Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Andone preia Astana

Ziarul de Vrancea
21 iul 2013 502 vizualizări
Tehnicianul Ioan Andone a semnat, sambătă, un contract cu FC Astana, echipă aflată pe locul doi în clasamentul campionatului din Kazahstan, informează site-ul oficial al clubului kazah.

Potrivit sursei citate, Andone îşi va prelua atribuţiile astăzi. La meciul cu Atîrau, programat ieri, echipa a fost condusă de antrenorul secund Grigori Babaian. "Nu am mai fost niciodată în Kazahstan. Este o ţară ex-sovietică, are un fotbal destul de bun. Este o noua experienţă pentru mine după ţările arabe, după Cipru şi după Bulgaria. Echipa are şanse să caştige campionatul şi acest lucru m-a făcut să accept această provocare. Aici se doreşte titlul. în decembrie voi trage linie. Dacă voi rămane la Astana, mă gandesc să aduc şi jucători romani", a declarat Andone pentru Dolce Sport, după semnarea contractului.FC Astana s-a clasat pe locul V în campionat, dar a caştigat Cupa şi Supercupa.

Tricolorii mici, învinşi de Portugalia

Naţionala de baschet masculin tineret a Romaniei a fost învinsă, sambătă, de reprezentativa Portugaliei, în primul meci pentru locurile 5-8, scor 59-80 (32-36) şi va juca pentru clasarea finală pe poziţiile 7-8, la CE de la Piteşti (Divizia B). Marcatorii tricolori au fost Olah 16 puncte, Damian 11, Filip 10, Stoicoviciu 10, Petica 5, Movileanu 3, Lazăr 2, Păun 2. Anterior, tricolorii mici au încheiat grupa A pe locul IV, cu 7 puncte, avand un bilanţ de două victorii – 78-62 cu Slovacia şi 72-69 cu Luxemburg – respectiv trei înfrangeri – 62-92 cu Polonia, 43-99 cu Marea Britanie şi 53-65 cu Ungaria.  În sferturile de finală, vineri, Romania a fost eliminată  de Belgia, scor 68-72. La startul CE de tineret (Divizia B) s-au aflat 12 echipe, primele trei clasate urmand să promoveze în primul eşalon valoric al continentului.

NHL invadează Olimpiada

Liga nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL) a anunţat că va permite jucătorilor din acest campionat să participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, în februarie 2014. "Liga naţională de hochei şi asociaţia jucătorilor din liga naţională anunţă că au încheiat un acord cu federaţia internaţională de hochei (IIHF) şi Comitetul Internaţional Olimpic care asigură participarea jucătorilor din NHL la Jocurile de la Soci. Jucătorii vor fi disponibili pentru cele 12 echipe înscrise la turneu, în perioada 12-23 februarie 2014", anunţă NHL, care a estimat că peste 120 de jucători din NHL vor evolua la diferite echipe naţionale. În consecinţă, NHL îşi va întrerupe sezonul regulat din 9 pană în 26 februarie 2014. Mai mulţi proprietari din NHL nu doreau ca jucătorii lor să meargă la Soci, din cauza suspendării sezonului regulat şi a riscurilor de accidentări.

Accident mortal la Moscova

Motociclistul italian Andrea Antonelli (Kawasaki), în varstă de 25 de ani, a decedat, ieri, la Moscova, după ce a suferit un accident în timpul etapei a opta a Campionatului Mondial Supersport. Antonelli a pierdut controlul motocicletei sale în timpul cursei ce se desfãşura în condiţii de vizibilitate redusă din cauza ploii. El a căzut, fiind lovit apoi în zona capului de motocicleta compatriotului său Lorenzo Zanetti (Honda). Sportivul a fost transportat la centrul medical al circuitului, unde a decedat. Cursa a fost anulată. Andrea Antonelli concura în campionatul Supersport din 2012 şi în calificările de la Moscova înregistrase al patrulea timp.

Blocate în teleferic

Jucătoarele din naţionala de fotbal a Franţei, participante la Campionatul European din Suedia, au fost blocate, sambătă după-amiază, timp de peste o oră şi jumătate în cabinele unui teleferic, într-un parc zoologic din Kolmarden. Sportivele se aflau în mai multe cabine, unele chiar deasupra zonei rezervate urşilor. "I-am văzut bine", a declarat amuzată Laure Boulleau. "Nu ne-a fost teamă, dar a fost puţin neplăcut. De fapt a durat prea mult pană s-a rezolvat problema", a afirmat şi Sabrina Delannoy, a cărei cabină s-a oprit deasupra zonei cu girafe. Potrivit tehnicienilor parcului, pana a fost cauzată de blocarea sistemului de oprire de urgenţă a aparatului. Naţionala Franţei va întalni, astăzi, la Linköping, reprezentativa Danemarcei, în sferturile de finală ale Campionatului European.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.