Sport

Cinci minute cruciale

Ziarul de Vrancea
31 iul 2013 509 vizualizări
Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0) în prima partidă din turul III preliminar al Ligii Campionilor * Gabriel Iancu s-a dezlănţuit înscriind cele două goluri, după ce Tătăruşanu a apărat un penalty

Dinamo: Loria - Seturidze, Kvaraţhelia, Ustaritz, Glisic - Merebaşvili ('87 - Hociolava) , Grigalaşvili, Hmalazde,  Kvirkelia - Xisco ('67 - Vouho), Dvali ('79 - Goga). Antrenor: Dusan Uhrin jr.
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii ('83 - Gardoş), Bourceanu - Popa, Stanciu ('46 - Iancu), Tănase - Nikolic ('57 - Piovaccari).  Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Arbitru: Robert Schorgenhofer (Austria).
0-1, min. 64: o minge trimisă în careu este respinsă de apărătorii georgieni, Iancu preia la 20 metri şi trimite la semiînălţime, langă bara laterală.
0-2, min. 80: acţiune personală a lui Tănase pe partea stangă, centrare pentru Iancu, care reia fără preluare din 8 metri.
Cartonaşe galbene: Grigaşvili, Hmaladze / Stanciu, Pintilii, Latovlevici, Szukala, Gardoş. 
Că Dinamo Tbilisi va fi pentru Steaua un adversar mai incomod se ştia dinainte. Că Dusan Uhrin, antrenorul gruzinilor, cunoaşte echipa bucureşteană s-a dovedit în meciul direct. Nu Steaua de acum caţiva ani, cu antrenori schimbaţi de patron odată pe săptămană, pe vremea cand simpaticul ceh conducea Timişoara. Uhrin a studiat bine Steaua actuală, iar multă vreme a dat impresia că poate s-o încurce. Cheia gandită de Uhrin a fost organizarea riguroasă a defensivei, blocarea închizătorilor şi aglomerarea jocului la mijlocul terenului. Astfel că prima repriză s-a dovedit foarte echilibrată, dominarea teritorială a Stelei avand ca răspuns cateva zvacniri contraofensive ale gruzinilor foarte periculoase. Fireşte că echilibrul a avut explicaţii şi în cateva verigi slabe din angrenajul oaspeţilor, ba chiar unele importante: Adi Popa, Latovlevici şi (mai ales) Stanciu, decepţionat după recitalul de la Skopje. Intrat şi el mai greu în meci, Cristi Tănase a reuşit una dintre cele mai fructuoase evoluţii sub tricoul Stelei. "Dodel" a reuşit singurele acţiuni spectaculoase din prima repriză: a înşirat doi adversari pe partea lui (fără ca centrarea să găsească "andrisantul") - '22; a trimis o pasă isteaţă către Nikolic, care a reluat cu capul peste poartă - '26.
După pauză, jocul a început la fel de echilibrat, cu un zvacnet în plus din partea gruzinilor. În disperare de cauză, Tănase şi Latovlevici şi-au amintit de ezitările portarului Loria din prima repriză, dar georgianul şi-a revenit şi a fost cel mai bun om al echipei. Şi au venit cele patru-cinci minute care au pus semnul egal între Dinamo Tbilisi şi Vardar Skopje. În min. 59, o eroare pe axul central al defensivei steliste l-a pus pe palidul Xisco în poziţie de gol, Latovlevici a reuşit parţial să îndepărteze pericolul, dar a atins mingea cu mana. S-a acordat penalty, dar Tătăruşanu i-a ghicit "colţul" lui Xisco şi a apărat. Cateva minute mai tarziu, în loc de 1-0 cum sperau spectatorii, pe tabelă scria 0-1, datorită faptului că, pentru prima dată, rocada Iancu - Stanciu, a funcţionat în sens invers. De aici încolo, echipa "vitejilor în piele de tigru" a lui Dusan s-a frant şi Steaua a zburdat pe teren: Szukala, "cap pe langă" ('73); Bourceanu, Iancu şi Tănase ratează în aceeaşi fază ('73), "Dodel îl face VIP pe Gabi Iancu ('80), Bourceanu, şut pe langă poartă ('85), Loria apără faţă în faţă cu Chiricheş ('86); Tănase, bară dintr-un unghi pretenţioa ('89). Astfel, după ce a învins pe Vardar Skopje, Laurenţiu Reghecampf a sfidat şi legile lui Murphy: la Tbilisi, ceea ce a început prost, s-a încheiat nesperat de bine!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.