Sport

Naţional Goleşti s-a calificat în turul doi al Cupei Romaniei

Dan Chiriac
17 iul 2013 759 vizualizări
Naţional Goleşti - Young Stars Panciu 6-5 (1-1, 1-1, 1-1) după executarea loviturilor de departajare şi Sporting Lieşti - CSM Focşani 4- 0 (1-0), în primul tur al fazei naţionale a Cupei Romaniei

Trei echipe vrancene au disputat miercuri seara partidele din cadrul turului întai al Cupei Romaniei la fotbal. Naţional Goleşti şi Young Stars Panciu s-au întalnit pe stadionul “Florin Jelea” din comuna Goleşti. Goleştenii au reuşit o nouă performanţă şi au eliminat echipa din Panciu după executarea loviturilor de departajare. Naţional Goleşti a reuşit astfel o nouă performanţă în faza naţională a Cupei Romaniei. Echipa pregătită de Radu Chiriac are meritul de a fi revenit de la 0-1 şi să repete victoria din urmă cu doi ani în faţa formaţiei din Panciu. La fel ca şi-n jocul din 2011, formaţia din Goleşti s-a impus la lovituri de departajare. Partida de la Goleşti a fost echilibrată, iar oaspeţii au deschis scorul în minutul 30. Lechea a fost faultat în careu, iar Cioran a transformat penalty-ul. Gazdele au restabilit egalitatea în minutul 40, după ce Stanciu a transformat o nouă lovitură de la 11 metri acordată de centralul Mihai Gică. Repriza a doua şi cele două reprize de prelungire nu au adus modificări pe tabela de marcaj. La penalty-uri pentru gazde au transformat toţi cei cinci executanţi, Chivu, Dumitriu, Stanciu, Măriuţei şi Vlase. În schimb, pentru Panciu au marcat patru jucători, Covaci, Radu, Parlac şi Cioran, în timp ce şutul lui Voinea a fost parat de portarul Borş. Naţional Goleşti a evoluat cu: Borş – Căpăţînă, Chetreanu, Vlase, Măriuţei – Chivu, Dumitriu, Oltianu, Vasile - Stanciu, Bodoc. Young Stars Panciu a jucat cu: Cezărel Corbea – Ciornei, Beşa, Cioran, Parlac – Lida, Voinea, Radu, Manea - Covaci, Lechea. Partida a fost arbitrată de cuplul focşănean Mihai Gică, Ionuţ Paraschiv şi Cristi Voicu. 

CSM Focşani a pierdut la Lieşti, iar portarul Trifan merge la Craiova

Formaţia de fotbal a CSM Focşani a disputat aseară jocul din Cupa Romaniei, în compania celor de la Sporting Lieşti, caştigătoarea fazei judeţene din Galaţi. Cu o echipă formată din tineri care au evoluat în campionatul de juniori A 1 în sezonul trecut, focşănenii au pierdut în faţa echipei care a caştigat anul trecut campionatul şi cupa în judeţul Galaţi. Gazdele au ratat un penalty în prima repriză prin Nastea, în minutul 14, dar au deschis scorul în minutul 38 prin Bahnaşu. Acesta a reluat din 10 metri în plasa porţii lui Trifan. Săpunaru putea egala în minutul 41, dar şutul său a lovit bara. Serkan a ratat la randul său o ocazie în faţa porţii adverse. După reluare gazdele au reuşit să majoreze diferenţa. Petrea, în minutul 58, a reluat cu capul din cinci metri în plasa porţii lui Trifan. Apoi Stoica a dus scorul la 3-0 în minutul 62. Ultimul gol a fost reuşit de noul intrat Dorojan în minutul 89. Formaţia trimisă în teren de antrenorii Mihai Oprişan şi Octavian Bucătaru a fost următoarea: Trifan – Florea, Crăciun, Dima, Duca – Săpunaru, Lăbunţ (Văceanu), Şonţu, Moisă – Kumova, Pasăre. Acesta a fost ultimul meci sub tricoul focşănean a portarului George Trifan. Acesta a fost urmărit la partidă de un reprezentant al echipei CS Universitatea Craiova, înscrisă în liga a doua. Trifan a plecat deja la Craiova pentru a juca pentru formaţia olteană. Turul secund din cadrul Cupei Romaniei se va desfăşura pe 31 iulie, tot de la orele 17.30. Singura echipă vranceană rămasă în cursă, Naţional Goleşti va întalni o formaţie de liga a treia dintr-un vecin. Printre posibilii adversari se află echipe din judeţele Buzău, Bacău sau Galaţi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.