Sport

TAS a făcut campionatul varză

Ziarul de Vrancea
2 aug 2013 553 vizualizări
Forul de la Lausanne a decis înlocuirea Rapidului cu Concordia Chiajna în Liga I

Primarul Chiajnei şi preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Concordia, Mircea Minea, a anunţat primul vestea  pentru MEDIAFAX, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis ca gruparea pe care o conduce să joace în Liga I în locul FC Rapid. "Aşa cum v-am spus, noi am făcut toate demersurile necesare la TAS, iar acum cateva minute am primit un mesaj de la avocatul nostru care este acolo. TAS ne-a dat dreptate, nici nu îmi vine să cred. Mai fericit de atat nu ştiu cand am fost. Concordia va juca în Liga I în locul Rapidului", a spus Minea, pentru MEDIAFAX. Formaţia Rapid a învins, la 13 iulie, pe Stadionul Dinamo, cu scorul de 2-1 după prelungiri, echipa Concordia Chiajna, într-un meci de baraj pentru obţinerea dreptului de participare în ediţia 2013/2014 a Ligii I. Anterior, tehnicianul Ionuţ Chirilă declara că gruparea Concordia Chiajna a apelat la TAS pentru revocarea hotărarii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerand că din punct de vedere legal echipa giuleşteană nu poate juca în primul eşalon.
Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că  "inteligenţii" de la Lausanne trebuie să spună şi cum să se pună în aplicare decizia de înlocuire a FC Rapid cu Concordia Chiajna în Liga I. Oficialul Ligii susţine că nu a mai întalnit în viaţa lui o asemenea situaţie şi că decizia de punere în aplicare a hotărarii TAS o poate lua numai Comitetul Executiv al FRF. "Eu în viaţa mea nu am mai întalnit aşa ceva. Sunt de zeci de ani în fotbal şi aşa ceva de complicat n-am mai văzut. Vă daţi seama, ce putem face noi acum? Îi punem pe Vaslui şi Viitorul Constanţa să mai joace cate un meci? Atunci o să sară ei în sus că joacă 36 de meciuri într-un sezon şi nu e corect. Dacă păstrăm actualul punctaj al Rapidului, iar nu e bine, pentru că poate Chiajna obţinea mai multe puncte în primele două etape. Nu ştiu ce o să facem, oricum, decizia de punere în aplicare a hotărarii TAS o poate lua numai şi numai Comitetul Executiv al FRF", a menţionat secretarul general. Valentin Alexandru susţine că nu este corect felul în care a procedat TAS, judecand la o distanţă mare de timp cele două capete de cerere ale Concordiei Chiajna.
FRF a anunţat apoi că a primit decizia TAS cu privire la barajul Concordia/Rapid şi că singurul organism competent în ceea ce priveşte "aplicarea în concret" a hotărarii este LPF, după ce Comitetul de Urgenţă al FRF va dispune punerea în aplicare. Conform hotărarii TAS, "costurile procedurilor de arbitraj, ce vor fi stabilite şi prezentate părţilor de către biroul TAS, vor fi suportate de Federaţia Romană de Fotbal", iar "FRF este obligată să plătească CS Concordia Chiajna suma totală de 5.000 de franci elveţieni ca o contribuţie pentru cheltuielile în legătură cu procedurile de arbitraj".

Supriză de la Pancu: "TAS a făcut dreptate"

Căpitanul echipei Rapid, Daniel Pancu, a declarat, ieri, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv a făcut dreptate prin decizia de a retrograda clubul giuleştean în Liga a II pentru că astfel acesta rămane cu "istoria şi tradiţia nepătate". "Din punct de vedere al imaginii, consider că s-a făcut dreptate şi că rămanem cu istoria şi tradiţia nepătate, aşa cum am fost toată viaţa noastră. S-a făcut dreptate pe regulamente. Dacă regulamentul spune că o echipă fără licenţă merge în Liga a II-a, atunci merge în Liga a II-a şi la revedere. Dar dacă s-a inventat barajul ăla şi am rămas în Liga I asta e altceva. Dar noi, fotbaliştii de la Rapid, meritam un milion la sută să jucăm în Liga I. Celelalte probleme nu mă privesc", a afirmat Pancu, care a confirmat faptul că va rămane să joace la Rapid şi în Liga a II-a, dar nu exclude ca unii dintre colegii săi să refuze să evolueze în eşalonul secund. Întrebat cine este vinovat pentru situaţia creată, Pancu a răspuns: "Cine a inventat barajul ăla are în momentul de faţă o mare problemă".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.