Sport

Miting de zile mari la Monaco

Ziarul de Vrancea
21 iul 2013 437 vizualizări
Britanicul Mohamed Farah a corectat recordul european la 1500 m, vechi de 13 ani, dar s-a clasat al doilea * caştigătorul, Asbel Kiprop,se apropie de recordul mondial

În cadrul concursului atletic de la Monaco, contand pentru Diamond League, s-au realizat o serie de performanţe excepţionale, semn că apropierea Campionatelor Mondiale de la Moscova îşi spune cuvantul. Astfel, proba de 1500 metri, s-a încheiat cu victoria campionului mondial Asbel Kiprop (Kenya), care a înregistrat al patrulea timp mondial din toate timpurile,cu 3:27,72. Clasat pe locul II, dublul campion olimpic la 5000 şi 10.000 metri, britanicul de origine somaleză, Mohamed Farah, a stabilit un nou record european, cu 3:28,81, ceea ce pentru un alergător de cursă lungă precum Farah, reprezintă un rezultat uluitor. "Mo" Farah  a depăşit astfel recordul deţinut de spaniolul Fermin Cacho, care datează de 16 ani şi era de 3:38,95. Recordul mondial este şi mai varstnic, a fost stabilit în 1994 la Roma, de către marocanul Hicham El Guerrouj. În cadrul aceleiaşi reuniuni, Amantle Motsho, din Botswana (campioană mondială en-titre), a îmbunătăţit cea mai bună performanţă mondială a anului la 400 m, cu 49,33 secunde, devansandu-le pe jamaicana Stephanie McPearson (39,92) şi pe americanca Francena McCorory (39,97 s). În proba feminină de săritură în lungime, nigerianca Blessing Akagbare a caştigat cu 7,04 m. Performanţa nu este omologabilă, din cauza vantului de ^2,3 m/s, însă cea de a doua săritură a africancei (care este şi o excelentă sprinteră), 7,00 m, realizată în condiţii de vant regulamentare, reprezintă cea mai bună performanţă mondială a sezonului.
Proba de 100 m plat a fost caştigată de americanul Justin Gatlin cu timpul de 9,.94 s, care a fost urmat în clasament de americanul Dentarius Locke (9,96 s) şi de francezul Jimmy Vicaut (9,99 s). Alte rezultate în probele masculine: Duane Solomon (SUA) - 1:43,72 pe 800 m; Christian Taylor (SUA) - 17,30 m la triplusalt. La feminin: Murielle Ahouré  (Coasta de Fildeş) - 22,24 s pe 200 m; Jennifer Barringer (SUA) - 4:00,48 pe 1500 m; Queen Harrison (SUA) - 12,64 pe 100 m garduri; Milkah Chemos (Kenya) - 9:14,17 pe 3000 m obstacole; Sandra Perkovic (Croaţia) - 65,30 m la disc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.