Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Goga, în tabăra inamicului

Ziarul de Vrancea
25 iul 2013 399 vizualizări
Atacantul Dorin Goga, care în sezonul trecut a evoluat pentru Hapoel Ramat Gan, se antrenează începand de ier cu Dinamo Tbilisi (Georgia), adversara Stelei din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Echipa gruzină a revenit, ieri, din Insulele Feroe, unde a disputat meciul cu Streymur, din manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, iar la şedinţa de pregătire a fost prezent şi fostul atacant al FC Timişoara, Dorin Goga, care a fost antrenat de Dusan Uhrin în perioada 2007-2008 şi 2010-2011 la gruparea bănăţeană. În varstă de 29 de ani, Dorin Goga a mai evoluat pentru Universitatea Cluj şi Rapid Bucureşti.

Săpunaru a acceptat oferta de la Elche

Fundaşul Cristian Săpunaru a efectuat vizita medicală, iar în această după-amiază va participa la şedinţa de pregătire a echipei Elche FC, nou-promovată în prima ligă spaniolă. Potrivit presei spaniole, Săpunaru va semna pe trei sezoane, urmand ca salariul anual să fie de peste 600.000 de euro. Cristian Săpunaru a evoluat în sezonul trecut tot în Spania, la Real Zaragoza, pentru care a disputat 29 de partide şi a marcat două goluri. În 17 iulie, presa din Spania a scris că Săpunaru urma să semneze un contract pe trei sezoane cu Elche. Ulterior, fundaşul a cerut conducerii clubului Elche un răgaz de cateva zile pentru a-şi convinge soţia să fie de acord cu transferul său în Spania, iar duminică, el a informat gruparea din Alicante că refuză oferta.

Un argentinian la Timişoara

Fotbalistul argentinian în varstă de 23 de ani, Nicolas Gorobsov, va evolua un sezon sub formă de împrumut la formaţia ACS Poli Timişoara, informează site-ul oficial al grupării bănăţene. "Mijlocaşul argentinian aparţine încă de AC Torino, club care l-a împrumutat la gruparea noastră. Gorobsov a declarat că mai are nevoie de încă două săptămani pentru a se pune la punct cu pregătirea fizică". Nicolas Gorobsov a mai evoluat la Timişoara în sezonul 2011-2012 la club FC Politehnica Timişoara. În cariera sa, el a mai jucat la grupările Vicenza, Cesena şi Nocerino.

Nici o surpriză în ziua a doua

În meciurile disputate miercuri seară în manşa a doua a turului II preliminar al Ligii Campionilor la fotbal s-au înregistrat rezultatele: Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) - Slovan Bratislava (Slovacia) 3-0 (în tur, 1-2); NK Maribor (Slovenia) - Birkirkara (Malta) 2-0 (0-0); Legia Varşovia - The New Saints (Ţara Galilor) 1-0 (3-1); Partizan Belgrad - Şirak Ghiumri (Armenia) 0-0 (1-1). Echipele ale căror nume sunt aldinate s-au calificat în turul următor.

Ronaldinho a caştigat Copa Libertadores

Echipa braziliană Atletico Mineiro, la care evoluează Ronaldinho, a caştigat în premieră Copa Libertadores, după ce a învins pe teren propriu, cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, formaţia paraguayană Olimpia Asuncion, în manşa secundă a finalei. La finalul celor 120 de minute, Atletico Mineiro s-a impus cu scorul de 2-0, după ce paraguayenii caştigaseră manşa tur cu acelaşi scor. Golurile brazilienilor în meciul retur au fost marcate de Jo ('46) şi Leonardo Silva ('86). În urma acestui succes, Atletico Mineiro va participa la Campionatul Mondial al cluburilor din Maroc (11-21 decembrie).

Surpriza din Panama

Reprezentativele din Panama şi Statele Unite ale Americii s-au calificat, miercuri, în finala Gold Cup, competiţie ce reuneşte echipe din zona CONCACAF (America de Nord, Centrală şi Caraibe). Panama, echipă pregătită de fostul mare jucător Julio Dely Valdez,  a realizat supriza semifinalelor dispunand de Mexic  cu 2-1. Golurile au fost marcate de Blas Perez ('13) şi Gabriel Torres ('60), în timp ce pentru mexicani a marcat Montes ('26). SUA a trecut în semifinale de echipa Hondurasului, scor 3-1 (2-0). Marcatori: Johnson ('11), Donnovan ('27, '53) / Mediana ('52). Finala Gold Cup va avea loc duminică, la Chicago.

Bayern a învins din nou Barça

Echipa germană Bayern München, deţinătoarea Ligii Campionilor, a învins, într-un meci amical disputat pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia spaniolă FC Barcelona. Golurile învingătorilor au fost marcate de Philipp Lahm ('14) şi Mario Mandzukic ('87). Bayern München a eliminat-o, cu scorul general de 7-0, pe FC Barcelona în semifinalele ediţiei trecute ale Ligii Campionilor.

Întăriri serioase la Napoli

Preşedintele clubului SSC Napoli, Aurelio De Laurentiis, a anunţat  că atacantul argentinian Gonzalo Higuain (Real Madrid) şi portarul spaniol Pepe Reina (FC Liverpool) au efectuat vizita medicală şi vor juca la echipa italiană.  Conform presei internaţionale, Napoli va plăti 37 de milioane de euro pentru aducerea lui Higuain, în timp ce Reina va fi împrumutat pentru un sezon.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.