Sport

Bilanţ foarte bun pentru atleţi la naţionale

Dan Chiriac
29 iul 2013 493 vizualizări
Sportivii vranceni au reuşit să obţină medalii la toate categoriile de varstă u vineri debutează ultimele naţionale, cele destinate juniorilor 1

Campionatele naţionale de atletism, destinate mai multor categorii de varstă se apropie de final. Ultima reprezentanţie va fi cea a juniorillor 1. Vineri, pe stadionul “Iolanda Balaş Soter” din capitală va avea loc întrecerea pentru cei mai buni juniori din ţară. Ana Roberta Anghel este marea speranţă a celor de la CSM Focşani pentru obţinerea unei medalii de aur. De asemenea, George Dristaru, Alexandru Arbunescu, Răzvan Valentin Dragomir, Cristian Gheorghe vor concura în proba de ştafetă, după ce în urmă cu cateva zile au obţinut două medalii la juniori 2. Rămane de văzut dacă atleţii focşăneni vor reuşi să obţină şi de această dată medalii naţionale. Pană acum, prestaţia sportivilor vranceni a fost foarte bună. Astfel, Claudia Prisecaru a devenit campioană naţională la etapa a doua a Campionatului Naţional pentru seniori, tineret şi juniori, de la Bucureşti.  Claudia Prisecaru de la CS Unirea Focşani a terminat pe primul loc proba de 3000 metri obstacole, fiind urmată, pe locul 2, de Nicoleta Daniela Coman, de la LPS Focşani. Vlad Dulcescu, de la CS Unirea s-a clasat al treilea la 400 metri garduri. Atleta Claudia Priesecaru, de la CS Unirea Focşani, a devenit vicecampioană naţională la Campionatele Internaţionale ale Romaniei care au avut loc pe stadionul Dinamo. Sportiva a terminat a doua cursa de 3.000 de metri obstacole.

Medalii la copii sau probe combinate

Atleţii vranceni au confirmat şi la naţionalele de copii şi probe combinate. Ana Roberta Anghel, eleva profesorului Ştefan Munteanu la CSM Focşani 2007, s-a clasat pe locul al doilea, cu 4337 de puncte, la Campionatul Naţional de probe combinate pentru seniori, tineret şi juniori ale cărui întreceri au avut loc la Bucureşti. La cele 7 probe sportiva focşăneană a obţinut următoarele rezultate: 100 metri garduri – 15.74, săritura în înălţime – 1.61m, greutate – 7.59m, 200 metri – 26.63, săritura în lungime – 5.50m, suliţă – 23.77m, 800 metri - 2:31.89. La campionatele naţionale de copii, Mario Dobrescu, de la CS Atletic Adjud a devenit dublu campion naţional la copii 3. Sportivul pregătit de Gheorghe Catrinescu a terminat primul la 50 de metri plat cu timpul de 7,65 secunde. În proba de 300 de metri, Dobrescu a sosit primul cu timpul de 48,5 secunde. La aruncarea suliţei, tot la copii 1, Marius Stoica – CSS Adjud a obţinut bronzul cu o aruncare de 36,80 metri. Alte două medalii au venit pentru CSS Adjud în întrecerile copiilor 2. Larisa Zglimbea – CSS Adjud a obţinut medalia de aur la suliţă cu 36,66 metri. La masculine, titlul a revenit celor de la Adjud prin Cătălin Stoica. Acesta a aruncat suliţa la 33,68 metri. Două atlete vrancene au urcat pe podium la aruncarea greutăţii. Andreea Rotaru – LPS Focşani a luat argintul, iar Larisa Zglimbea bronzul. La finalul săptămanii trecute, Claudia Prisecaru a luat aur şi argint la probele de obstacole la juniori 2, iar ştafeta masculină a urcat de două ori pe podium. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.