Sport

Şapte medalii pentru şahişti la naţionale

Dan Chiriac
22 iul 2013 667 vizualizări
Sportivii de la CSM 2007 au obţinut la Iaşi două medalii de aur, trei medalii de argint şi două medalii de bronz, la Campionatul Naţional pe echipe

Şahiştii de la CSM Focşani 2007 au obţinut un rezultat excepţional la Campionatul Naţional pe echipe de copii şi juniori ale cărui întreceri au avut loc la Iaşi, în perioada 14-21 iulie. Şapte medalii, din care două de aur, trei de argint şi două de bronz, este bilanţul delegaţiei focşănene. Vedeta competiţiei a fost echipa de fete 18 ani, alcătuită din Elena Adelaida Toma, Bianca Gabriela Banciu şi Andreea Simona Toma care a câştigat două titluri de campioană naţională – la şah clasic şi la şah blitz. Cele trei sportive ale CSM Focşani 2007 au obţinut şi argintul la şah rapid unde s-au clasat pe locul al doilea. Andreea Simona Toma, care a concurat la masa 3, şi-a trecut în palmares cel mai bun punctaj – şi procentaj - din concurs (83,3 la sută) la şah clasic la categoria sa de vârstă la actuala ediţie a Campionatului Naţional de şah pe echipe. Formaţia de fete 12 ani, în componenţa Teodora Avădăni, Alexandra Ioana Banciu şi Ana Maria Banciu, a terminat, la şah clasic, pe locul al doilea şi a primit medaliile de argint, iar la şah blitz s-a clasat pe locul al treilea şi a primit medaliile de bronz. Ana Maria Banciu, care a concurat la masa 3, a avut cel mai bun punctaj şi procentajul absolut, ca şi o altă concurentă, 100 la sută, la şah clasic la categoria sa de vârstă. Băieţii de la 14 ani, în formula Catălin Lucian Pătraşcu, Cosmin Vasiliu şi Dragoş Cosmin Ion au încheiat concursul pe locul al doilea la şah rapid, unde au primit medaliile de argint, şi pe locul al treilea la şah clasic, unde au primit medaliile de bronz. Cătălin Lucian Pătraşcu a avut cel mai bun punctaj şi procentaj (91,7 la sută) la masa 1 şi al doilea punctaj şi procentaj la general, la şah clasic. Şahiştii de la CSM Focşani 2007 sunt pregătiţi de Mihai Strîmbu. Înainte de plecarea la Iaşi pentru participarea la Campionatul Naţional pe echipe, preşedintele secţiei de şah a CSM Focşani 2007, Aurelian Grigore, spunea că obiectivul delegaţiei clubului este obţinerea a cel puţin o medalie pentru trei dintre echipe, cea de 10 ani băieţi, aflată la primul concurs important, avea doar de câştigat experienţă competiţională. Obiectivul enunţat de preşedintele secţiei de şah a fost îndeplinit în proporţie de peste 200 la sută. (Dan CHIRIAC)  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
m, acum 3922 zile, 22 ore, 22 secunde
FELICITARI!!!! SA O TINETI TOT ASA!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.