Sport

Pragul fatidic

Ziarul de Vrancea
28 iul 2013 1507 vizualizări
* trei romani am avut calificaţi în semifinalele turneelor de tenis importante ale săptămanii, însă niciunul nu a reuşit să depăşească această fază.


* După ce l-a învins pe germanul Daniel Brands în sferturi la Gstaad, Victor Hănescu s-a poticnit în faţa rusului Mihail Iujnîi, pe care îl învinsese la Bucureşti. Iujnîi (33 ATP) a avut nevoie de 72 de minute pentru a caştiga două seturi cu 6-3 şi, mai mult, a caştigat turneul. Era greu de imaginat că elveţienii nu vor obţine victoria în turneul lor, fiindcă pe tabloul era şi Federer şi Wawrinka. Însă Federer, de nerecunoscut în ultima vreme, a fost eliminat de Brands, iar Wawrinka (nr. 10 mondial) s-a accidentat în sferturi şi a abandonat în faţa spaniolului Feliciano Lopez, la scorul de 4-6, 6-2, 3-4. Feliciano şi-a găsit şi el naşul în persoana olandezului Robin Haase, care a caştigat a doua semifinală cu 4-6, 6-1, 6-4, iar Iujnîi a caştigat finala cu 6-3, 6-4.
* Alexandra Cadanţu părea să se apropie de primul său turneu WTA, la Baku, însă în semifinale a dat de o jucătoare surprinzător de bună. Ucraineanca Elina Svitolina (71 WTA), considerată speranţa tenisului din ţara sa, a făcut o partidă excelentă şi a învins-o pe Alexandra cu 6-1, 6-4 (79 de minute). În cealaltă semifinală, israelianca Shahar Peer a învins-o cu 6-1, 6-1 pe norocoasa poloneză Magda Linette, iar Svitolina (19 ani aproape împliniţi) s-a impus în finală cu 6-4, 6-4 în finală cu jucătoarea din Israel.
* La Stanford, turneu de aproape 800 de mii de dolari, Sorana Carstea, a învins-o în sferturi pe Olga Govorţova (Belarus) cu 6-3, 6-2, însă în semifinale a fost depăşită de experimentata slovacă Dominika Cibulkova. După ce a învins-o pe Urszula, mezina Radwanska, Cibulkova n-a avut probleme cu Sorana noastră care n-a ţinut hangul decat pană la 3-3 în setul întai. După 6-4 în primul act, Cibulkova a realizat set alb şi a ajuns în finala, care s-a disputat azi-noapte cu Radwanska cea mare. Agnieszka a învins-o în semifinale cu 6-3, 6-2 pe americana Jamie Hampton.
* Pragul semifinalelor a fost trecut de Marius Copil, dar într-un turneu challenger. La Guimaraes (42,5 mii euro), s-a calificat în finală (6-2, 2-6, 6-4 cu spaniolul Andres Artunedo) şi joacă finala cu favoritul nr. 1, João Sousa, reprezentant al Portugaliei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.