Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: "Prinţul" Cristea, doi ani la Steaua

Ziarul de Vrancea
30 iul 2013 885 vizualizări
Mijlocaşul Adrian Cristea, ultima dată la Petrolul Ploieşti, a semnat, ieri un contract pe doi ani cu campioana Romaniei, Steaua Bucureşti, a declarat impresarul Ana Maria Prodan la DigiSport.

"Cristea a semnat azi un contract pe doi ani. În următoarea săptămană, Gigi Becali nu va mai vorbi cu familia lui, pentru că şi-a consumat toate minutele discutand la telefon transferul lui Cristea. Gigi Becali l-a dorit foarte mult pe Cristea la Steaua", a spus Ana Maria Prodan. Adrian Cristea, 29 de ani, şi-a reziliat, la 16 iulie, contractul cu Petrolul Ploieşti. El a mai jucat în cariera sa la Poli Iaşi, Universitatea Cluj şi la rivala Stelei, Dinamo. În returul campionatului trecut, Cristea a fost împrumutat la Standard Liège, dar clubul belgian nu a dorit să-l păstrezse după încheierea sezonului.

Stranieri convocaţi de principiu

Fotbaliştii George Florescu, Paul Papp şi Bănel Nicoliţă se numără printre jucătorii din străinătate care au fost convocaţi de principiu de selecţionerul Victor Piţurcă pentru amicalul cu Slovacia, partidă la care nu vor participa atacanţii Ciprian Marica, fără echipă, şi Adrian Mutu, accidentat. Potrivit FRF, au primit, marţi, faxuri de convocare următorii 14 fotbalişti: Bogdan Lobonţ (AS Roma), Constantin Nica (Atalanta), Paul Papp (Chievo), Dorin Goian (Asteras Tripolis), Răzvan Raţ (West Ham United), Costin Lazăr (PAOK), George Florescu ( Dinamo Moscova), Gabriel Torje (Udinese), Bănel Nicoliţă (Saint-Etienne), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Aurelian Chiţu (Valenciennes), Marius Alexe (Sassuolo), Claudiu Keşeru (SC Bastia) şi Bogdan Stancu (Gençlerbirligi). Faxurile definitive, de confirmare sau de revocare a acestor convocări, vor fi trimise vineri. Lotul definitiv va fi anunţat la 11 august, după încheierea meciului FC Dinamo - FC Steaua, contand pentru etapa a IV-a a Ligii I. Reunirea lotului va avea loc la 12 august. Meciul amical Romania - Slovacia este programat pe Arena Naţională din Bucureşti, în 14 august, de la ora 21.00.

Bokila dă probe la Saint-Etienne

Fotbalistul Jeremy Bokila, aflat în conflict cu gruparea Petrolul Ploieşti privind contractul său, se află în Franţa unde este testat, începand de ieri, de staful tehnic al echipei AS Saint-Etienne, la care joacă şi Bănel Nicoliţă. Fotbalistul olandez de origine congoleză susţine că grupările Petrolul şi Zulte Waregem, de unde a fost împrumutat de prahoveni, au ajuns la o înţelegere pentru un transfer definitiv, dar fără să obţină şi acordul său pentru a continua la echipa antrenată de Cosmin Contra. Considerandu-se jucătorul formaţiei belgiene, Bokila, în varstă de 24 de ani, a părăsit Romania la începutul lunii iulie şi îşi caută un angajament mai avantajos. Oficialii grupării ploieştene au afirmat că Bokila este în continuare sub contract cu Petrolul şi l-au ameninţat pe jucător că vor cere FIFA suspendarea lui. După ce a plecat de la Petrolul, Bokila a negociat cu mai multe grupări, printre care Rubin Kazan, AC Ajaccio, Crystal Palace şi Bolton Wanderers, fără se reuşească să încheie vreun contract.

Lazio nu-l vrea pe Marica

Impresarul Mario Pichierri, agent al firmei de impresariat Rogon Sportmanagement, a declarat că Ciprian Marica nu se află în atenţia grupării Lazio Roma, dezminţind astfel informaţiile publicate de presa italiană. "Am discutat cu Igli Tare, director sportiv la Lazio, îl cunosc de cand juca în Germania, şi mi-a spus că Marica nu se află în atenţia clubului Lazio. Nu e nimic adevărat, Lazio are destui atacanţi în lot. El nu este o alternativă pentru Klose. Sunt doar speculaţii ale presei", a declarat Mario Pichierri, pentru site-ul lalaziosiamonoi.it.

Hănescu merge, Tecău, nu prea

Tenismanul Victor Hănescu, numărul 46 ATP, s-a calificat în turul doi al turneului de la Kitzbuhel, dotat cu premii în valoare totală de 467.800 de euro. Victor l-a învins clar (6-2, 6-1) pe slovenul Aljaz Bedene (106 ATP). În turul secund, Hănescu va juca în compania spaniolului Albert Montañes (45), cap de serie numărul 7, care l-a eliminat, luni, pe Adrian Ungur. În schimb, perechea Horia Tecău / Max Mirnîi, continuă să scarţaie. Cei doi au ieşit încă din primul tur al puternicului turneu de la Washington (1.295.790 $), fiind învinşi cu 6-3, 3-6, 13-15 de perechea Grigor Dimitrov/Michaël Llodra (Bulgaria/Franţa).
 
Mladen pleacă în Portugalia

Fundaşul central Sebastian Mladen va fi împrumutat pentru un sezon de AS Roma la gruparea portugheză de primă ligă Olhanense. Mladen, în varstă de 21 de ani, a evoluat în sezonul trecut la Viitorul Constanţa, tot sub formă de împrumut de la AS Roma. Conform publicaţiei A Bola, va a semna contracul cu Olhanense. Sebastian Mladen a fost achiziţionat de AS Roma în 2008, de la şcoala de Fotbal Gică Popescu.

S-a retras o dublă campioană mondială

Sportiva Yargelis Savigne, dublă campioană mondială la triplusalt (2007 şi 2009), a decis să se retragă din activitate, a anunţat Federaţia Cubaneză de Atletism. Savigne, în varstă de 28 de ani, "nu mai face parte din echipa naţională", a declarat Daniel Osorio, director tehnic al federaţiei cubaneze. Osorio a explicat că după Campionatele Mondiale din 2011 de la Daegu, unde Savigne a terminat pe locul 6, aceasta nu a mai reuşit să obţină "marile rezultate obişnuite" şi a început să fie îngrijorată de acest lucru, la fel ca şi conducătorii sportivi. Savigne a fost campioană mondială la triplusalt în 2007 la Osaka şi în 2009 la Berlin. În 2005, ea a caştigat argintul la CM de la Helsinki.

Soţia lui "Chucho" acuză

Fotbalistul Christian "Chucho" Benitez, care a murit în noaptea de duminică spre luni, la un spital din Qatar, nu a primit îngrijiri din partea medicilor timp de două ore, susţine Liseth Chalá, soţia atacantului care fusese achiziţionat de El-Jaish, echipă antrenată de Răzvan Lucescu. "Liseth, o să mor, ai grijă de copiii mei", au fost ultimele cuvinte pe care Chucho Benitez le-a adresat soţiei sale, înainte de a fi internat într-un salon din spitalul Ahli din Doha. Ziarul ecuadorian El Comercio susţine că Liseth şi-a sunat tatăl, Cleber Chala, pentru a-i spune că soţul ei a murit, după ce a aşteptat timp de două ore să primească îngrijiri. "Fiica mea a cerut ca soţul ei să fie îngrijit cat mai repede. I s-a spus că medicul nu poate ajunge. Nu a primit îngrijiri timp de două ore. Christian i-a spus că are dureri insuportabile şi a avut convulsii. Atunci a fost internat, dar era prea tarziu", a declarat Cleber Chala. Conform presei, jucătorul a murit din cauza unui stop cardiorespirator, precedat de o peritonită. 

Höness, pus sub acuzare

Preşedintele clubului Bayern München, Uli Höness, a fost pus sub acuzare pentru fraudă fiscală, a anunţat, marţi, justiţia germană. Tribunalul regional din München a precizat într-un comunicat că urmează să decidă dacă va exista un proces. Uli Höness face obiectul unei anchete pentru evaziune fiscală, după ce în ianuarie a recunoscut că are un cont secret în Elveţia. Presa germană a scris, în aprilie, că Höness ar fi ascuns sume mari de bani în Elveţia şi ar fi omis să plătească impozite de milioane de euro. Höness, în varstă de 61 de ani, a recunoscut că a făcut o mare greşeală şi a precizat că va încerca să o repare. În ciuda acestui caz, care a provocat polemică în Germania, Uli Höness este susţinut în continuare de oficialii clubului Bayern.

Zabel, suspendat de Katuşa

Echipa rusă Katuşa a anunţat, ieri, că l-a suspendat pe antrenorul sprinterilor, fostul specialist german Erik Zabel, după ce acesta a recunoscut că s-a dopat de-a lungul mai multor ani. Ciclistul german Erik Zabel a recunoscut că s-a dopat în perioada 1996-2004 cu EPO, cortizon şi produse sanguine într-un interviu pentru Süddeutsche Zeitung. La 24 iulie, în raportul comisiei de anchetă a Senatului francez pentru lupta contra dopajului s-a arătat că Erik Zabel, în varstă de 43 de ani, s-a dopat cu EPO în Turul Franţei din 1998. Luni, Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) anunţase că Zabel a demisionat din postul deţinut în Consiliul Ciclismului profesionist.

Prima etapă în Serie A

Juventus Torino, deţinătoarea titlului, va începe sezonul 2013-2014 al campionatului Italiei la 25 august, în deplasare, pe terenul Sampdoriei Genova, conform calendarului Seriei A. În această primă etapă, AC Milan se va deplasa la nou-promovata Hellas Verona, în timp ce Napoli va întalni Bologna, iar Inter Milano va juca acasă cu Genoa.  Primul mare derbi al campionatului va avea loc în etapa a doua, cu meciul Juventus-Lazio, la 1 septembrie. Etapa a treia, din 15 septembrie, va fi marcată de întalnirea Inter Milano - Juventus. Programul primei etape este următorul: Cagliari - Atalanta Bergamo, Fiorentina - Catania, Verona - AC Milan, Inter Milano - Genoa, Lazio Roma - Udinese, Livorno - AS Roma, Napoli - Bologna, Parma - Chievo Verona, Sampdoria Genova - Juventus Torino şi AC Torino - Sassuolo.

Finală clasică la Europeanul juniorilor

Reprezentativa Franţei a învins selecţionata Spaniei, dublă deţinătoare a titlului, scor 2-1, după prelungiri, şi s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal  under-19. Pentru Franţa au marcat Benzia ('29) şi Conte ('105), iar pentru Spania a înscris José Rodriguez ('27- penalty). În finală, Franţa va întalni Serbia, care a eliminat Portugalia


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lars, acum 3916 zile, 6 ore, 47 minute, 45 secunde
mare teapa si-a luat steaua cu pitiponcul asta!vesnic o,, tinara,,speranta a fotbalului rominesc!bleahhhh!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.