Sport

Cazul jamaicanilor dopaţi a ajuns la parchet

Ziarul de Vrancea
15 iul 2013 312 vizualizări
Asafa Powell, Sherone Simpson şi preparatorul fizic Christopher Xuereb vor fi cercetaţi de parchetul italian

Parchetul din Udine a deschis, ieri, o anchetă "pentru violarea legii antidoping", în cazul atleţilor jamaicani depistaţi pozitiv, printre care se numără şi fostul recordman mondial la 100 metri Asafa Powell, a anunţat agenţia Ansa. Ancheta o mai vizează pe atleta jamaicană Sherone Simpson, vicecampioană olimpică la 100 metri în 2008, şi pe preparatorul fizic al lui Asafa Powell, canadianul Christopher Xuereb. Conform Ansa, Asafa Powell şi Sherone Simpson au părăsit, ieri dimineaţă, Italia, acolo unde îşi stabiliseră cantonamentul, pentru a se întoarce în Jamaica, în timp ce Christopher Xuereb a plecat din Peninsulă luni seară.  Camera de hotel a sprinterului jamaican Asafa Powell, care a anunţat că a fost depistat pozitiv la un test doping, a fost percheziţionată, ieri, de poliţiştii italieni. Poliţia a anunţat că a găsit mai multe pastile şi medicamente, neidentificate încă, în camera de hotel a lui Asafa Powell, din regiunea Friuli-Venezia-Giulia, de la graniţa cu Slovenia. Asafa Powell se află, împreună cu lotul Jamaicăi, la hotelul "Fra I Pini" din orăşelul Lignano Sabbiadoro. Potrivit poliţiei italiene, momentan nu a fost efectuată nicio arestare.
Asafa Powell, fost deţinător al recordului mondial la 100 metri, a declarat că nu este un "trişor", după ce a fost depistat pozitiv, subliniind că îşi reproşează doar faptul că nu a fost mai atent. Jamaicanul de 30 de ani, campion olimpic cu ştafeta de 4x100 m în 2008, a afirmat că a fost depistat pozitiv cu un produs stimulant (oxilofrin). El a cerut o anchetă pentru a afla cum a ajuns substanţa în organismul său. Powell face parte dintr-un grup de cinci sportivi jamaicani depistaţi pozitiv la selecţiile naţionale de la Kingston.  Şi Sherone Simpson, vicecampioană olimpică la 100 m în 2008, a anunţat că a fost depistată pozitiv, citand acelaşi produs ca Powell şi afirmand că nu l-a luat în cunoştinţă de cauză. Allison Randall, care a participat la JO-2012 la proba de aruncare a discului, a afirmat că face parte din acest grup, invocand şi ea lipsa de vigilenţă şi o neînţelegere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.