Sport

Luceafărul Brăila a caştigat Cupa Regiunilor

Dan Chiriac
21 iul 2013 685 vizualizări
CSM Focşani s-a clasat pe poziţia a treia

Trei echipe din zona Moldovei s-au duelat la finalul săptămanii la Cupa  Regiunilor la fotbal. Întrecerile au fost rezervate juniorilor născuţi în anul 1999.  CSM Focşani, Politehnica Iaşi şi Luceafărul Brăila s-au duelat într-un atractiv triunghiular desfăşurat pe stadionul “Milcovul”. În prezenţa a 100 de spectatori, vineri seara, s-a desfăşurat primul joc al grupei. CSM Focşani a întalnit pe Politehnica Iaşi, într-o partidă echilibrată. Focşănenii, pregătiţi de Mihai Oprişan şi Alin Samoilă au dominat clar prima repriză şi au ratat cateva ocazii clare de a marca. De altfel, CSM Focşani a deschis scorul în finalul primei reprize, după o lovitură de la 11 metri. Soarta partidei s-a schimbat însă în actul secund. Ieşenii, mai proaspeţi fizic, au întors soarta jocului şi s-au impus cu 2-1. Sambătă dimineaţă s-au disputat alte două partide. Luceafărul Brăila şi Politehnica Iaşi s-au întalnit într-o partidă ce putea decide învingătoarea grupei. Brăilenii au condus cu 1-0 pană în ultimul minut de joc. Ieşenii au avut însă puterea să egaleze chiar cand totul părea terminat. În aceste condiţii, partida dintre CSM Focşani şi Luceafărul Brăila urma să decidă învingătoarea. Brăilenii aveau nevoie de o victorie la două goluri pentru a ocupa prima poziţie. Oaspeţii au avut o primă repriză foarte bună şi au marcat de două ori. CSM-ul a revenit puternic în actul secund şi a reuşit să reducă din diferenţă. Focşănenii au avut ocazia să egaleze în două randuri, dar golul decisiv a fost marcat de brăileni la ultima fază a meciului. Este de apreciat evoluţia portarului de rezervă Răzvan Ştefănescu. Deşi este mai mic cu trei ani decat adversarii şi colegii săi, Răzvan a jucat în finalul celor două partide disputate de focşăneni şi a avut intervenţii aplaudate la scenă deschisă de cei prezenţi în tribunele stadionului Milcovul. Susţinut de aproape de tatăl său, comisarul şef Gabi Ştefănescu, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Vrancea, Răzvan a reuşit să arate că are calităţi de portar, chiar dacă are doar 11 ani.  Grupa 1999 de la CSM Focşani a reuşit rezultate notabile în ultima perioadă. În 2012, grupa respectivă a jucat la Constanţa la turneul semifinal al campionatului naţional. Focşănenii au fost învinşi de cei de la Academia Hagi. CSM Focşani a terminat campionatul pe locul cinci la nivel naţional. În acest an, focşănenii au ratat prezenţa la turneul final, după ce au fost învinşi la zonă de Oţelul Galaţi, cu 2-1. (Dan CHIRIAC)
Rezultate:
CSM Focşani – Poli Iaşi 1-2
Luceafărul Brăila – Poli Iaşi 1-1
CSM Focşani – Luceafărul Brăila 1-3
Clasament:
1.    Luceafărul Brăila 4p 4-2
2.    Poli Iaşi 4p 3-2
3.    CSM Focşani 0p



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.