Sport

Şanse cat stadionul

Ziarul de Vrancea
5 aug 2013 607 vizualizări
Astăzi, de la ora 20:45, pe Arena Naţională, are loc returul partidei Steaua - Dinamo Tbilisi, din turul III preliminar al Ligii Campionatului * în tur, Steaua a caştigat cu 2-0 * partida se poate vedea pe DigiSport1

După victoria de la Tbilisi cu 2-0, partida retur de pe Arena Naţională pare o joacă pentru echipa lui Laurenţiu Reghecampf. Pare, dar nu este, fiindcă Dinamo a jucat bine în tur, pană a ratat lovitura de pedeapsă la 0-0 şi a primit imediat gol de la Iancu. Reghecampf ştie foarte bine asta, de aceea şi-a pus băieţii la treabă pentru a caştiga şi meciul retur, lucru ce devine esenţial pentru viitorul coeficient UEFA al Romaniei. În plus, elevii lui Uhrin ştiu şi ei că mingea este rotundă şi în fotbal se pot întampla multe şi vor încerca să forţeze calificarea pe Arena Naţională.
Un avantaj al Stelei a venit de la Lausanne. Datorită deciziilor luate de TAS, Steaua a scăpat de un derby încins cu Rapid şi s-a odihnit în week-end. Mai mult, există temeri că s-a odihnit prea bine din moment ce şi partida din etapa trecută, de la Giurgiu, a fost amanată. Însă echipa s-a pregătit şi pentru meciul cu Rapid (decizia de la Lausanne a venit cu o zi înainte de partidă) şi, pe termen lung, pentru confruntarea cu gruzinii. Poate chiar şi pentru derbiul cu Dinamo, care se dispută sambătă. Antrenorul Stelei a spus că nu este dispus să menajeze jucători, însă se gandeşte că trei piese importante, Szukala, Pintilii şi Piovaccari, au cate două cartonaşe galbene în scripte şi ar putea fi suspendaţi pentru importantele confruntări din play-off. Din păcate, Piovaccari este condamnat să joace, deoarece Nikolic are probleme la genunchi, singura alternativă în avanposturi fiind Tatu, nici el în stare fizică prea bună.
Formaţiile probabile
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Prepeliţă, Bourceanu - Popa, Iancu, Tănase - Piovaccari. Antrenor: Raul Rusescu.
Dinamo: Loria - Seturidze, Kvaraţhelia, Ustaritz, Glisic - Merebaşvili, Grigalaşvili, Hmalazde,  Kvirkelia - Xisco, Dvali. Antrenor: Dusan Uhrin jr.
Antrenori: Kristinn Jakobsson (Islanda)

Aşteptăm adversarele
Astăzi şi maine au loc şi celelalte partide din turul III preliminar, după următorul program:
Astăzi: Maccabi Tel Aviv - FC Basel (în tur, 0-1); FK Maribor - Apoel Nikosia (1-1), Skenderbeu - Şahter Karagandî (0-3); Fenerbahçe Istanbul - Red Bull Salzburg (1-1); Partizan Belgrad - Ludogoreţ Razgrad (1-2), Grassopper Zürich - Olympique Lyon (0-1).
Maine: Hafnafjördur - Austria Viena (0-1); Zenit St.Petersburg - Nordsjælland (1-0); Şeriff Tiraspol - Dinamo Zagreb (0-1); Metalist Harkov - PAOK Salonic (2-0); Elfsborg Borås - Celtic Glasgow (0-1); Viktoria Plzen - Kailu Nomme (4-0); Legia Varşovia - IF Molde (1-1); Zutte-Waregem - PSV Eindhoven (0-1).
Steaua ar putea întalni în play-off învingătoarele dublelor în care joacă Şahter Karagandî, Dinamo Zagreb, Partizan Belgrad, Austria Viena şi Legia Varşovia (echipa aflate pe "traseul campioanelor"), în cazul în care elimină pe Dinamo Tbilisi. În cazul, greu de crezut, că nu va reuşi, va intra în play-off-ul Europa League. Dacă va fi eliminată în play-off-ul pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, va intra automat în grupele Ligii Europa. Tragerea la sorţi a play-off-ului celor două competiţii va avea loc vineri.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.