Sport

Steaua, din nou în vizorul UEFA

Ziarul de Vrancea
25 iul 2013 438 vizualizări
Campioana Romaniei va fi judecată la 22 august pentru că nu a lăsat antrenamentul oficial de la Skopje deschis presei şi nu a acordat interviuri după meci

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA va analiza, în şedinţa din 22 august, cazul echipei Steaua, care a închis şedinţa de pregătire dinaintea returului cu Vardar Skopje, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, şi nu a acordat interviuri la finalul partidei. UEFA a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a deschis proceduri disciplinare legate de două meciuri contand pentru manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor: Celtic Glasgow - Cliftonville şi Vardar - Steaua.  În cazul Stelei, forul european va analiza faptul că "s-au aprins petarde şi s-au aruncat proiectile" precum şi faptul că "şedinţa de pregătire a fost închisă şi nu s-au acordat interviuri după meci. În ceea ce priveşte meciul Celtic - Cliftonville, UEFA va analiza faptul că s-au aprins petarde.
Articolul 2.4 precizează în privinţa "sesiunilor de antrenament": " Ambele cluburi trebuie să lase deschise antrenamentele din preziua meciurilor pentru cel puţin 15 minute, în concordanţă cu programul realizat în avans cu UEFA. Cele două antrenamente trebuie să fie aranjate de cluburi împreună cu UEFA, astfel încat presa să poată asista la amandouă". UEFA lasă la latitudinea cluburilor dacă lasă întregul antrenament deschis sau doar primele sau ultimele 15 minute pentru presă.
Delegatul UEFA la meciul de la Skopje, Mark Blackborne, a declarat, marţi, pentru ProSport, că va trece în raportul său faptul că Steaua nu a deschis presei antrenamentul oficial dinaintea meciului cu Vardar. "O să scriu tot în raport, dar decizia finală o ia UEFA. Nu este posibil aşa ceva, am rămas uluit cand am auzit că Steaua susţine că antrenamentul nu trebuie să fie deschis presei. E incredibil ce a făcut clubul roman, am înţeles că nu au ţinut nici o conferinţă de presă. Eu de ce sunt aici, nu e meci sub egida UEFA? Regulamentul e unul singur", a afirmat Mark Blackborne.
Luni după-amiază, la Skopje, reporterii ProSport şi ProTV au fost agresaţi de Iulian Ioniţă zis "Buze", un bodyguard care a însoţit lotul Stelei, şi de managerul Mihai Stoica, la antrenamentul oficial al formaţiei antrenate de Laurenţiu Reghecampf, înainte de returul cu Vardar din Liga Campionilor. Stoica şi Ioniţă şi-au recunoscut faptele în faţa unui tribunal din Skopje, fiind amendaţi cu 25.000 de dinari (400 de euro) fiecare.  Steaua a mai fost de curand în vizorul Comisiei de Disciplină a UEFA, care a deschis o procedură disciplinară după sentinţa îCCJ în dosarul "Valiza". Membrii comisiei au anunţat, la 25 iunie, că au decis ca gruparea campioană a Romaniei să nu participe într-o ediţie de cupă europeană în care se va califica, această sancţiune fiind suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.