Sport

Spaima americancelor

Ziarul de Vrancea
2 aug 2013 491 vizualizări
Sorana Carstea şi Monica Niculescu s-au calificat în sferturile de finală la Washington * jucătoarea de tenis rusă Olga Pucikova a fost eliminată din competiţie deoarece a lovit, accidental, cu mingea, un arbitru

Ambele jucătoare romane s-au calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Washington, dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari. În turul II, Sorana Cîrstea (28 WTA) a învins-o pe americanca Alison Riske (96 WTA) cu 3-6, 5-2, 6-3, iar Monica Niculescu a dispus cu 6-1, 2-6, 7-6 (după două ore şi 20 de minute, 8-6 la tie-break) de o altă americană, Madison Keys (46 WTA). În sferturi, Sorana va juca împotriva jucătoarei franceze, Alizé Cornet (31 WTA) - 6-4, 6-4 cu americana Heather Watson - iar Monica se va confrunta cu puternica rusoaică Ekaterina Makarova (27 WTA), care a realizat 6-2, 6-0 cu Caroline Garcia (Franţa).
Un eveniment neplăcut s-a produs în partida dintre Paula Ormaechea (Argentina) şi Olga Pucikova. Rusoaica fost forţată de către supervizorul WTA să se retragă din partida cu argentinianca Paula Ormacheva, la scorul de 3-6, 6-3, 4-1 pentru sud-americană, pentru că a lovit un arbitru cu mingea.Jucătoarea rusă a dat ulterior publicităţii un comunicat în care îşi exprimă "regretele sincere" pentru respectivul incident, susţinand că l-a lovit în mod "accidental" pe oficialul respectiv. "Nu m-am uitat în ce direcţie s-a dus mingea", a precizat Pucikova, adăugand că şi-a prezentat scuzele arbitrului de linie.
Supervizorul WTA Melanie Tabb a precizat că, deşi Olga Pucikova susţine că a fost vorba de un accident, regulamentul prevede ca jucătoarea să fie eliminată din turneu. "Sunt sută la sută sigură că are dreptate, că nu a intenţionat să facă asta. Nici măcar nu s-a uitat în direcţia respectivă. A lovit pur şi simplu mingea, fiind frustrată după ce a pierdut un punct. Însă nu este vorba doar de intenţie, ci de rezultatul acţiunii sale. Iar ea l-a lovit pe arbitru. Acesta a suferit o leziune la genunchi, lovitura fiind foarte tare", a spus supervizorul WTA. Paula Ormaechea o va întalni în sferturi pe germana Andrea Petkovic, în timp ce prima favorită, Angelique Kerber (Germania) se va confrunta cu Magdalena Rybarikova (Slovacia)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.