Sport

Proba de aruncare a pisicii

Ziarul de Vrancea
5 aug 2013 501 vizualizări
Mircea Sandu dă vina pe LPF, iar Dumitru Dragomir pe liderul sindical Dumitru Costin pentru harababura creată în urma barajului ilegal Rapid - Concordia

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, ieri, că propunerea LPF făcută în cadrul Comitetului Executiv al FRF, conform căreia Liga I să aibă 18 echipe în sezonul 2013/2014, a fost făcută de incompetenţi, precizand că el a votat împotriva acesteia şi împotriva barajului dintre Rapid şi Concordia. Şeful de la Casa Fotbalului a explicat, ieri, într-o conferinţă de presă, că LPF a propus în cadrul Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie ca în Liga I să fie tot 18 echipe şi nu 17 cate au rămas după procesul de licenţiere şi după ce TAS a dat dreptate clubului Universitatea Cluj. Sandu susţine că meciul de baraj între Rapid şi Concordia, organizat pentru stabilirea celei de-a 18-a echipe în primul eşalon, nu trebuia să aibă loc şi campionatul ar fi trebuit să înceapă cu 17 echipe. "La Comitetul Executiv din 6 iulie şi la cel de mai devreme, din 21 iunie, am militat pentru respectarea regulamentului şi al statului federaţiei. Tot în 6 iulie, s-a votat - şi după părerea mea nu trebuia să aibă loc acest vot - pentru că tot ce s-a pregătit la ligă ca documentaţie, după părerea mea a fost o lucrare incompetentă, făcută de persoane incompetente... S-a supus la vot, fiind opt membri prezenţi... Astăzi pot să vă spun că singurul vot împotrivă a fost votul meu. Am susţinut şi am votat împotriva propunerii pe care a făcut-o Doru Costin, aceea de a se disputa barajul. Din păcate, au fost şapte voturi la unu şi majoritatea decide, aşa că am dat drumul hotărarii. şi asăzi spun că nici Concordia, nici Rapidul nu îndeplinesc condiţiile de a participa în Liga I", a spus Sandu. Preşedintele FRF a anunţat că a fost pusă în practică, ieri, de Comitetul de Urgenţă al FRF, hotărarea TAS din 2 august, conform căreia Concordia Chiajna înlocuişte clubul Rapid în Liga I.
Cu aceeaşi ocazie, Mircea Sandu a mai spus că atat timp cat va fi în funcţie, licenţierea la Liga I nu va fi scoasă, el precizand că aceasta a adus multe lucruri bune în fotbalul romanesc. "Cat sunt eu preşedinte, licenţierea nu se va scoate. De la anul, treaba lor. Acest sistem de licenţiere, indiferent cat este de dur sau de lejer, a adus lucruri bune în fotbalul romanesc. În infrastructură, că s-au modernizat vestiarele, că s-au acoperit, că s-a pus căldură sub spaţiul de joc. A făcut puţină ordine în contabilităţile cluburilor, că au venit cu centrele de copii şi juniori", a spus Sandu. El a mai afirmat că în cazul în care licenţierea va fi scoasă, în maximum cinci ani se va alege praful de tot ce s-a făcut pană în prezent. "În ţările scandinave şi în Germania se face licenţiere şi pentru fotbalul feminin, iar noi, marea Romanie, în marele fotbal din Romania, nu mai vrem licenţiere, că ne-am săturat să avem acolo cat de cat o ordine. Vrem să fie totul vraişte. Duru i-a ajutat foarte mult, este un om foarte bine pregătit şi nu e împotriva cluburilor. Dacă scoatem licenţiere, în cinci ani de zile s-a ales praful de tot", a adăugat Sandu.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, că membrii Comitetului Executiv al FRF au greşit atunci cand au votat propunerea lui Dumitru Costin privind disputarea meciului de baraj dintre Rapid şi Concordia Chiajna, el menţionand că în urma acestuia fotbalul romanesc s-a făcut de ras. "Propunerea a venit de la sindicate, nu a venit de la mine. Altădată să ţină cont de propunerile Ligii. De aici a ieşit o bulibăşeală. Noi am propus două variante. Ori să rămană Rapidul direct ori să rămană articolul 20 din regulament, pe care federaţia îl scosese şi de aici bulibăşeala cu barajul cu care ne-am făcut de ras", a spus Dragomir, la finalul Comitetului de Urgenţă al FRF. El a menţionat că FC Rapid nu are niciun motiv pentru care să dea LPF şi FRF în judecată pentru retrogradarea în Liga a II-a. "De ce să dea Rapid în judecată federaţia şi liga? Liga a ajutat Rapidul, nu i-a dezavantajat", a completat Dragomir.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.