Sport

Chiricheş, stelist 100 %

Ziarul de Vrancea
6 aug 2013 560 vizualizări
Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, ieri, că gruparea bucureşteană a plătit CS Pandurii Targu Jiu o sumă de bani pentru cota de 25 la sută pe care clubul gorjean o deţinea din drepturile federative ale fundaşul Vlad Chiricheş.

"Era un pas firesc pe care trebuia să-l facem pentru că trebuie să-l avem sută la sută. Plătim acum banii pentru Chiricheş, pentru că acum avem bani. Pur şi simplu plătim pentru ca jucătorul să fie sută la sută al nostru şi să fim mai maleabili în negocieri", a spus Stoica, la DigiSport. Steaua l-a achiziţionat pe Vlad Chiricheş în 2012, însă gruparea gorjeană a păstrat un procent de 25 la sută dintr-un eventual transfer. Steaua putea răscumpăra cele 25 de procente în schimbul a 500.000 de euro pană în luna decembrie.
Ciprian Tănasă a părăsit Rapidul
Fotbalistul Ciprian Tănasă a declarat că şi-a reziliat contractul cu gruparea Rapid, pe cale amiabilă, deoarece îşi doreşte să joace în primul eşalon. "Am avut o discuţie cu patronii clubului şi mi-am reziliat contractul cu Rapid pe cale amiabilă. Am ales să plec pentru că am venit aici să joc în Liga I. Chiar dacă danşii mi-au propus să răman şi în Liga a II-a, eu am simţit că mai pot să joc încă la un nivel înalt. Îmi pare rău de ceea ce s-a întamplat cu Rapid şi chiar dacă acum plec nu regret niciun moment că am venit aici", a spus Tănasă. Ciprian Tănasă era legitimat la Rapid din 18 iulie.

Teste sanguine la Mondialele atletice
Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, programul antidoping pentru Campionatele Mondiale de la Moscova (10-18 august), printre măsuri numărandu-se şi teste sangvine pentru toţi sportivii participanţi. IAAF a precizat că, înaintea competiţiei, toţi atleţii participanţi vor fi testaţi pentru parametrii sangvini ABP şi că sunt anticipate aproximativ 60 de teste de urină pentru detectarea EPO. În timpul competiţiei, se vor efectua 450-500 de teste de urină, inclusiv analize EPO şi IRMS.  Forul mondial a anunţat că în 2013, pană în data de 16 iulie, IAAF a realizat 787 de teste de urină în competiţii şi 929 în afara competiţiilor. Testele sangvine au fost în acest an în număr de 864.
"Naşa" din Sierra Leone
O femeie a fost aleasă la şefia Federaţiei de Fotbal din Sierra Leone, o premieră pentru această ţară vest-africană, ea afirmand că intenţionează să promoveze fotbalul feminin. Isha Johansen, 48 de ani, aleasă la Freetown, nu a avut adversar, după descalificarea candidaţilor. Un comitet local desemnat de FIFA i-a descalificat pe fostul jucător al Inter Milano şi AS Monaco, Mohamed Kallon, pentru că nu a locuit recent în Sierra-Leone, în timp ce alţi doi candidaţi, Rodney Michael şi Foday Turay, au participat la jocuri de noroc, astfel că au fost de asemenea descalificaţi. Isha Johansen a înfiinţat şi conduce clubul FM Johansen, alături de soţul său, norvegianul Arne Birger Johansen. Noua conducătoare a federaţiei este a doua femeie care conduce un for fotbalistic la nivel mondial, după Lydia Nsekera, din Burundi.
Cristiano va caştiga mai mult ca Messi
Starul portughez Cristiano Ronaldo va semna luna viitoare un nou contract, valabil pană în iunie 2018, cu actualul său club, Real Madrid, în urma căruia va deveni cel mai bine plătit jucător din fotbalul spaniol, cu un salariu net de 17 milioane euro pe sezon, cu un milion mai mult decat rivalul său de la FC Barcelona, argentinianul Lionel Messi. Camerunezul Samuel Eto'o este în acest moment fotbalistul cu cel mai mare salariu din lume, încasand 20 milioane euro net pe an de la formaţia rusă Anji Mahacikala. (AGERPRES)



Hănescu ajută tinerelor talente
Cel mai bine clasat jucător de tenis din Romania în clasamentul ATP, Victor Hănescu, va dona banii caştigaţi în Cupa Davis pentru dezvoltarea tenisului la nivel de juniori prin campania "Orice campion are un început", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX. În cadrul acestei campanii se doreşte sprijinirea elevilor şi juniorilor de pe întreg teritoriul Romaniei. Primul eveniment va avea loc, joi, la Tenis Club Curtea de Argeş, unde cateva sute de juniori vor primi echipament sportiv care să îi ajute în dezvoltarea unei cariere în sport. "Mi-am dorit dintotdeauna să văd că juniorii romani beneficiază de acelaşi suport ca şi cei din alte ţări. Avem resursele necesare şi ar fi păcat să nu le folosim. Campania aceasta va crea un precedent şi, sper eu, cu ajutorul viitorilor parteneri, să facem fericiţi cat mai mulţi copii", a declarat Victor Hănescu.


Şi ei se dopează
Starul echipei New York Yankees Alex Rodriguez şi alţi 12 jucători din Liga nord-americană de base-ball (MLB) au fost suspendaţi, ieri, pentru dopaj. Rodriguez a fost suspendat pană în 2014, adică 211 meciuri, iar, conform primelor informaţii, el va face apel la această decizie. Ceilalţi 12 jucători vizaţi au acceptat o sancţiune de cate 50 de meciuri de suspendare pentru legăturile cu o clinică din Florida, Biogenesis, unde se făcea trafic de droguri. Decizia anunţată de MLB pune capăt unor săptămani de speculaţii privind soarta lui Alex Rodriguez, ales de trei ori cel mai bun jucător din American League, una din cele două divizii ale MLB, care a folosit "ani de zile" testosteron şi hormoni de creştere şi a încercat să obstrucţioneze ancheta în privinţa Biogenesis, conform comunicatului ligii. Suspendarea lui Rodriguez intră în vigoare joi. Dacă va face apel, el va putea juca pe parcursul procedurii.    

Doliu la Fener
Fostul atacant al naţionalei Turciei şi al echipei Fenerbahçe Istanbul, Selçuk Yula, a decedat, ieri, la varsta de 53 de ani, în urma unui atac de cord, informează site-ul oficial al UEFA. Selçuk Yula s-a născut la Ankara şi şi-a început cariera de fotbalist la Şekerspor, iar în perioada 1979-1986 a evoluat pentru Fenerbahçe Istanbul, alături de care a caştigat două titluri de campion şi o Cupă a Turciei. El a fost golgeterul campionatului turc în sezoanele 1981-1982 şi 1982-1983. În 1986 s-a transferat la formaţia germană SV Blau-Weiss 90, iar în finalul carierei a mai evoluat pentru formaţiile Sariyer GK şi Galatasaray Istanbul. Selçuk a marcat patru goluri în 24 de meciuri la naţionala Turciei şi a fost căpitanul primei reprezentative de trei ori. El era comentator la postul de televiziune al clubului Fenerbahçe Istanbul şi editorialist la cotidianul Fotomac.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.