Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Un pas pentru tinerele handbaliste

Ziarul de Vrancea
4 aug 2013 586 vizualizări
Naţionala de handbal feminin tineret a Romaniei s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European din Danemarca, după victorii cu Portugalia şi Slovacia, în grupa A preliminară.

CE din Danemarca a debutat joi, cu partidele din grupele preliminare, fază în care Romania evoluează în grupa A.  În primul meci, tricolorele mici au învins Portugalia, cu 31-22, iar în cel de-al doilea au trecut de Slovacia, cu acelaşi scor, avand patru puncte din patru posibile în clasament. Romania ocupă locul secund, la egalitate cu liderul Norvegia, dar departajate de golaveraj. Romania şi Norvegia vor juca în grupa principală I, cu formaţiile clasate pe primele două locuri în grupa preliminară B, din aceasta făcand parte echipele Rusiei, Franţei, Austriei şi Germaniei. Meciurile se vor juca în 6-7 august, iar primele două clasate din fiecare grupă principală vor juca semifinalele.

Nu e grav cu Luchin

FC Dinamo a anunţat, sambătă, pe site-ul oficial, că fundaşul Srdjan Luchin, care s-a accidentat la începutul campionatului, are o ruptură parţială de ligament încrucişat anterior.  Luchin a fost consultat, vineri, la Istanbul, de către Prof. Dr. Omer Taser, specialist în ortopedie şi traumatologie la Centrul de Medicină Sportivă din cadrul Spitalului Acibadem Fulya.  "În urma consultaţiei a fost depistată ruptură parţială de ligament anterior încrucişat, însoţită de edem osos. Srgian Luchin va urma două zile de recuperare şi reabilitare în cadrul Centrului de Medicină Sportivă a Spitalului Acibadem Fulya", se arată într-un comunicat al spitalului.

Şepci noi pe Someş

Clubul Universitatea Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că i-a achiziţionat pe jucătorii Gaston Mendy, Ionuţ Neag şi Daniel Lungu. "FC Universitatea Cluj i-a înregimentat pe jucătorii Gaston Mendy, Ionut Neag (fost jucător la Petrolul Ploieşti) şi Daniel Lungu (fost jucător la Sportul Studenţesc). Mai mult conducerea clubului face eforturi pentru a-i aduce la echipa pe jucătorii Janos Szekely şi Marius Niculae, negocierile cu cei doi jucători fiind avansate", se arată pe site-ul grupării clujene. Formaţia Universitatea Cluj a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-1), meciul susţinut, vineri, pe teren propriu, în compania echipei Ceahlăul Piatra Neamţ, în etapa a treia a Ligii I.

Dan Petrescu i-a bătut pe ceceni

Formaţia Dinamo Moscova, antrenată de Dan Petrescu şi la care evoluează George Florescu, a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Terek Groznîi, într-un meci din etapa a IV-a a campionatului Rusiei. Unicul gol al partidei a fost marcat de Noboa, în minutul 71. George Florescu a intrat pe teren în minutul 89. Echipa lui Petrescu şi Florescu ocupă locul VII în clasamentul campionatului rus, cu 5 puncte. Lider este Rostov, echipă care a acumulat 10 puncte în primele patru etape.

Neymar are probleme cu globulele
 

Atacantul brazilian al echipei FC Barcelona, Neymar, urmează un tratament împotriva semnelor de anemie, a anunţat, ieri, cotidianul El Pais. "Neymar este tratat de medicii Barcelonei în urma semnelor de anemie pe care le prezintă. El are un regim separat şi primeşte mai multe vitamine", a scris publicaţia spaniolă fără a cita vreo sursă. Medicul Barcelonei, Ricard Pruna, a spus la vizita medicală a internaţionalului brazilian că acesta are o greutate prea mică faţă de înăţimea sa. Neymar are 64,5 kilograme şi o înălţime de 1,74 metri. Neymar, în varstă de 21 de ani, a fost achiziţionat de FC Barcelona în această vară.


Final încins în Supercupa Franţei

Campioana Paris Saint-Germain a caştigat pentru a treia oară în istorie Supercupa Franţei, după ce a învins, sambătă, la Libreville (capitala Gabonului) cu scorul de 2-1, deţinătoarea Cupei Franţei, Girondins Bordeaux. "Girondinii" au condus cu 1-0 pană aproape de final prin golul marcat de Saivet, în min. 38, dar PSG a caştigat după reuşitele lui Ongenda ('82) şi Alex ('90^4). PSG a caştigat Supercupa Franţei după o pauză de 15 ani.

Barcelona a zdrobit pe Santos

Formaţia FC Barcelona a caştigat trofeul Joan Gamper, după ce a învins FC Santos, fosta echipă a lui Neymar, scor 8-0, pe Camp Nou. Acesta a fost primul meci pe teren propriu pentru noul antrenor al FC Barcelona, Gerardo Martino şi pentru brazilianul Neymar. Golurile catalanilor au fost marcate de Cesc Fabregas (2), Lionel Messi, Alexis Sanchez, Pedro, Adriano, Jean Marie Dongou şi Leo (autogol).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.