Sport

Campionatele judeţene de fotbal, aproape de start

Dan Chiriac
19 iul 2013 624 vizualizări
Cel mai probabil, Superliga va începe pe 31 august, iar liga a cincea pe 9 septembrie u AJF a demarat o acţiune pentru formarea unor echipe de fotbal în mai multe localităţi din judeţ u “izolarea tineretului de la sate pană la vârsta cand ajung în oraşe pentru continuarea studiilor va fi tot timpul handicapul copiilor crescuţi în mediul rural”, spune şeful AJF Vrancea

Competiţiile judeţene de fotbal din sezonul 2013/2014 sunt deschise tuturor, preocuparea Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Vrancea în acest moment fiind atragerea echipelor de seniori în Campionatul Judeţean şi participarea echipelor din şcolile de la sate la Campionatele rezervate juniorilor vranceni. Asociaţia Judeţeană de Fotbal aduce la cunoştinţă practicanţilor de fotbal organizarea competiţiilor aferente următorului sezon competiţional la care pot adera echipe constituite pe raza fiecărei localităţi. “Un lucru mai puţin cunoscut de vranceni este că în fiecare an se organizează competiţii de copii şi juniori la care participă cu precădere copii din Focşani. Aceste întreceri sunt deschise tuturor, iar participarea nu implică taxe, activitatea fiind subvenţionată în mare parte de AJF Vrancea. La aceste competiţii pot adera echipe ale şcolilor generale sau ale cluburilor sportive de pe raza judeţului. Considerăm că profesorii, directorii de şcoala sau autorităţile locale trebuie să se implice pentru a da posibilitatea copiilor să practice sportul în mod organizat, să socializeze realizand astfel integrarea lor în societate pe baza unor criterii sănătoase inexistente în prezent. Majoritatea elevilor care vin la licee după terminarea clasei a-8-a nu mai pot face faţă cerinţelor şi nu participă la competiţii alături de colegii din oraşe. Trebuie să conştientizăm cu toţii că sportul aduce sănătate, formează caractere, leagă prietenii şi este un factor determinant pentru o societate mai bună. Implicarea părinţilor, dascălilor şi a autorităţilor locale în strategia AJF Vrancea privind dezvoltarea fotbalului juvenil este binevenită şi totodată benefică. Izolarea tineretului de la sate pană la vârsta cand ajung în oraşe pentru continuarea studiilor va fi tot timpul handicapul copiilor crescuţi în mediul rural”, spune Dan Dumitru, preşedintele AJF Vrancea. Întrecerile de juniori sunt programate să înceapă la jumătatea lunii septembrie. Vor avea loc întreceri la juniori A1, B 1, C, D, E şi Memorialele Ene şi Ola. Superliga Vrancei va debuta cel mai probabil pe 31 august, iar liga a cincea pe 9 septembrie. Toate aspectele legate de desfăşurarea campionatului vor fi puse la punct la Adunarea Generală care va avea loc în luna august. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.