Sport

Bătălie pentru un milion de euro

Ziarul de Vrancea
24 iul 2013 393 vizualizări
Jumătate din cluburile de Liga I nu vor ca Rapid să primească suma din drepturile de televizare aferentă locului opt pe care s-a clasat

Nouă cluburi din Liga I solicită LPF să modifice grila de acordare a sumelor din drepturile TV, iar banii care ar trebui să revină FC Rapid pentru locul opt din ediţia precedentă să se împartă echipelor care s-au clasat de la locul 14 în jos, a anunţat, marţi, preşedintele Dumitru Dragomir. El a explicat că oficialii grupărilor care au solicitat în scris modificarea grilei de acordare a banilor nu consideră normal ca Rapid să primească suma corespondentă locului opt în clasament avand în vedere că nu a primit licenţa de Liga I, caştigandu-şi dreptul de joc în primul eşalon în urma barajului cu Concordia Chiajna. "Am primit o adresă din partea unor cluburi cu propunerea ca banii Rapidului să îi împart la cluburile de la locurile 14 în jos, iar pe Rapid să o pun pe locul 18. în Adunarea Generală din 10 iulie s-a votat în unanimitate ca Rapid să fie pe locul 8, pentru că era pe locul 8 sportiv. şi nu văd altă hotărare a Adunării Generale, cu toate că a venit această hartie cu multe ştampile. Sunt nouă cluburi. Voi încerca acum să văd dacă e necesară o nouă Adunare Generală şi dacă da, o voi face pentru că nu mă pot despărţi de statute şi regulamente. Iar în Adunarea Generală se va hotărî după cum votează fiecare", a spus Dragomir într-o conferinţă de presă. Preşedintele LPF este însă de părere că Rapid ar trebui să primească suma corespondentă locului opt. "Drept şi cinstit e ca Rapid să rămană pe locul 8 pentru că jucătorii nu au nicio vină că George Copos, care nu mai este proprietar, a dus echipa în insolvenţă. însă eu respect toate cluburile şi încercăm să găsim calea legală să facem această Adunare Generală", a adăugat oficialul LPF.
Pentru ocuparea locului opt în clasamentul Ligii I, FC Rapid ar trebui să încaseze 1,9 milioane de euro din drepturile TV, în timp ce din postura de nou-promovată ar urma să primească doar 840.000. FC Rapid este în prezent singura grupare care nu a încasat prima tranşă din drepturile TV, preşedintele LPF Dumitru Dragomir luand decizia să nu achite banii înainte ca Tribunalul Bucureşti să aprobe planul de reorganizare în cadrul procesului de insolvenţă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.