Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Baschetbaliştii, locul VI la Universiadă

Ziarul de Vrancea
16 iul 2013 529 vizualizări
Echipa naţională de baschet masculin a Romaniei s-a clasat pe locul şase la Universiada de la Kazan (Rusia), după ce a fost învinsă de reprezentativa Lituaniei, cu scorul de 50-72 (22-43), în meciul contand pentru clasamentul final.

Principalul marcator al echipei Romaniei a fost Bogdan Ţibîrnă, cu 16 puncte. În primul meci pentru clasarea pe locurile V-VIII, Romania a învins Brazilia, luni, cu scorul de 82-75, iar în sferturile de finală a cedat, duminică seară, în faţa Rusiei, cu 53-78. Locul şase reprezintă cea mai bună clasare din istoria participărilor naţionalei tricolore de baschet la Universiadă.

Mutu rămane în Corsica

Agentul lui Adrian Mutu, Ludovic Fattizzo, a declarat pentru site-ul tuttomercatoweb.com, că atacantul roman va rămane la echipa franceză AC Ajaccio. "Mutu va rămane sigur la Ajaccio, mai ales după venirea lui Fabrizio Ravanelli pe banca tehnică. În fotbal nimic nu este cert. Dacă vine o echipă care joacă în Cupele Europene vom merge şi vom vorbi cu preşedintele. Dar proiectul de la Ajaccio este foarte important, iar Adrian Mutu a vorbit şi el de curand cu oficialii clubului", a spus Fattizzo. Adrian Mutu, în varstă de 34 de ani, a fost achiziţionat de AC Ajaccio în vara trecută, iar în sezonul precednt din Ligue 1 a marcat 11 goluri în 28 de partide.

Barbosa a preferat Germania

Handbalista Alexandrina Barbosa, fostă componentă a echipei Oltchim Ramnicu Valcea, va evolua la campioana Germaniei, Thuringer HC, cu care a semnat un contract valabil pe un sezon. Barbosa a fost anunţată luna trecută, de presa nordică, drept noul transfer al echipei daneze Randers HK, dar în final a decis să încheie negocierile cu campioana Germaniei, cu care a semnat un contract valabil pe un sezon. Campioană cu Oltchim Ramnicu Valcea în 2013, Barbosa va lucra cu antrenorul de origine timişoreană, Herbert Müller, care a condus şi echipa Rulmentul Braşov între anii 2008-2010, portugheza aflandu-se şi ea în lot atunci. Cu Thuringer HC, Barbosa va juca direct în faza grupelor Ligii Campionilor, în grupa A, din care mai fac parte Györ ETO, Hypo Viena şi o echipă ce va veni din preliminarii. Alexandrina Barbosa este şi componentă a naţionalei Spaniei, după ce a primit cetăţenia spaniolă şi mutarea a fost acceptată de către EHF, în 2012.

Oţelul  a scăpat de sechestru

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Galaţi a ridicat sechestrul asigurator instituit pe conturile clubului FC Oţelul, a anunţat, ieri, gruparea gălăţeană, într-un comunicat. "Totodată, în următoarea perioadă de timp vor fi achitate salariile, precum şi alte debite, pentru că ne dorim o funcţionalitate adecvată şi susţinută a echipelor noastre participante în competiţii", se arartă în comunicatul citat.Acţionarul majoritar al Fotbal Club Oţelul Galaţi SA este compania The Nova Group, controlată de omul de afaceri Dan Adamescu. The Nova Group a preluat acţiunile clubului în luna septembrie a anului trecut. Conducerea FC Oţelul a solictat instanţei declanşarea procedurii de insolvenţă, iar Tribunalul Bucureşti a acceptat, la 10 iulie, cererea depusă de către acţionarii grupării gălăţene.


CFR a adus un nigerian din Belgia

CFR Cluj a anunţat, ieri, pe site-ul său oficial, transferul atacantului nigerian Derick Ogbu Chuka, jucător care a evoluat ultima dată la echipa belgiană Leuven. Derick Ogbu Chuka are 23 de ani şi a înscris 18 goluri în 60 de meciuri disputate în cele două sezoane în care a îmbrăcat tricoul formaţiei din prima ligă belgiană. Înainte de a evolua la Leuven, Ogbu a jucat în Qatar, pentru Umm Salal.

Şarapova renunţă la Stanford

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, numărul 2 mondial, nu va particpa la turneul de la Stanford (22-28 iulie) din cauza unei accidentări la şold suferită la Wimbledon, a anunţat directorul turneului american, Kim Hall. "Înţelegem că sănătatea jucătorilor este pe primul plan", a declarat Hall, care a mai anunţat că şi jucătoarea belgiană Kiersten Flipkens, locul 15 WTA, a renunţat la turneul de la Stanford. În schimb, la turneul de la Stanford, primul care pregăteşte US Open, vor participa Marion Bartoli (Franţa), caştigătoarea în acest an la Wimbledon, poloneza Agnieszka Radwanska (locul 4 WTA), australianca Samantha Stosur, caştigătoare la US Open în 2011, şi italianca Francesca Schiavone, învingătoare la Roland-Garros în 2010.

Suspendat, deocamdată

Portarul belgian al echipei AC Torino, Jean-François Gillet, a fost suspendat, pe trei ani  şi şapte luni, de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Italiene de Fotbal pentru implicarea în scandalul meciurilor trucate (Calcioscommesse), pe cand evolua la formaţia AS Bari. Judecătorul sportiv Stefano Palazzi a întocmit o listă de jucători acuzaţi pornind de la ancheta supranumită "Bari bis", ce se desfăşoară de doi ani. Fotbaliştii aflaţi pe listă vor fi judecaţi mai întai în plan sportiv, data pentru procesul lor civil nefiind încă stabilită. Gillet, în varstă de 34 de ani, este acuzat de "nereguli în plan sportiv" la meciurile Bari - Treviso (scor 0-1, în 11 mai 2008) şi Salernitana - Bari (scor 3-2, în 23 mai 2009). Belgianul era atunci component al echipei Bari. Printre fotbaliştii de pe lista lui Palazzi se numără şi Andrea Masiello, fost jucător la Bari, care a ales să colaboreze cu justiţia, mărturisind că a înscris deliberat un autogol la un meci din mai 2011, Bari - Lecce, scor 0-2.

Leonardo pleacă mai devreme de la PSG

Brazilianul Leonardo ar urma să părăsească în 48 de ore funcţia de director sportiv la Paris Saint-Germain, deşi iniţial ar fi trebuit să plece de la gruparea franceză la 2 septembrie. La 10 iulie, cand PSG a anunţat că Leonardo a demisionat, clubul preciza că brazilianul va pleca la finalul perioadei de mercato, adică în 2 septembrie. însă, brazilianul va pleca mai repede după ce a reuşit să-l aducă pe uruguayanul Edinson Cavani, care va fi prezentat astăzi, pe Parc des Princes. "De asemenea, Leonardo ar fi pe punctul de a rezolva şi aducerea lui Marquinhos de la AS Roma pentru 35 de milioane de euro. Cu transferurile lui Cavani şi Marquinhos rezolvate, Leonardo nu mai are intenţia să lucreze pentru PSG, el fiind nerăbdător să se alăture familiei sale în Italia", notează L'Equipe. Fost antrenor la AC Milan şi Inter Milano, Leonardo a venit la PSG în urmă cu doi ani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.