă pentru locul V

Naţionala de handbal feminin tineret a învins, ieri, reprezentativa similară a Suediei, cu scorul de 30-24 (16-10), în primul meci pentru clasarea pe locurile 5-8, urmand să joace pentru poziţiile 5-6, la CE din Danemarca. Marcatoarele echipei Romaniei au fost Perianu 7 goluri, Stoica 7, Pricopi 6, Tănăsie 3, Tiron 3, Safta 2, Popa 1, Zamfirescu 1.  Tricolorele au ratat, miercuri, calificarea în semifinale, după ce au fost învinse de Rusia, cu scorul de 28-24, iar anterior au obţinut următoarele rezultate: 27-20 cu Franţa, 31-22, cu Portugalia şi cu Slovacia, respective 22-31, cu Norvegia.

Victorie spectaculoasă pentru Benny

Caştigătorul Superkombat Final Elimination, romano-nigerianul Benny Adegbuyi, l-a învins, vineri, pe Ismael Londt, finalistul circuitului K-1 şi campionul Superkombat la categoria grea, într-un meci desfăşurat în capitala statului Surinam, Paramaribo. Descoperit de promotorul Eduard Irimia la o gală de selecţie Superkombat organizată în urmă cu trei ani, Adegbuyi este considerat unul dintre cei mai promiţători luptători din lume la categoria grea, anul trecut ajungand pană pe locul 8 în topul realizat de LiverKick, cel mai cunoscut site internaţional de specialitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.