Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: S-a amanat Astra - Steaua

Ziarul de Vrancea
22 iul 2013 556 vizualizări
Partida Astra Giurgiu - Steaua, programată la 28 iulie, de la ora 21.30, în cadrul etapei a II-a a Ligii I, a fost amanată din cauza meciurilor celor două echipe din cupele europene, a declarat, ieri, pentru agenţia MEDIAFAX, directorul de departamentului de competiţii al LPF, Claudiu Popa.

"Meciul a fost amanat deoarece ambele echipe joacă în competiţiile europene. Astra joacă joi în Liga Europa, iar Steaua marţi, 30 iunie, în Liga Campionilor şi nu se încadrează în termenul regulamentar", a spus Popa. LPF nu a stabilit încă data la care se va disputa meciul Astra - Steaua. "Partida a fost amanată pentru o dată care urmează să fie stabilită. Oricum, va fi după luna a zecea pentru că nu permite programul", a explicatul Claudiu Popa.

Radu şi Iosep, campioni în USA

Poloiştii Cosmin Radu şi Andrei Iosep au cucerit campionatul în SUA, cu echipa New York Athletic Club, care s-a impus duminică seară în finala US Open, scor 11-10, în faţa celor de la Stanford. Cei doi poloişti romani au decis să se alăture echipei americane pentru US Open, Cosmin Radu refuzand participarea cu echipa naţională la CM de la Barcelona, în timp ce Andrei Iosep nu a fost convocat de seleţionerul Vlad Hagiu. Iosep a pregătit naţionala Marii Britanii în ultimele săptămani, la începutul acestei luni participand şi la un turneu amical, la Oradea, alături de Romania. Revenind la US Open, Cosmin Radu, căpitanul naţionalei Romaniei la JO de la Londra, a fost numit MVP. New York Athletic Club a caştigat US Open, care s-a desfăşurat la Atherton (California).

Priso poate debuta cu "vikingii"

Conducerea clubului Petrolul Ploieşti l-a înscris pe camerunezul Njongo Priso pe lista UEFA pentru meciul retur cu Vikingur Gota, programat joi, în turului doi preliminar al Ligii Europa. Mijlocaşul nu a figurat în lotul formaţiei conduse de Cosmin Contra pană acum deoarece a fost plecat în Camerun pentru a-şi reînnoi paşaportul. În varstă de 24 ani, Priso a mai jucat la FC Valletta, AEK Larnaca şi, din ianuarie 2012, la ţSKA Sofia. în schimb, atacantul Abel Camara din Guineea-Bissau, nu primit cartea verde de la fostul său club, Beira Mar, şi nu poate juca în returul din Liga Europa. În altă ordine de idei, tehnicianul Cosmin Contra va testa în aceste zile un alt atacant, brazilianul Rafael Ramazotti de Quadros. În varstă de 25 ani, el a mai jucat în cariera sa la Gil Vicente (Portugalia) şi FC Zürich (Elveţia), ultima dată fiind legitimat la Bragantino (Brazilia).

Demis după un meci

Tehnicianul Ivailo Petev a fost demis de la echipa Ludogoreţ Razgrad, campioana en-titre a Bulgariei, după doar o etapă de campionat. Conducerea clubului a decis demiterea antrenorului după înfrangerea, scor 1-0, pe terenul nou promovatei Lubimeţ 2007. Petev era în funcţie din iulie 2010. El a reuşit promovarea încă de la primul său sezon şi a reuşit caştigarea a două titluri consecutive de campioană, dar şi Cupa Bulgariei în 2012. Interimatul va fi asigurat de Gheorghi Dermendjiev, care era pană în prezent secundul lui Petev.

Koller se descurcă pe plajă

Fostul atacant ceh Jan Koller, în varstă de 40 de ani, a disputat, duminică, la Pisek, primul său meci în tricoul naţionalei de fotbal pe plajă, în faţa Slovaciei, scor 5-2, "Evident că atunci cand auzi imnul naţional iei totul mult mai în serios. Sunt foarte mulţumit de primul meu meci, că totul a fost bine şi că am caştigat", a declarat jucătorul care are o înălţime de 2,02 m şi cantăreşte peste 100 de kilograme.  Cel mai bun marcator din istoria naţionalei cehe (55 goluri în 91 de meciuri), Koller a contribuit cu un gol la victoria în faţa Slovaciei. "Cred că pot profita mai bine de statura mea în fotbalul pe plajă în raport cu «marele» fotbal", a estimat cel numit "Dino" (de la "Dinozaur"). Koller s-a retras în 2011, după ce a evoluat la Sparta Praga, Lokeren, Anderlecht Bruxelles, Borussia Dortmund, FC Nurnberg, Samara, AS Monaco şi AS Cannes. El locuieşte la Monaco şi face naveta între localitatea monegască şi satul copilărirei sale, Smetanova Lhota din Boemia, pentru a juca fotbal pentru un club amator.

Ruşii sunt tari la volei

Echipa naţională de volei masculin a Rusiei, campioană olimpică la Londra, a caştigat Liga Mondială, după ce a învins, duminică, în finală, la Mar del Plata, cu scorul de 3-0 (25-23, 25-19, 25-19), după o oră şi 24 de minute, reprezentatiba Braziliei, Rusia a reuşit să caştige Liga Mondială pentru a patra oară. În finala mică a competiţiei, selecţionata Italiei a trecut, cu scorul de 3-2 (21-25, 25-21, 25-20, 21-25, 15-7), de formaţia Bulgariei.

Suporteri criminali

Două persoane au murit după un schimb de focuri între suporteri ai formaţiei Boca Juniors, la Buenos Aires, au anunţat serviciile de urgenţă din capitala Argentinei. "Cand am ajuns la faţa locului, am găsit un bărbat de 35 de ani, care a fost împuşcat în torace", a declarat şeful serviciului de urgenţă din Buenos Aires, Alberto Crescenti, pentru postul TN. Cealaltă victimă, un bărbat de 45 de ani, a fost transportată la un spital din capitala Argentinei, însă a decedat. Confruntarea a avut loc în apropiere de stadionul echipei San Lorenzo, unde formaţia locală ar fi trebuit să joace un meci amical cu Boca Juniors, însă acesta a fost anulat.  Cu aceste două noi victime, în total cinci persoane au murit în violenţe legate de fotbal în Argentina în acest an. în 2012 au avut loc 11 decese.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.